بیشت واش یکی از چندین غذای سنتی و محلی اهالی شهرستان کندلوس در مازندران است. این غذا نوعی آش اسفناج است كه با سایر مواد مخلوط میشود و بسیار خوشمزه و اشتها آور است.
مواد لازم
اسفناج: ۱ کیلوگرم
نمک و زردچوبه: به مقدار لازم
گردو (خرد شده): ۱ پیمانه
زیره سبز (آسیاب شده): ۱ قاشق چای خوری
فلفل سیاه: ۱.۵ قاشق چای خوری
سیب زمینی (خرد شده): ۲ عدد
شیر: ۱.۵ لیتر
عدس: ۲ پیمانه
طرز تهیه
۱. عدس را در ظرفی مناسب به همراه وقداری آب و نمك و كمی روغن آبپز كنید تا آب آن تبخیر شده و تنها چند قاشق باقی بماند.در ظرفی جداگانه اسفناج، شیر و سیبزمینی را اضافه كنید و حرارت را زیاد كنید.
۲. وقتی شیر جوش آمد زیر شعله را كم كنید و ۴۵دقیقه زمان دهید تا مواد با هم بپزند.
۳. حالا در ظرفی مناسب كمی روغن داغ كنید و تمام ادویه ها و گردو را با هم تفت دهید تا جایی كه عطر آنها كاملا به مشام برسد.سپس عدس را به آن اضافه كرده و كمی تفت دهید و آنها را به غذا اضافه كنید اجازه دهید موادتان با هم چند جوش بخورند تا طعم بگیرند.سپس غذا را برای سرو آماده كنید.
سایر نکات
میتوانید از گردو آسیاب شده هم در این غذا استفاده كنید.
هرچه گردو شما بیشتر باشد غذایتان خوشمزه تر است.
معمولا این غذا با نمك سرو میشود اما میتوان به آن شكر هم اضافه كرد.
میتوانید برای پخت عدس هم از شیر استفاده كنید تا غذای شما خوشمزه تر شود.
اگر اسفناج موحود نبود از برگ چغندر یا جعفری یا سبزی آش استفاده كنید.