سحر سامانی
مواد لازم برای 6 نفر
آرد 3 قاشق سوپخوری
نمك و فلفل سیاه به میزان لازم
فیله ماهی مكعبی خرد كرده 1/5 كیلوگرم
كره 4 قاشق سوپخوری
ژامبون گوشت خرد كرده 225 گرم
پیاز ریز ( درسته) 225 گرم
سیر خرد كرده 2 حبه
قارچ خرد كرده 225 گرم
سویاسس 2 قاشق سوپخوری
رب گوجهفرنگی 2 قاشق سوپخوری
آبمرغ 300 میلیلیتر (یك و یكچهارم پیمانه)
مواد لازم برای تهیه نان سیر
روغن زیتون 4 قاشق سوپخوری
سیر له كرده 2 حبه
جعفری ریز خرد كرده 1 قاشق سوپخوری
نان باگت ورقهای خرد كرده 1 عدد
روش تهیه خورش ماهی فرانسوی
نیمی از آرد را همراه با نمك و فلفل در كیسه نایلونی بریزید و فیلههای ماهی را در آن بیندازید، در كیسه را ببندید و تكان دهید تا فیلهها به آرد آغشته شوند. آنگاه كره را در قابلمه بزرگی بریزید و روی حرارت ملایم آب كنید. ماهی را بیفزائید و سرخ كنید تا طلائیرنگ شود.
حالا ماهی را از قابلمه درآورید و كنار بگذارید. سپس ژامبون، پیاز و سیر را در همان قابلمه بریزید و 10 دقیقه، تفت دهید. اینك قارچ را بیفزائید و 5 دقیقه تفت دهید. اكنون سویا سس، رب گوجهفرنگی و آب مرغ را بیفزائید و بگذارید بجوشد. باقیمانده آرد را با اندكی آب سرد مخلوط كنید و به خورش بیفزائید و مرتب هم بزنید.
حالا ماهی را در خورش بریزید و چند دقیقه بجوشانید تا غلیظ شود. اینك خورش ماهی را برای پذیرائی در ظرف مناسبی بریزید و با نان سیر میل كنید.
روش تهیه نان سیر: روغن زیتون، سیر و جعفری را در كاسه كوچكی بریزید و با هم مخلوط كنید. آنگاه مخلوط فراهم كرده را روی برشهای نان باگت بمالید و نانها را در سینی شیرینیپزی پوشیده با فویل آلومینیومی بچینید و به مدت 3 – 5 دقیقه در فر گرم كرده با دمای 180 درجه سانتیگراد قرار دهید تا برشته شود.
یادآوری: شما میتوانید در این خورش از فیله ماهی تیلاپیا استفاده نمائید.