تحقیقات پیشین نشان می داد افرادی که روزانه ۳۰ میلی لیتر سرکه می نوشند، سطح فشار خون پایین تری دارند. با این حال، افراد مورد مطالعه در پروژه تحقیقاتی پیشین وزن قابل توجهی را نیز از دست دادند، که ممکن است فشار خون پایین ذکر شده را توضیح دهد.
فواید سرکه در یک رژیم غذایی سالم به خوبی شناخته شده است اما می تواند به فواید بیشتر آن نیز پی برد. محققان در این پروژه تحقیقاتی جدید از شرکت کنندگان نخواستند چیزی را تغییر دهند.
محققان اعلام کردند: مطالعه غذای ژاپنی سونومونو فرصتی منحصر به فرد برای انجام یک پروژه مشاهده ای برای ارزیابی اینکه آیا مصرف سرکه در چارچوب یک رژیم غذایی معمولی با نوسانات فشار خون مرتبط است یا خیر، فراهم کرد. سونومونو یک غذای بسیار رایج در ژاپن است که معمولاً توسط نسل های قدیمی تر مصرف می شود. سوپرمارکت های ژاپنی، طیف گسترده ای از بسته بندهای آماده سونومونو را ارائه می کنند.
در این پروژه تحقیقاتی، محققان ۱۴۹۸ مرد و زن بالای ۴۰ سال را که قبلاً برای فشار خون بالا یا سایر مسائل سلامتی رد صلاحیتکننده غربالگری شده بودند، انتخاب کردند. در این گروه، ۷۴۶ نفر تحت آزمایش فشار خون قرار گرفتند و طبق دستورالعمل های انجمن ژاپنی فشار خون بالا طبقه بندی شدند. همان شرکت کنندگان سپس یک نظرسنجی رژیمی را تکمیل کردند که به شدت بر مصرف غذاهای مبتنی بر سرکه مانند سونومونو متمرکز بود.
بیشتربخوانید:
آشنایی با خواص بی نظیر سرکه سیب
خواص سرکه سیب برای درمان جوش و جای جوش
به طور کلی سرکه در رژیم های غذایی مختلف کم استفاده می شود و معمولا افراد از خوردن آن به تنهایی نیز خودداری می کنند. اما غذای ژاپنی سونومونو که سرکه بخش اصلی آن است می تواند به مردان کمک کند تا فشار خون خود را کنترل کنند.
همانطور که محققان تمام داده های جمع آوری شده را ارزیابی کردند، متوجه وجود الگویی شدند. پروفسور هیراکو کانوشی (Hiroaki Kanouchi) خاطرنشان می کند: «مردانی که به طور معمول سونومونو نمی خورند، به طور قابل توجهی فشار خون بالاتری داشتند، حتی اگر وزن و شاخص توده بدنیشان (BMI) با آنهایی که این غذا را مصرف می کردند یکسان بود. ما معتقدیم که سرکه میتواند رشد میکروبیوتای خوب روده را افزایش دهد اما برای تایید این موضوع به مطالعات بیشتری نیاز داریم.
مصرف سونومونو حداقل یک بار در ماه با میانگین فشار خون پایین در میان افراد مرد مرتبط است. این امر حتی پس از اینکه پژوهشگران عوامل متعدد دیگری از جمله شاخص توده بدنی، سن، سابقه مصرف سیگار و عادات مصرف سدیم/پتاسیم/الکل را در نظر گرفتند، صادق بود.
پروفسور کانوشی تاکید کرد ما مطمئن نیستیم که چگونه سرکه باعث این کاهش فشار خون و سلامتی می شود. علاوه بر این، افزایش مصرف سرکه منجر به بهبود بیشتر فشار خون نمی شود. همه می دانیم که رژیم غذایی یکی از ساده ترین روش ها برای ایجاد تغییر به حساب می آید. من می خواهم همه بدانند که حتی خوردن گاه به گاه سونومونو می تواند در فشار خون تفاوت ایجاد کند.
بیشتربخوانید:
خواص شگفت انگیز سرکه انگور