دکتر لادن گیاهی؛ متخصص تغذیه
از دانه كنجد سیاه در طب چینی برای کمک به عملكرد قلب، كلیه، كبد، پانكراس و ششها استفاده میكنند.
همچنین برای درمان یبوست و نیز سفتی و خشكی مفاصل نیز تجویز میشود.
خواص درمانی دانههای كنجد کم رنگتر، کمی ضعیفتر از انواع پررنگ آن است.
فواید خاص کنجد
کنجد و خستگی
آهن برای ساخته شدن هموگلوبین که ناقل اكسیژن در بدن است، کاملا ضروری است.
كمبود هموگلوبین باعث خستگی، ضعف عمومی و بیحالی میشود که نهایتا به صورت کم خونی خفیف تا شدید بروز میکند.
افرادی كه فرآوردههای گوشتی استفاده نمیكنند به راحتی قادر به تامین آهن مورد نیاز بدن خود نیستند.
كنجد یكی از منابع گیاهی خوب آهن است که میتواند برای این افراد مفید باشد.
کنجد و پوكی استخوان (استئوپروز)
دانه كنجد دارای مقدار زیادی كلسیم است که برای استحكام استخوانها لازم است.
با اینكه قابلیت جذب كلسیم موجود در دانه كنجد کمتر از کلسیم موجود در فرآوردههای لبنی است، اما منبع مفیدی برای تامین كلسیم مورد نیاز گیاهخواران است.
همان طور كه میدانید دریافت مقادیر كافی کلسیم نقش بسیار مهمی در دوران نوجوانی دارد و چنانچه تراكم استخوانی مطلوب در این سنین به دست نیاید، خطر ابتلا به پوکی استخوان در سالهای بعدی زندگی افزایش مییابد.
کنجد و ناباروری مردان
دریافت منظم مخلوطی از دانهها به حفظ ذخایر عنصر روی در بدن كمك میكند.
مایع منی دارای درصد بسیار زیادی عنصر روی است و مصرف 100 میلیگرم دانه كنجد میتواند 5 میلیگرم روی دفع شده به هنگام انزال را جبران نماید.
عنصر روی نقش مهمی در حفظ سلامت اسپرم دارد، به طوریكه آن را در برابر تخریب رادیكالهای آزاد و آسیب ماده ژنتیكی محافظت میكند.
ضمناً غلظت بالای روی به پایین نگه داشتن فعالیت اسپرم، تا قبل از انزال كمك میكند.
همچنین عنصر روی باعث كاهش مصرف اكسیژن و حفظ انرژی مورد نیاز اسپرم برای حركت در مجرای تناسلی جنس ماده میشود.
نهایتاً روی برای كنترل زمان واكنش آكروزوم ضروری است. این واكنش به هنگام اتصال اسپرم به تخمك صورت میگیرد.
در واقع ترشح آنزیمهای موجود در سر اسپرم امكان نفوذ ماده ژنتیكی اسپرم را به داخل دیواره تخمك فراهم میكنند.