علایم و علت آلرژی به گیلاس
همه نمی توانند گیلاس بخورند. با این که آلرژی به گیلاس به اندازه سایر آلرژی ها عمومیت ندارد ولی احتمال آن وجود دارد.
واکنش آلرژیک زمانی اتفاق می افتد که بدن شما به مواد خاص پاسخ منفی بدهد. در مورد آلرژی های غذایی ، سیستم ایمنی بدن شما به پروئین های موجود در آنها حمله کرده و باعث ایجاد علایم ناخوشایند می شود.
هر نوع آلرزی غذایی ممکن است، اما برخ یاز آن ها شایع ترند مثل آجیل، شیر و سویا.
آلرژی اولیه و ثانویه گیلاس
آلرژی گیلاس ممکن است به عنوان واکنش اولیه یا ثانویه طبقه بندی شود.
آلرژی اولیه گیلاس به این معنی است که شما به خود میوه حساسیت دارید که نسبت به آلرژی ثانویه گیلاس کمتر است. در آلرژی ثانویه گیلاس شما به گرده های گل این خانواده حساسیت دارید.
آلرژی میوه هایی مانند گیلاس اغلب مرتبط با بیماری ای به نام سندرم آلرژی دهانی یا OAS است. OAS علایم متوسطی اغلب در اطراف دهان و روی صورت در اثر مصرف میوه خام یا تازه ایجاد می شود.
ممکن است کودکان در اوایل زندگی فقط به گرده گل گیلاس آلرژی داشته باشد ولی در بزرگسالی آلرژی او پیشرفت کرده و به خود گیلاس هم آلرژی پیدا کند.
آلرژی OAS گیلاس
آلرژی به گیلاس شایع نیست ولی اگر به گیلاس آلرژی دارید ممکن است به سایر میوه ها و سبزیجات و آجیل ها هم آلرژی داشته باشید از جمله :
بادام
سیب
زردآلو یا دیگر میوه های هسته دار دو لپه
هویج
کرفس
فندق
کیوی
گلابی
گردو
اگر آلرژی اولیه گیلاس شدید دارید ممکن است بعد از مصرف میوه دچار علایم شدید گارشی از جمله درد معده ، گرفتگی یا استفراغ شوید.
تشخیص آلرژی گیلاس
آلرژی غذایی به طور معمول باید توسط یک متخصص آلرژی تشخیص داده شود. پزشک پس از شنیدن شرح حال آزمایش پوست و خون را انجام می دهد. گاهی اوقات آلرژی شما ممکن است به جایی که زندگی می کنید بستگی داشته باشد مثلا آلرژی به گرده سایر گل ها باعث ایجاد واکنش به گیلاس شود.
درمان آلرژی گیلاس
برخی از آلرژی ها را می توان کنترل کرد ولی درمانی ندارند. تنها راهی که می توانید آلرژی گیلاس را به طور موثر درمان کنید اجتناب از مصر میوه و سایر آلرژن های ثانویه است.
گاهی استفاده منظم از آنتی هیستامین ها از قبیل سیتریزین و فکسوفنادین می تواند به کاهش علایم و خفیف شدن آن ها کمک کند.
به طر کلی بهترین روش درمان آلرژی گیلاس پیشگیری از آن است. علاوه بر اجتناب از مصرف خود میوه باید از سایر محصولات تولید شده با گیلاس هم اجتناب کنید از جملمه :
ژله ها
مرباها
آب نبات ها
پختنی ها
کنسرو
آبمیوه
پخت و پز نمی توانند عوامل آلرژی زا را تجزیه کند یا از بین ببرد.
شوک آنافیلاکسی گیلاس
گاهی اوقات افراد مبتلا به آلرژی غذایی شدید در معرض خطر واکنش آنافیلاکسی هستند. در حدود 1.7 افراد مبتلا به این نوع آلرژی ، آنافیلاکسی ایجاد می شود.
یک شوک آنافیلاکتیک می تواند برخی از سیستم های اصلی بدن شما را از کار بیندازد و علایم زیر را ایجاد کند :
دشواری تنفس
تنگی در قفسه سینه و گلو
تورم صورت
خارش پوست
راش پوستی
کاهش فشار خون
ضربان قلب سریع
حالت تهوع یا استفراغ
سرگیجه
با مراجعه به پزشک و متناسب با مشکل شما تزریق اپی نفرین یا انسولین می تواند شدت واکنش های آلرژیک را کاهش دهد ولی باید مدتی بستری بمانید تا از رفع خطر مطمئن شوید.
در صورت مشاهده علایم شوک آنافیلاکسی باید فورا به پزشک مراجعه کنید.
منبع : سیمرغ