تحریریه زندگی آنلاین : بیدار شدن از خواب و نوشیدن یک فنجان قهوه صبحگاهی برای بسیاری از مردم یک مراسم است. کافئین به مبارزه با خستگی و بهبود هوشیاری ذهنی کمک می کند و به شما برای روز پیش رو انرژی می دهد. برخی تحقیقات نشان می دهد که ممکن است عملکرد ورزشی را افزایش داده و خطر افسردگی و زوال شناختی را کاهش دهد.
قهوه همچنین سرشار از آنتی اکسیدان هایی است که به خنثی کردن ترکیبات مضری به نام رادیکال های آزاد که می توانند باعث التهاب ، آسیب سلولی و بیماری شوند ، کمک می کند. نوشیدن 2 تا 3 فنجان قهوه در روز با میزان کمتر بیماری های مزمن مانند دیابت ، سندرم متابولیک ، بیماری قلبی و سرطان مرتبط است.
با اینحال ، همه انواع فنجان های قهوه یکسان نیستند. شما می توانید روش های مختلف دم کردن ، دانه های قهوه ، فیلتر ها و موارد دیگر را انتخاب کنید. ممکن است در نظر داشته باشید که چگونه این گزینه ها می توانند بر طعم دم کرده شما تاثیر بگذارند، اما می توانند بر سلامت شما نیز تاثیر بگذارند. تحقیقات نشان می دهد که محتوای آنتی اکسیدانی فنجان قهوه شما بر اساس روش دم کردن و نوع دانه هایی که انتخاب می کنید بسیار متفاوت است. این ممکن است تعیین کند که قهوه صبح شما چه قدر برای سلامتی شما مفید است.
بیشتربخوانید:
طرز تهیه موکا کافیشاپی
روش دم کردن
روش های زیادی برای دم کردن قهوه وجود دارد، از جمله فرنچ پبرس ، قطره ای ، دم کردن سرد و غیره . روش های فیلتر شده مانند قطره ای ، هوا پرس و غلاف قهوه ، روغن ها و ذرات را فیلتر می کنند. در همین حال ، روش های فیلتر نشده مانند فرنچ پرس ، سرد دم یا قهوه ترک به روغن ها و ذرات اجازه می دهند تا به فنجان نهایی راه پیدا کنند. این عطر و طعم غلیظ و غنی که ایجاد می شود می تواند عواقب منفی باالقوه ای برای سلامتی داشته باشد.
یک مطالعه نروژی نشان داد که نوشیدن قهوه بدون فیلتر نسبت به قهوه فیلتر شده با خطر مرگ و میر بیشتری همراه است. محققان خاطر نشان می کنند که این ممکن است تا حدی به این دلیل باشد که برخی از ذران باقی مانده در قهوه فیلتر نشده ، به نام دی ترپن ها ، سطح کلسترول را افزایش می دهند. قهوه بدون فیلتر حدود 30 برابر قهوه فیلتر شده دی ترپن دارد.
انتخاب یک روش دم کردن فیلتر شده ممکن است به سالم تر کزدن قهوه شما کمک کند.
نوع دانه ها
هنگام انتخاب دانه های قهوه ، در نظر بگیرید که از کجا هستند و چگونه برشته شده اند.
ارتفاعی که دانه ها در آن رشد می کند بر محتوای مواد مغذی آنها ، به ویژه محتوای پلی فنول آنها تاثیر می گذارد. پلی فنول ها آنتی اکسیدان هایی هستند که مسئول بیشتر فواید قهوه برای سلامتی هستند. بنابراین محتوای پلی فنول بالاتر می تواند به معنای قهوه سالم تر باشد.
دانه های رشد یافته در محیط های مرتفع تر معمولا دارای پلی فنول های بیشتری هستند. اینها معمولا از کشورهایی مانند اتیوپی ، کلمبیا و گواتمالا می آیند، اگر چه بستگی به منطقه ای دارد که در آن رشد کرده اند.
تحقیقات نشان می دهد که قهوه روست شده روشن ، متوسط و تیره نیز پروفایل های آنتی اکسیدانی متفاوتی دارند. قهوه برشته شده لایت دارای بالاترین میزان اسید کلروژنیک و آنتی اکسیدان است که با مزایای سلامتی مانند کاهش خطر ابتلا به دیابت ، سرطان و بیماری های قلبی عروقی مرتبط است.
مطالعات آزمایشگاهی نشان می دهد که با افزایش بو دادن ، مزایاس ضد التهابی آنتی اکسیدان های قهوه کاهش می یابد. قهوه برشته شده لایت بیشترین خاصیت ضد التهابی را دارد و قهوه برشته تیره کمترین آن را دارد.
قهوه برشته سبک تری را انتخاب کنید که از دانه هایی که در ارتفاعات رشد می کنند تهیه شده باشد تا بالاترین محتوای انتی اکسیدانی را از فنجان صبحگاهی خود دریافت کنید.
بیشتربخوانید:
5 اشتباه بزرگ در درست کردن قهوه !
قهوه فیلتر شده در مقابل اسپرسو
قهوه فیلتر شده از نیروی جاذبه استفاده می کند تا آب چکه کند و دم بکشد. اسپرسو از آب تحت فشار و دانه های ریز آسیاب شده برای نوشیدن غلیظ تر و انرژی زا استفاده می کند.
تحقیقات ثابت کرده است که قهوه فیلتر شده حاوی دیترپن های مضر کمتری نسبت به قهوه بدون فیلتر است، اما اسپرسو چطور؟ محتوای دی ترپن اسپرسو تقریبا بین قهوه فیلتر شده و بدون فیلتر است. به همین دلیل است که نوشیدن 3 تا 5 فنجان اسپرسو در روز با سطح کلسترول بالا مرتبط است.
با این حال ، یک مطالعه با مقایسه قهوه سرد دم ، اسپرسو ، فرنچ پرس و هوا پرس متوجه شد که کدام یک دارای بیشترین فعالیت آنتی اکسیدانی هستند. محققان دریافتند که اسپرسو و دم کرده سرد دارای بیشترین میزان پلی فنول و اسید کلروژنیک هستند.
اسپرسو ممکن است فواید آنتی اکسیدانی و تقویت کننده انرژی داشته باشد. با این حال ، به دلیل محتوای کافئین غلیظ و سطوح بالاتر دی ترپن ، احتمالا بهتر است از ان در حد اعتدال لذت ببرید.
قهوه داغ در مقابل قهوه سرد
مطالعات متعدد نشان داده اند که قهوه داغ دارای غلظت بیشتری از آنتی اکسیدان ها نسبت به قهوه سرد است. از آنجایی که آنتی اکسیدان ها مسئول مزایای سلامتی قهوه هستند ، این نشان می دهد که قهوه داغ ممکن است برای سلامت کلی بهتر باشد.
قهوه سرد ممکن است نسبت به قهوه داغ کمتر اسیدی باشد . یک مطالعه نشان داد که تغییرات کمتری در سطوح پی اچ قهوه سرد دم و داغ وجود دارد ، اما قهوه سرد دارای ترکیبات اسیدی کمتری است.
سایر عوامل برای در نظر گرفتن
بیشتر مردم قهوه را به دلیل اثرات کافئین برای مبارزه با خستگی می نوشند. یک فنجان قهوه به طور متوسط بین 95 تا 200 میلی گرم کافئین دارد. جایی که در آن محدوده قرار می گیرد بستگی به نحوه تهیه ان دارد.
مقدار آب و قهوه ای که استفاده می کنید ، مقدار نهایی کافئین را تعیین می کند ، که بر چگونگی تاثیر قهوه بر سطح انرژی شما و میزان کمک آن به کل کافئین مصرفی روزانه شما تاثیر می گذارد.
سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) توصیه می کند برای جلوگیری از عوارض جانبی کافئین بیش از حد ، مانند سردرد ، بی خوابی ، ضربان قلب سریع و اضطراب ، برای کمک به جلوگیری از سقط جنین یا زایمان زودرس ، کافئین را به 400 میلی گرم در روز محدود کنید.
اگر قهوه فیلتر شده را برای محدود کردن مصرف دی ترپن انتخاب می کنید ، توجه داشته باشید که فیلتر کاغذی دی ترپن های افزایش دهنده کلسترول را بهتر از فیلتر فلزی حذف می کند. ذرات ریز را با کارایی بیشتری جذب می کند و خاصیت جاذب دارد. همچنین ممکن است متوجه شوید که فیلتر های کاغذی نسبت به فیلتر های فلزی طعم بهتری برای قهوه شما ایجاد می کند.
به نظر نمی رسد دمای آب به اندازه فرایند برشته کردن و روش دم کردن ، بر مزایای سلامتی قهوه تاثیر بگذارد.
بیشتربخوانید:
قهوه نرماندي + طرز تهیه
کاپوچينو + طرز تهیه
چگونه قهوه خود را سالم تر کنیم
در حالی که بسیاری از مردم از یک فنجان قهوه سیاه لذت می برند، بسیاری دیگر ترجیح می دهند ، خامه ، شکر و سایر مواد را به دمنوش صبحگاهی خود اضافه کنند. با این حال، آنچه به قهوه خود اضافه می کنید می تواند اثرات سلامتی آن را تا حد زیادی تغییر دهد. نوشیدنی های قهوه یکی از منابع اصلی قند افزوده در رژیم غذایی آمریکایی ها است.
مصرف بیش از حد قند های اضافه شده می تواند منجر به بیماری هایی مانند دیابت نوع 2 و بیماری های قلبی شود ، بنابراین مهم است که به کل قند اضافه شده خود توجه داشته باشید. کارشناسان توصیه می کنند قند های اضافه شده خود را کمتر از 10 درصد از کل کالری روزانه خود نگه دارید. خوردن یک نوشیدنی قهوه دار با شیرینی بالا گهگاه به احتمال زیاد تاثیر قابل توجهی بر سلامتی شما نخواهد داشت ، اما اگر این یک روال روزانه باشد ، کاهش تدریجی محتوای قند ممکن است مفید باشد.
نوشیدنی های قهوه با شیر نیز فواید تغذیه ای متفاوتی دارد. لبنیات و شیر سویا منابع پروتئین با کیفیت هستند که می توانند سیری و سلامت عضلات را افزایش دهند. آنها همچنین منبع قابل توجهی از کلسیم هستند . سایر شیرهای غیر لبنی محبوب مانند شیر بادام یا جو دوسر ممکن است کربوهیدرات و چربی اضافه کنند اما حاوی حداقل پروتئین هستند.
به طور کلی ....
تحقیقات نشان می دهد که نوشیدن قهوه فیلتر شده و برشته شده سبک می تواند بیشترین فواید را برای سلامتی داشته باشد. این فیلتر دی ترپن های افزایش دهنده کلسترول را جذب می کند ، اما همچنان آنتی اکسیدان های تقویت کننده سلامتی زیادی دریافت خواهید کرد. اگر رفلاکس اسید نگران کننده است ، سعی کنید دم نوش سرد را امتحان کنید زیرا ترکیبات اسیدی کمتری نسبت به قهوه گرم دارد.
همچنین ، در نظر داشته باشید که آنچه به قهوه خود اضافه می کنید می تواند اثرات سلامتی آن را تغییر دهد. نوشیدن منظم قهوه شیرین می تواند به کل قند اضافه شده شما کمک کند ، که می تواند خطر ابتلا به دیابت نوع 2 یا بیماری قلبی را افزایش دهد.