Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
پنجشنبه 30 فروردین 1403 - 19:57

21
بهمن
مادرانی که دوقلو باردار هستند

مادرانی که دوقلو باردار هستند

اگر در نیمه دوم بارداری تک قلویی دریافت کلسیم به میزان 1200 میلی‌گرم توصیه می‌شود، در مادری که دوقلو باردار است، این مقدار، حداقل باید 1500 میلی‌گرم باشد.

دکتر سید علی کشاورز؛ متخصص تغذیه، در پاسخ به سوال خبرنگار زندگی‌آنلاین در مورد بارداری‌های دوقلویی گفت: «وقتی که مادری تک قلو باردار است، بر حسب وزن مادر، افزایش وزن مناسب توصیه شده و برنامه غذایی بر اساس آن تنظیم می‌شود.

به عنوان مثال مادری که نمایه توده بدنی‌اش 30/18 تا 25 است، بر حسب سایز و استخوان بندی‌اش گفته می‌شود که افزایش وزن این مادر باید بین 10 تا 14 کیلوگرم باشد.

وقتی مادر لاغر باشد، یعنی BMI زیر 30/18 داشته باشد، افزایش وزن مادر حداقل 14 تا 18 کیلوگرم باید باشد.

اما مادری که اضافه وزن دارد، افزایش وزن مادر در دوران بارداری حدود 9 کیلوگرم باید باشد و در مادران چاق با BMI بالای 30 و مخصوصا بالای 35، مادر حداکثر می‌تواند 7 کیلوگرم وزن اضافه کند».

وی افزود: «به طور کلی افزایش وزن مادر، چه 7 کیلوگرم و چه 18 کیلوگرم باشد، عمده افزایش وزن باید در سه ماهه پایانی دوره بارداری باشد.

چون ساختمان تمام ارگان‌های بدن جنین در سه ماهه پایانی تکمیل می‌شود.

اگر مادری به طور متوسط 11 کیلوگرم افزایش وزن دارد، توصیه این است که حداقل 5 تا 5/5 کیلوگرم آن در سه ماهه پایانی باشد».

دکتر کشاورز درمورد مادری که دوقلو باردار است، گفت: «طبیعتا دریافت مواد مغذی بیشتر خواهد بود.

مثلا اگر در نیمه دوم بارداری تک قلویی دریافت کلسیم به میزان 1200 میلی گرم توصیه می‌شود، در مادری که دوقلو باردار است، این مقدار، حداقل باید 1500 میلی‌گرم باشد و اگر به مادرانی که تک قلو باردارند، گفته می‌شود در سه ماهه دوم 4 واحد و در سه ماهه سوم 5 واحد لبنیات مصرف کنند، در مورد زنانی که دوقلو باردارند گفته می‌شود در سه ماهه دوم 5 واحد و در سه ماهه سوم 6 تا 7 واحد لبنیات دریافت کنند.

البته در کنار دریافت لبنیات بالا اگر سبزی ومیوه کافی مصرف نکنند و تعادل بین کلسیم به پتاسیم و منیزیم برقرار نباشد، کلسیم اضافه باعث گرفتگی عضله مادر می‌شود.

بنابراین ضمن افزایش دریافت پروتئین و همچنین لبنیات به خاطر دریافت کلسیم بیشتر، مادر باید سبزی و میوه کافی هم دریافت کند».

این متخصص تغذیه اظهار داشت: «آنچه که مهم است، وزن‌گیری مادر است که حتی اگر مادری چاق باشد و دوقلو باردار باشد، انتظار می‌رود که افزایش وزن او بالای 12 کیلوگرم باشد و در حقیقت در بارداری‌های دوقلویی، نیاز سه نفر مطرح است.

بنابراین افزایش وزن مادر در این دوره خیلی حیاتی و مهم است.

برنامه غذایی مادری که دوقلو باردار است، در این دوران باید طوری تنظیم شود که 1500 میلی‌گرم کلسیم را داشته باشد و اگر مادر این مقدار را دریافت نمی‌کند، باید مکمل کلسیم به او داده شود.

ولی در کنار آن توجه به دریافت مقدار مناسب پتاسیم و منیزیم از طریق سبزی و میوه مهم است. اگر مادر در این دوران گرفتگی عضله پیدا کند یا باید دریافت سبزی و میوه او افزایش پیدا کند و یا قرص منیزیم و پتاسیم مصرف نماید تا جلوی گرفتگی که در هنگام خواب پیش می‌آید، گرفته شود.

باید توجه شود که در کنار افزایش وزن مادر، با سونوگرافی‌هایی که متخصص زنان انجام می‌دهد، از رشد مناسب جنین مطمئن شویم».

 

برای دیدن فایل ویدئویی مصاحبه با آقای دکتر سیدعلی کشاورز؛ متخصص تغذیه و رژیم درمانی، در مورد وزن مادر دوقلوها، باید چند کیلو اضافه شود؟، اینجا کلیک کنید.

 

برچسب ها: تغذیه و بارداری، افزایش وزن بارداری، بارداری دوقلویی، تغذیه در بارداری دوقلویی، افزایش وزن در بارداری دوقلویی، کلسیم مورد نیاز بارداری، گرفتگی عضلات در بارداری تعداد بازديد: 1807 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز