Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
سه شنبه 4 اردیبهشت 1403 - 19:14

21
شهریور
نکاتی که بانوان باید قبل و بعد از اهدای خون بدانند

نکاتی که بانوان باید قبل و بعد از اهدای خون بدانند

اهدای خون شاید برای زنان کاری همراه با اضطراب و ترس باشد، اما داشتن آگاهی و آشنایی با این روند، به کاهش میزان اضطراب کمک می‌کند.

به گزارش ایسنا ، خون مایعی ارزشمند است و با وجود پیشرفت‌های گسترده در دانش پزشکی هنوز جایگزین مناسبی برای آن پیدا نشده است. خون به عنوان یک دارو قلمداد می‌شود که علاوه‌بر تزریق در خونریزی‌ها، جراحی‌ها و بیماری‌های مختلف، فرآورده‌های متعدد سلولی و پلاسمایی از آن تهیه می‌شود که هرکدام کاربرد ویژه‌ای برای درمان بیماران دارند.

سالانه ۱۵۰ هزار مادر در سراسر دنیا با تزریق خون و فرآورده‌های خون از مرگ حتمی ناشی از عوارض بارداری و زایمان نجات پیدا می‌کنند.

هر فرد سالم در گروه سنی ۱۸ تا ۶۵ سال با حداقل وزن ۵۰ کیلوگرم می‌تواند اهدای خون انجام دهد. بانوان نیز تا قبل از دوره یائسگی می‌توانند حداکثر سه بار در سال و در هر بار ۴۵۰ میلی‌لیتر خون اهدا کنند.

 

بیشتربخوانید:

 
 

درچه شرایطی بانوان نباید خون اهدا کنند؟

دوران حاملگی و تا ۶ هفته بعد از زایمان

 در صورت داشتن سقط جنین و تا یکسال پس از آن

 دوران شیردهی

 دوران قاعدگی تا رفع علائم و شدت آن

 

بیشتربخوانید:

کاهش شیوع هپاتیت در میان خون‌های اهدایی کشور

 

 

نکاتی که پیش از اهدای‌خون باید بدانید

قبل از اهدای خون بهتر است ۲ لیوان آب بنوشید و تا ۳ ساعت قبل از اهدای خون غذای مختصری علاوه بر تغذیه معمول میل کنید. توجه کنید که از فعالیت بدنی شدید که منجر به خستگی شود پرهیز کنید.

یک واحد خون اهدا شده تقریبا ۴۲۵ میلی‌گرم آهن دارد که در حالت عادی بدن این میزان آهن را به مرور زمان جبران خواهد کرد که با دریافت خوراکی‌های حاوی آهن معمولا زمان جایگزینی آن تسریع می‌شود. جگر، گوشت قرمز، ماهی، حبوباتی مانند عدس و نخود، آجیل و خشکبار و گیاهان دارای برگ سبز میزان مناسبی آهن دارند.

بنابر اعلام روابط عمومی سازمان انتقال خون، در هر بار اهدای خون پزشک به شما ۳۰ عدد قرص آهن می‌دهد که باید هنگام مصرف آن نکاتی را رعایت کنید. از نوشیدن چای یا قهوه از یکساعت قبل تا دو ساعت پس از مصرف قرص آهن خودداری کنید. نباید قرص آهن را با مواد حاوی کلسیم مانند لبنیات استفاده کنید. می‌توانید برای جذب بهتر قرص آهن از ترکیبات حاوی ویتامین ث مانند مرکبات، توت فرنگی و... استفاده کنید.

دارو‌های آنتی اسید و ویتامین E باعث کاهش جذب مکمل می‌شوند؛ بنابراین این دارو‌ها با فاصله یک تا ۲ساعت پس از قرص فروس سولفات یا فروس فومارت باید مصرف شوند. از مصرف قرص آهن با معده خالی خودداری کنید و در جریان باشید که تیره شدن رنگ مدفوع با مصرف قرص آهن طبیعی است. در صورتی که با مصرف قرص آهن با عوارض شدید یا جدی مواجه شدید، مصرف قرص را قطع و با پزشک مشورت کنید.

برچسب ها: کم خونی، اهدای خون، پلاسمای خون، قرص آهن تعداد بازديد: 2436 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز