Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 03:37

17
آذر
طرز تهیه ترشی انار و لبو

طرز تهیه ترشی انار و لبو

اکثر کودکان و بزرگسالان از خوردن ترشی انار و لبو استقبال می‌کنند. این ترشی‌ خوشمزه و خوش‌رنگ را می‌توان به سادگی تهیه کرده و در کنار وعده‌های غذایی خود میل نمایید.

ترشی عضو جدایی‌ناپذیر سفره‌ی ایرانی است. یکی از ترشی‌های خوشمزه و خوش‌رنگ زمستانی، ترشی انار و لبو است که امتحان کردن آن خالی از لطف نیست. این ترشی در عین خوشمزه بودن حاوی مقادیر زیادی آنتی اکسیدان است که از بروز سرطان و پیری پوست جلوگیری می‌کند. طرز تهیه ترشی انار و لبو بسیار ساده است و با درست کردن آن می‌توانید یک طعم جدید اما لذت بخش را تجربه کنید. اگر دوست دارید با مواد اولیه و طرز تهیه این ترشی آشنا شوید، با ما همراه باشید.

 

مواد لازم برای تهیه ترشی انار و لبو

مواد لازم برای تهیه این ترشی در جدول زیر شرح داده شده است. لازم به ذکر است که شما می‌توانید مقدار ذکر شده را با رعایت نسبت تناسب مواد به یکدیگر کم یا زیاد کنید.

مواد لازم 
آب انار دو لیتر
چغندر قرمز یک کیلوگرم
سرکه انار دو لیوان بزرگ
گلپر دو قاشق غذاخوری
انار دانه شده دو کیلوگرم
تخم گشنیز  دو تا سه قاشق غذاخوری
سیاه دانه  چهار قاشق غذاخوری
نمک  یک قاشق غذاخوری
فلفل قرمز خشک شده به میزان لازم

 

چند نکته

  • در صورتی که دسترسی به سرکه انار ندارید، می‌توانید آن را با سرکه لبو یا انگور جایگزین کنید.
  • بهتر است از دانه‌های اناری استفاده کنید که هسته‌های سفتی نداشته باشند، زیرا خوردن آن آسان‌تر و دلپذیرتر خواهد بود.

 

ترشی انار و لبو

 

طرز تهیه ترشی انار و لبو خوشمزه

برای تهیه این ترشی کافی است مراحل زیر را با دقت انجام دهید:

  1. انارهای دانه شده را در ظرفی دردار ریخته و روی آن نمک بپاشید و هم بزنید. سپس درب آن را ببندید و در گوشه‌ای قرار دهید تا برای مدت شش تا هشت ساعت در دمای محیط استراحت کرده و اندکی نرم شوند.
  2. چغندرهای تمیز را در قابلمه‌ای نچسب یا لعابی بریزید و تا سه سانتی‌متر بالاتر از سطح آنها به آن آب اضافه کنید. اجازه دهید تا چغندر بر روی حرارت نرم و پخته شود.
  3. وقتی که چغندرها به طور کامل پخته شد، قابلمه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید تا خنک شود، سپس پوست آنها را بکنید.
  4. در این مرحله لبوها را به شکل دلخواه درآورید. می‌توانید آنها را رنده کنید؛ این کار سریع‌ترین و راحت‌ترین کار است. اما اگر دوست دارید ظاهر منظم‌تر و با سلیقه‌تری داشته باشد، می‌توانید آنها را به صورت مکعب‌های ریز خرد کنید. برخی از افراد نیز با استفاده از قالب به لبو شکل‌های زیبایی می‌دهند که ترشی را بسیار زیبا و اشتهاآور می‌کند.
  5. سرکه انار را در داخل قابلمه‌ای غیر آلمینیومی و غیر مسی بریزید و آن را بر روی حرارت ملایم قرار دهید. پس از دو دقیقه آب انار را نیز اضافه کنید و منتظر شوید تا به جوش آید.
  6. پس از گذشت پنج تا هفت دقیقه از جوشیدن سرکه و آب انار، لبو‌های خرد شده و دانه‌های انار نمک‌دار را به آن اضافه کنید و برای مدت سه تا چهار دقیقه اجازه دهید تا با هم بجوشند.
  7. قابلمه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید تا به طور کامل خنک شود.
  8.  فلفل قرمز، تخم گشنیز، گلپر و سیاه دانه را با یکدیگر آسیاب کنید و پس از خنک شدن لبو و انار، به آن اضافه کنید. 
  9. ترشی را به ظرفی تمیز و دردار منتقل کنید و برای مدت یک هفته در یخچال نگه دارید تا برسد.

ترشی انار و لبوی شما آماده است. شما می‌توانید آن را در کاسه‌ای کوچک در کنار غذاهای خود سرو کنید.

 

نکته: برخی از افراد دوست دارند که مزه ترش این ترشی اندکی کم شود و به همین دلیل در آن شکر اضافه می‌کنند. برخی از افراد نیز سیب رنده و پخته شده را به مواد اضافه کرده و به همراه مقداری شکر می‌جوشانند که مزه آن برای کسانی که تمایل به خوردن ترشی‌های بسیار ترش ندارند، قابل پسند خواهد بود.

 

سخن آخر

در این مطلب طرز تهیه ترشی انار و لبو به شما آموزش داده شد. همان‌طور که اشاره شد، بهتر است برای حفظ طعم ترشی به جای استفاده از قابلمه‌های مسی و آلمینیومی از قابلمه‌های لعابی و نچسب استفاده کنید. شما می‌توانید این ترشی را برای مدتی طولانی در یخچال نگهاری کنید اما پیشنهاد می‌کنیم که آن را طی سه ماه مصرف نمایید.

 

منبع : ستاره

برچسب ها: ترشی، ترشی لبو، طرز تهیه ترشی انار و لبو، ترشی لبوی قرمز تعداد بازديد: 846 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز