Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 01:35

2
اردیبهشت
کمبود این ویتامین در بدن را جدی بگیرید

کمبود این ویتامین در بدن را جدی بگیرید

بر اساس بررسی های انجام شده، به طور تقریبی تمام ایرانیان و گروه های سنی از کمبود ویتامین D رنج می برند.

گلبن سهراب، دکترای تغذیه با بیان اینکه ویتامین ها بعنوان مهمترین ریز مغذی در وعده های غذایی باید گنجانده شود، گفت: طبق بررسی های انجام شده، کمبود ویتامین D به طور تقریبی در تمام استان ها و همه گروه های سنی گزارش شده است.

سهراب گفت: البته دلیل این امر باید بررسی شود. تابش آفتاب نقش موثری در دریافت این ویتامین دارد؛ این در حالی است که آلودگی هوا و عوامل ژنتیکی در کاهش این ویتامین در بدن موثر هستند.

وی اذعان داشت: در بسیاری از کشورها، غنی کردن لبنیات با ویتامین D در دستور کار قرار گرفته که این مهم در ایران در دست بررسی است. البته شماری از شرکت های فعال در صنایع غذایی این کار را عملی کرده اند، اما هنوز گسترده نشده است.

سهراب متذکر شد: ویتامین D جزء ویتامین های محلول در چربی است و تجمع آن در بدن می تواند خواص مسمومیت زایی ایجاد نماید.

این دکترای تغذیه در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: همواره بر این موضوع تاکید می شود که شیر مادر منبع غنی از تمام ویتامین ها و موادی است که برای رشد کودک نیاز است. در تهیه شیرهای خشک سعی شده از فرمولاسیونی استفاده شود که به لحاظ وجود ویتامین ها به خصوص مشابه شیر مادر باشد.

بیشتربخوانید:

ضربه فنی پوکی استخوان با ویتامین D

 

 

وی ادامه داد: شیر مادر تنها در مورد این ویتامین نمی تواند نیاز نوزاد را رفع نماید. قبلا تجویز قطره AD از ۱۵ روز پس از تولد انجام می شد که در حال حاضر به دلیل کمبود این ویتامین در کشور، مصرف آن از ۵-۳ روز بعد از تولد آغاز می شود و تا پایان یک سالگی باید ادامه یابد.

سهراب با اشاره به این که نحوه دریافت این ویتامین بعد از یک سالکی نیز باید طبق دستور پزشک انجام شود، یادآور شد: نوزادان در بدو تولد معمولا کمبود ویتامین K دارند؛ چرا که این ویتامین به قدر کافی در شیر مادر وجود ندارد.

وی گفت: البته این ویتامین به طور طبیعی در روده انسان سنتز می شود. به بیان دیگر، باکتری هایی که در روده وجود دارند، می توانند بخشی از این ویتامین مورد نیاز را سنتز کنند. با توجه به این که محیط روده کودک استریل است، این باکتری ها در بدن وی وجود ندارد و به همین دلیل، دوز تزریقی ویتامین مذکور برای نوزادان تجویز می شود.

سهراب با تاکید بر این که تزریق این ویتامین برای نوزادان جزء پروتکل درمانی است، متذکر شد: در غیر این صورت امکان دارد نوزاد دچار خونریزی شود.

این دکترای تغذیه در پایان با تاکید بر این که لازم است در چکاپ های سالیان یا دوره ای سطح ویتامین D سرم خون اندازه گیری شود، متذکر شد: کمبود این ویتامین مانع از جذب کلسیم شده و از یاد نبریم که رشد کودکان وابسته به دریافت کلسیم است.

 بیشتربخوانید:

نقش مهم ویتامین D در جلوگیری از سرطان تخمدان

 

 

 

برچسب ها: تغذیه، کلسیم، مسمومیت غذایی، ویتامین D، کمبود ویتامین D تعداد بازديد: 121 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز