روزیاتو : ریسک ابتلا به کرونا در زنان مبتلا به اختلال هورمونی شایع سندرم تخمدان پلی کیستیک یا همان تنبلی تخمدان بیشتر است. این نتیجه ی تحقیقی با حضور ۲۰ هزار شرکت کننده است.
از قرار معلوم چیزی در خصوص خود این اختلال و نه دیگر فاکتورهای آن مانند ارتباطش با دیابت است که ریسک ابتلا به کرونا را بیشتر می کند، با این حال به تحقیقات بیشتری در این مورد نیاز است.
زنان مبتلا به تنبلی تخمدان تاکنون جزء گروه های پرخطر به لحاظ ابتلا به کرونا محسوب نشده اند، اما نویسندگان این تحقیق می گویند نباید اینگونه باشد و این مسأله نمونه ی دیگری است از مغفول ماندن تقریباً همیشگی این سندرم در سیستم درمانی.
بیشتر بخوانید:
کیست تخمدان سراغ کدام زنان میآید؟
این دانشمندان می گویند پیش از آغاز همهگیری کرونا، زنان مبتلا به تنبلی تخمدان پیوسته از تجویز شدن درمان های تخمیری برای آن ها، تشخیص بیماری خود با تأخیر و مواجهه با درک ضعیف پزشکان از بیماری آن ها خبر می دادند.
به همین دلیل، دانشمندان نگران هستند بالاتر بودن ریسک ابتلا به کرونا مراجعه ی بههنگام به مراکز درمانی را کمتر کند و حس محرومیت از حقوق خود که در حال حاضر هم بسیاری از بیماران آن را تجربه می کنند را افزایش دهد.
این تحقیق نشان داد تنبلی تخمدان ریسک ابتلا به کرونا را تا ۲۶ درصد افزایش می دهد، حتی با در نظر گرفتن دیگر فاکتورها.
محققان در پژوهش خود به بررسی زنان مبتلا و غیر مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک یا همان تنبلی تخمدان در نیمه ی ابتدایی سال ۲۰۲۰ پرداختند. از آنجایی که این مشکل زنان را در برابر بیماری های قلبی متابولیک مثل دیابت، کبد چرب غیر الکلی و فشار خون بالا – که همگی ریسک فاکتورهای کووید-۱۹ هستند – آسیب پذیرتر می کند، محققان تصمیم داشتند ببینند که آیا این بیماری هم زنان را در برابر ویروس کرونا آسیب پذیر می کند.
بیشتر بخوانید:
افتادگی رحم ؛ از علت تا درمان
محققان پی بردند میزان ابتلا به کرونا در زنان مبتلا به تنبلی تخمدان نزدیک به ۲ برابر زنانی بود که به این بیماری مبتلا نبودند. با در نظر گرفتن سن و مکان، ریسک ابتلا به کرونا در زنان مبتلا به تنبلی تخمدان حدود ۵۱ درصد بیشتر است.
حتی با در نظر گرفتن ریسک فاکتورهای بیشتری از ابتلا به کووید-۱۹، از جمله چاقی، تنظیم قند خون، کمبود ویتامین دی و فشار خون بالا و بیماری قلبی، محققان متوجه شدند ریسک ابتلا به این بیماری کماکان ۲۶ درصد بیشتر بود.
دانشمندان می گویند چیزی در خود سندرم و نه تنها ریسک فاکتورهای مرتبط با آن وجود دارد که باعث این مسأله می شود. به تحقیقات بیشتری در این زمینه نیاز است اما محققان این فرضیه را مطرح کرده اند که چیزی که باعث بالا رفتن ریسک ابتلا به کرونا می شود تأثیر تنبلی تخمدان بر نحوه ی ایجاد التهاب خفیف در بدن است.
بیشتر بخوانید:
علائم خاموش سرطان دهانه رحم را جدی بگیرید
اهمیت تشخیص و درمان سندرم تخمدان پلی کیستیک
تغذیه مناسب سندرم تخمدان پلی کیستیک
سندروم تخمدان پلی کیستیک و رژیم غذایی
تغذیه و سندرم تخمدان پلی کیستیک
نقش تغذیه در سندرم تخمدان پلی کیستیک