بیشتربخوانید:
طرز تهیه حمص لبو یک غذای جذاب و خوشمزه
مواد لازم برای تهیه شلغم پلو پاییزی
برنج: ۳ پیمانه
عدس: یک پیمانه
گوجه فرنگی رنده شده: نصف پیمانه
کره: ۵۰ گرم
شلغم: ۲۰۰ گرم
زعفران آب کرده: ۲ قاشق غذا خوری
نمک: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
زردچوبه و فلفل سیاه: به میزان لازم
چوب دارچین و برگ بو: به میزان لازم
بیشتربخوانید:
طرز تهیه :
برنج را همراه با کمی آب و نمک حدود ۲ تا ۳ ساعت خیس کنید.
عدس را چند ساعت در آب خیس و چند بار آب آن را تعویض کنید. بعد آن را بشویید و با کمی نمک و آب بپزید تا کاملا نرم شود، سپس آن را بعد از پختن آبکش کنید تا آب اضافی آن خارج شود.
پیاز را به شکل نگینی خرد کنید و همراه با دو قاشق غذا خوری روغن تفت دهید تا مقداری نرم شود.
در مرحله بعد ابتدا شلغم را پوست بگیرید و به صورت نگینی خرد و سپس آن را به پیاز اضافه کنید و حدود ۵ دقیقه دیگر همچنان به تفت دادن ادامه دهید.
زردچوبه، نمک و فلفل و بقیه ادویه را با مواد خوب هم بزنید تا بوی ادویه های بهکار رفته در آن بلند شود.
گوجه فرنگی رنده شده را به مخلوط آماده شده اضافه و حرارت زیر آن را متوسط کنید. در تابه مدنظر را بگذارید تا شلغم به خوبی نرم شود و آب گوجه فرنگی کاملا گرفته شود و مخلوط به شکل سس در آید.
برنج را در آب جوش بریزید و به روش چلو آبکشی کنید.
عدس پخته شده را به برنج اضافه کنید.
بیشتر بخوانید:
طرز تهیه ترشی انار و لبو
ترشی بادمجان به سبک مصری + طرز تهیه
ترشی بیلهر؛ یک ترشی متفاوت و پرخاصیت
در کف قابلمه کمی روغن بریزید و بنا به سلیقه ای که دارید از نان یا سیب زمینی حلقه شده برای ته دیگ آن استفاده کنید.
مخلوط عدس و برنج را به همراه سس شلغم به شکل لایه لایه در داخل آن بریزید.
در قابلمه را ببندید و حرارت زیر آن را کم کنید تا برنج بخار کند، سپس تکه های کوچک کره را روی برنج بگذارید و زعفران دم کرده را روی آن بریزید.