Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
دوشنبه 23 مهر 1403 - 02:28

16
دی
نقش مهم ویتامین D در جلوگیری از سرطان تخمدان

نقش مهم ویتامین D در جلوگیری از سرطان تخمدان

سرطان تخمدان همواره یکی از بالاترین آمار مرگ‌ومیر را میان انواع سرطان‌ها در اختیار دارد. یکی از دلایل چنین موضوعی این است که سرطان سیستم دفاعی بدن را علیه سلول به سلول خود فرد به کار می‌اندازد.

تحریریه زندگی آنلاین : سرطان تخمدان همواره یکی از بالاترین آمار مرگ‌ومیر را میان انواع سرطان‌ها در اختیار دارد. یکی از دلایل چنین موضوعی این است که سرطان سیستم دفاعی بدن را علیه سلول به سلول خود فرد به کار می‌اندازد. در همین راستا تحقیقات جدید دانشگاه ناگویا ژاپن منتشرشده در مجله ماتریکس بیولوژی نشان می‌دهند که ویتامین D می‌تواند به‌طور مؤثر یکی از مسیرهای کلیدی مورداستفاده در این نوع سرطان را مهار کند. سرطان تخمدان در اکثر موارد وارد فرآیندی به نام متاستاز صفاقی می‌شود. در این فرآیند، سلول‌های آن از محل اولیه خود در تخمدان جداشده و به محل لانه گزینی ثانویه مانند دیواره صفاق یا دیافراگم می‌روند. صفاق با استفاده از سدی متشکل از سلول‌های مزوتلیال که از چسبندگی سلول‌های سرطانی جلوگیری کرده و گسترش آن‌ها را محدود می‌کنند، در برابر این فرآیند از خود دفاع می‌کند. با این حال سرطان تخمدان با تبدیل سلول‌های مزوتلیال محافظ به سلول‌های مزوتلیال مرتبط با سرطان، این دفاع را دور می‌زند. درنتیجه نهایتاً محیطی ایجاد می‌شود که به متاستاز و گسترش سرطان در سراسر بدن کمک خواهد کرد!

بیشتربخوانید:

ویتامین دی به کاهش رشد سرطان تخمدان کمک می کند

 

 

 

با توجه به اهمیت سرطان تخمدان و لزوم درمان سریع آن، یک گروه مطالعاتی به سرپرستی دکتر ماساتو یوشیهارا از دپارتمان زنان و زایمان دانشگاه ناگویا با همکاری همکاران در مرکز تحقیقات بل و همچنین گروه آسیب‌شناسی در دانشکده پزشکی دانشگاه ناگویا دست به کار شدند و دریافتند که ویتامین دی نه‌تنها با این فرآیند مقابله می‌کند بلکه سلول‌های مزوتلیال مرتبط با سرطان را هم به حالت اولیه خود بازمی‌گرداند. این مکانیسم سد محافظتی سلول‌های مزوتلیال را تقویت کرد و گسترش بیشتر سرطان را کاهش داد. مطالعه آن‌ها نشان می‌دهد که درمان مکمل با ویتامین دی ممکن است نویدبخش حذف ریشه‌ای سرطان تخمدان باشد.

 بیشتربخوانید:

کمبود ویتامین D خطر کدام بیماری ها را افزایش می دهد؟

 

 

 

ویتامین دی درواقع به دلیل روند پیچیده انتشار سرطان، قابلیت چنین مداخله‌ای را به دست آورده است. مطالعات قبلی نشان داده بود که سلول‌های سرطانی پروتئینی به نام TGF-β1 ترشح می‌کنند. این پروتئین با رشد سلولی مرتبط است. ترکیب مذکور همچنین سطح پروتئین دیگری به نام ترومبوسپوندین-1 را از طریق مسیر TGF-β/Smad افزایش می‌دهد. تیم تحقیقات توضیح می‌دهد: تجویز ویتامین دی به عادی‌سازی شرایط محیط صفاقی کمک می‌کند. این تأثیر نشان می‌دهد که ترکیب ویتامین دی و داروهای معمولی می‌تواند اثربخشی درمانی آن‌ها را برای سرطان تخمدان افزایش دهد. ما معتقد هستیم که این امر به جلوگیری از چسبندگی سلول‌های سرطانی به صفاق کمک می‌کند. ازاین‌رو پیشگیری از عود سرطان تخمدان امکان‌پذیر است. ویتامین دی عامل شروع‌کننده شکل‌گیری هورمون کلسیتریول-استروئید است. کلسیتریول نقش مهمی در پیشگیری از رشد سرطان در بدن دارد. این هورمون خواصی مانند جلوگیری از رشد سلول‌های سرطانی از طریق شروع آپوپتوز، تمایز سلولی و فرآیندهای ضد التهابی و ضد تکثیر را از خود نشان داده است.هرچند مقادیر قابل‌توجه از ویتامین دی در بدن ما می‌تواند خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش دهد، با این حال عوامل دیگری مانند سبک زندگی ناسالم همچون عدم فعالیت بدنی، استعمال سیگار، افزایش وزن یا زندگی در آب و هوای سردتر میزان کلسیتریول در گردش را پایین می‌آورد.

 بیشتربخوانید:

راه های تامین ویتامین D کدام است؟

 

 

برچسب ها: زنان، سرطان سینه، ویتامین دی، سرطان تخمدان، علائم سرطان تخمدان، ویتامین D، کمبودویتامین D تعداد بازديد: 139 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز