تحریریه زندگی آنلاین : ایمونولوژیستها (پژوهشگران حوزه ایمنیشناسی) با تب و تاب فراوانی به دنبال کشف ایمنی در برابر ویروس کووید-۱۹ و مدتزمان ماندگاری این ایمنی هستند. بیشتر تلاشها متمرکز بر آنتیبادیهای خنثیکنندهای neutralizing antibodies) است که به پروتئینهای ویروس میچسبند و بیدرنگ از عفونت جلوگیری میکنند. پژوهشها نشان میدهد میزان بالایی از آنتیبادیهای خنثیکننده کووید-۱۹ تا چند هفته پس از عفونت باقی میمانند اما پس از آن معمولاً شروع به کم شدن میکنند. بهعلاوه سطح بالای این آنتیبادیها ممکن است ماندگاری بیشتری در عفونتهای به نسبت شدید داشته باشد.
بیشتربخوانید:
تاثیر مولتی ویتامینها در مبارزه با کرونا
هر چه ویروس بیشتر باشد، آنتیبادیها بیشتر و ماندگاری آنها نیز بیشتر خواهد بود. عفونتهای ویروسی مثل سارس (سندرم حاد تنفسی) نیز الگوی مشابهی دارند. بیشتر افرادی که به سارس مبتلا شده بودند در چند سال اول آنتیبادیهای خنثیکننده خود را از دست دادند. اما بعضی افراد پس از گذشت ۱۲ سال آنتیبادیها را در بدن خود داشتند. محققان هنوز نمیدانند چه میزان از آنتیبادیهای خنثیکننده برای مبارزه مجدد با عفونت کووید-۱۹ یا حداقل کاهش علائم کووید-۱۹ نیاز است. ویروسشناسان دانشگاه مونترال کانادا قصد دارند نقش آنتیبادیهایی را مطالعه کنند که به سلولهای عفونی میچسبند و آنها را برای نابودی توسط سلولهای ایمنی مشخص میکنند.
فرآیندی که سمیت سلولی وابسته به آنتیبادی (antibody-dependent cellular cytotoxicity) در پاسخ به ویروس کووید-۱۹ نامیده میشود. در پایان احتمالاً ایمنی در برابر این ویروس فراتر از آنتیبادیها خواهد بود. سلولهای ایمنی به نام سلولهای تی (T) برای ایمنی طولانیمدت مهم هستند و میتوانند به جنگ با ویروس بروند. از آنجا که هنوز نشانگر واضح و قابل اندازهگیری در بدن که با ایمنی طولانیمدت در ارتباط باشد کشف نشده است، پژوهشگران باید این پازل چهلتکه را با کنار هم قرار دادن پاسخهای ایمنی و مقایسه آن با پاسخهای مربوط به عفونت با ویروسهای دیگر را کنار هم قرار دهند تا مدتزمان این مصونیت را برآورد کنند. بررسیهای دیگر روی کروناویروسها نشان میدهد که آنتیبادیهای خنثیکننده (sterilizing immunity) که مانع از عفونت میشوند، ممکن است برای چند ماه دوام داشته باشند.