تحریریه زندگی آنلاین : یکی از جنبههای مهم کووید-۱۹ تفاوتهای قابل توجهی است که بیماران مختلف تجربه میکنند. بعضی هرگز نشانهای بروز نمیدهند، از سویی برخی دیگر که به ظاهر سالم هستند، ذاتالریه شدید یا حتی کشنده دارند. پژوهشگران به دنبال انواع ژنهای انسانی هستند که ممکن است برخی از این تفاوتها را توضیح دهد. ماه گذشته یک گروه تحقیقاتی بینالمللی با بررسی ژنوم تقریباً 4 هزار نفر از ایتالیا و اسپانیا، اولین پیوندهای ژنتیکی مؤثر در ابتلا به کووید-۱۹ وخیم را کشف کردند. افرادی که به نارسایی تنفسی مبتلا شده بودند، نسبت به افراد بدون بیماری، به احتمال زیاد یکی از دو ژن خاص را در بدن داشتند.
یکی از این دو نوع ژن در ناحیهای از ژنوم قرار دارد که گروه خونی را تعیین میکند و دیگری تا اندازهای شبیه به سه نوع ژن دیگر است. یکی از این سه نوع، پروتئینی تولید میکند که به گیرندهای که ویروس برای ورود به سلولهای انسانی استفاده میکند، مرتبط است و دو تای دیگر مولکولهایی را تولید میکنند که با پاسخ سیستم ایمنی بدن در مقابل عوامل بیماریزا مرتبط هستند. به نظر میرسد انواعی که تاکنون شناخته شده نقش اندکی در نتیجه درمان بیماری دارند.
بیشتربخوانید:
11باور اشتباه در روزهای کرونایی
گروه دیگری از پژوهشگران ایمونولوژیست نیز به دنبال جهشهای ژنی هستند که نقش اساسیتری دارند. این تیم در حال بررسی ژنوم کامل افراد سالم زیر ۵۰ سال است که موارد شدید کووید-۱۹ را تجربه کردهاند. برای مثال مردی که آبان ۹۸ در یک مسابقه دو ماراتن شرکت کرده و پنج ماه بعد در آیسییو بستری شده بود و با ونتیلاتور تنفس میکرد.
حساسیت شدید به سایر عفونتها مانند سل (Tuberculosis) و ویروس اپشتین-بار (Epstein-Barr virus) ویروسی معمولاً بیخطر است که گاهی اوقات باعث بیماریهای سخت میشود و ژنهای منفرد را وادار به جهش میکند. گمان میرود چنین اتفاقی برای برخی از موارد کووید-۱۹ نیز صدق کند.
بیشتربخوانید:
پس از ضد عفونی کردن سطوح چکار کنیم تا کرونا از بین برود؟
لباسم ویروس کرونا را جذب میکند؟
کرونا ابتلا به وسواس فکری را تشدید میکند؟
بهترین زمان برای زدن واکسن آنفلوآنزا چه زمانی است؟