Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
پنجشنبه 6 اردیبهشت 1403 - 15:05

12
مهر
اثر درآمد روی عزت نفس در کهنسالی

اثر درآمد روی عزت نفس در کهنسالی

عزت نفس با تعلیم و آموزش در انسان رشد می‌کند و در سن بازنشستگی به اوج خود می‌رسد اما اگر درآمد فرد در بازنشستگی کاهش یابد و سلامت او به خطر افتد، عزت نفس به طور چشمگیری افت می‌کند.

تحریریه گروه ترجمه زندگی آنلاین

 

داشتن عزت نفس در زندگی موجب سلامتی بدن چه روحی و چه جسمی شده و فرد کمتر به افسردگی و یا رفتارهای مخرب مبتلا شود.

بنابراین فهمیدن اینکه چه چیزهایی عزت نفس انسان را تحت تاثیر قرار می دهد و در طول زمان چه تغییراتی دارد از اهمیت بالایی برخورداراست.

به همین دلیل محققان بین سال های 1986 و 2002 در چهار بازه زمانی روی 3617 زن و مرد بین سنین 25 تا 104 ساله تحقیق کردند و با انجام دادن مصاحبه های گوناگون عزت نفس شان را بررسی کردند.

داوطلبان در مصاحبه ها باید به سوال هایی در خصوص احساس شان نسبت به خود پاسخ می دادند.

مثلا:

* من نسبت به خود احساس خوبی دارم ."

* گاهی اوقات احساس می کنم اصلا خوب نیستم."

و یا:

* رویهم رفته احساس یک آدم شکست خورده را دارم."

اطلاعات نژادی، تحصیلی، درآمد، موقعیت کاری، روابط، وضعیت تاهل، سلامتی، حمایت اجتماعی و تجربه های آنها از حوادث مهم و اضطراب آور زندگی شان مثل شاهد مرگ عزیزی بودن، بیکاری یا قربانی جرایم خشن شدن آنها نیز مورد توجه قرار گرفت.

نتایج نشان داد که تمام شرکت کنندگان به ویژه افراد مسن نسبت به تحصیل، درآمد، سلامت و وضعیت تاهل شان از عزت نفس خوبی برخوردار بودند.

محققان با بررسی های فوق به این نتیجه رسیدند که افراد کهنسالی که از درآمد بیشتری برخوردارهستند و در عین حال از نظر جسمی سالم اند عزت نفس بالایی دارند.

البته حدود اثرگذاری درآمد و سلامت روی عزت نفس در کهنسالی چندان مشخص نیست اما هرچه درآمد فرد بیشتر باشد، موجب استقلال و توانایی بهتر در اداره خود و خانواده شده و فرد از اینکه عضو مفیدی برای جامعه است احساس خوبی دارد و عزت نفسش بالا می ماند.

افراد هنگام میانسالی از نظر کار، خانواده و روابط رومانتیک پایدارترین حالت را دارند چراکه تا حدی در کار و زندگی شان به اعتبار و ثباتی دست پیدا کرده اند.

این احساسات، عزت نفس شان را بالا می برد اما بزرگسالان مسن تر ممکن است در نقش هایشان تغییراتی رخ دهد مانند بازنشسته شدن، بزرگ شدن فرزندان و ترک خانه و مهارت های کاری به روز نشده و همچنین کم شدن سلامت. 

بنابراین برای حفظ عزت نفس در کهنسالی باید حداقل از درآمد و سلامت جسمی نسبی ایی برخوردار شد.

 

برچسب ها: سلامت روان، مشکلات سالمندان، میانسالی، عزت نفس در کهنسالی، دوران بازنشستگی، روانشناسی سالمندان، سلامت روحی سالمندان تعداد بازديد: 962 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز