Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
پنجشنبه 9 فروردین 1403 - 14:47

6
آبان
واکسن چقدر خوب عمل خواهد کرد؟

واکسن چقدر خوب عمل خواهد کرد؟

ساخت یک واکسن مؤثر ممکن است تنها راه خروج از همه‎گیری باشد. در حال حاضر تقریباً ۲۰۰ واکسن در سراسر دنیا ساخته شده است که تقریباً ۲۰ مورد در مرحله کارآزمایی بالینی قرار دارد.

تحریریه زندگی آنلاین : ساخت یک واکسن مؤثر ممکن است تنها راه خروج از همه‎گیری باشد. در حال حاضر تقریباً ۲۰۰ واکسن در سراسر دنیا ساخته شده است که تقریباً ۲۰ مورد در مرحله کارآزمایی بالینی قرار دارد. روسیه هم که از تولید واکسن در این کشور خبر داده است.

اولین آزمایش‌های بررسی اثربخشی در مقیاس بزرگ برای یافتن کارایی واکسن‎ها در چند ماه آینده شروع می‎شود. این بررسی میزان عفونت ناشی از کووید-۱۹ را بین افرادی که واکسن زده‎اند و افرادی که دارونما یا پلاسبو (placebo) دریافت کرده‎اند، مقایسه می‎کند. اما در حال حاضر داده‎هایی از تحقیقات مرحله حیوانی و کارآزمایی‎های اولیه مرحله انسانی وجود دارد که ایمنی بدن را بررسی می‎کنند.

 

بیشتربخوانید:

آیا در ویـــروس، جـــــــهش نگران‌کننده‎ای به وجود آمده است؟

در مرحله حیوانی به حیوانات واکسن مورد نظر را تزریق و آنها را عمداً در معرض کووید-۱۹ قرار می‎دهند تا ببینند آیا این تزریق مانع از عفونت می‎شود یا خیر. تحقیقات روی میمون‎های ماکاک (Macaque monkeys) نشان می‎دهد واکسن در جلوگیری از عفونت ریه و درنتیجه ذات‎الریه به‌خوبی عمل می‎کند. اما در قسمت‎های دیگر بدن مثل بینی از عفونت جلوگیری نمی‎کند. نتیجه این آزمایش نشان می‎دهد واکسن کووید-۱۹ از ابتلا به شکل شدید بیماری جلوگیری می‎کند، اما نمی‎تواند مانع از پخش ویروس در بدن شود

. نتایج مرحله انسانی نیز گرچه اندک است، اما نشان می‎دهد واکسن‎های کووید-۱۹ در بدن‎مان آنتی‌بادی‎های خنثی‌کننده قوی می‎سازند که مانع از عفونی شدن سلول‎ها با ویروس می‎شوند. آن چه هنوز مشخص نیست این است که آیا میزان این آنتی‌بادی‌ها به اندازه کافی بالاست تا مانع از عفونت جدید شود یا این مولکول‎ها چه مدت در بدن باقی می‌مانند؟

دانشمندان می‎گویند که دولت‎ها میلیاردها دلار برای ساخت، آزمایش و تولید واکسن در زمان کوتاهی سرمایه‎گذاری می‎کنند ولی ممکن است کاملاً مؤثر نباشد. ممکن است واکسن‎هایی داشته باشیم که برای ۱۲ یا ۱۸ ماه کارایی دارند و باید به بهتر کردن آنها بپردازیم.

بیشتربخوانید:

ماهیت ایمنی چیست و چه مدت طول می‎کشد؟

تاثیر مولتی ویتامین‌ها در مبارزه با کرونا

ابتلا به ویروس‌های خفیف کرونا می‌تواند از ابتلا به کرونای شدید جلوگیری کند؟

 

 

برچسب ها: واکسن، عفونت ویروسی، ویروس کرونا، درمان کرونا، واکسن کرونا، کووید19 تعداد بازديد: 241 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز