Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
یکشنبه 4 آذر 1403 - 03:46

30
فروردین
مشکلی به نام سینه اضافه در زنان

مشکلی به نام سینه اضافه در زنان

نسج سینه فرعی تا زمانی که غدد پستانی فعال نشود، رشد ندارد، در ادامه با جزئیات بیشتری به بررسی مشکل سینه اضافه در زنان می پردازیم

در بعضی از خانم‌ها توده‌ای به‌صورت چربی آویزان در ناحیه زیر بغل وجود دارد که آنها را گاهی به دلیل دردی که در این ناحیه احساس می‌کنند و گاهی فقط به دلیل ظاهر آن، ناراحت می‌کند. برخی هم نگران هستند که نکند این برجستگی ناشی از بزرگ شدن غدد لنفاوی یا وجود توده باشد در حالی که اینطور نیست. در این خانم‌ها مقداری از نسج سینه در زیر بغل قرار گرفته که اصطلاحا به آن «سینه اضافه» یا «سینه فرعی» یا «سینه سوم» می‌گویند. این مشکل در واقع بیماری نیست و اتفاقا در خانم‌ها کم هم دیده نمی‌شود. سینه اضافه گاهی یک‌طرفه و گاهی دوطرفه است و ممکن است اندازه آن در طرف راست و چپ با هم تفاوت داشته باشد.

 

سینه اضافه چگونه رشد می‌کند؟

حالا شاید این سوال برای خیلی از مبتلایان پیش بیاید که اگر این سینه اضافه مادرزادی است، چرا وقتی سنمان کم بود، آن را نمی‌دیدیم و مشخص نبود و مثلا حال که 25 سالمان شده یا باردار شده‌ یا زایمان کرده‌ایم، متوجه آن شده‌ایم؟

علت این است که نسج سینه فرعی تا زمانی که غدد پستانی فعال نشود، رشد ندارد و ممکن است به‌صورت یک غده کوچک چربی زیر بغل باشد که اصلا توجه فرد را جلب نکند یا احساس نکند غیرطبیعی است ولی وقتی مثلا خانم افزایش وزن پیدا می‌کند یا باردار می‌شود یا بچه‌ شیر می‌دهد، چون غدد پستانی تحریک و بزرگ می‌شوند، تازه متوجه این مشکل می‌شود و حتی امکان دارد درد هم احساس کند.

بیشتر بخوانید:

همه چیز درباره غربالگری سرطان سینه

جراحی ضرورت دارد؟

گفتیم سینه فرعی بیماری نیست پس به درمان هم نیاز ندارد مگر در مواقع خاص؛ مثلا وقتی که دردناک باشد، به‌طوری که خانم مبتلا نتواند درد زیر بغل را تحمل کند یا از نظر زیبایی او را آزار دهد چون سینه سوم گاهی خیلی بزرگ و آویزان است و ظاهر نازیبایی ایجاد می‌کند. گاهی هم در موارد نادری، در نسج سینه سوم مثل نسج پستانی توده‌ای ایجاد می‌شود که در این صورت هم پزشک مجبور است آن را با نسج اطرافش بردارد. 

پزشک برای عمل جراحی، با یک برش کوچک در زیر بغل، پوست و چربی اضافه را برمی‌دارد. این جراحی هم مثل تمام جراحی‌های دیگر ممکن است عوارضی داشته باشد؛ مخصوصا به دلیل اینکه در محل عمل (زیر بغل) مو می‌روید و غدد عرق وجود دارد، معمولا بهبود زخم ناشی از جراحی نسبت به ناحیه پستان طولانی‌تر و دردناک‌تر است. به‌طور کلی این ناحیه حساس‌تر هم است و از طرفی چون زیر بغل مدام عرق می‌کند، تمیز نگه داشتن زخم هم مشکل‌تر خواهد بود بنابراین درد بیمارانی که جراحی می‌شوند تا سینه اضافی‌شان برداشته شود، معمولا یکی- دو ماه طول می‌کشد و بهبودشان تاخیر دارد.

جراحی عارضه دارد؟

نکته دیگری که توجه به آن لازم است، باقی‌ماندن جای زخم است. این مساله به پوست فرد بستگی دارد. از طرفی، اگر مخصوصا فرد چاق باشد، ممکن است چربی‌های این ناحیه بعد از عمل هم برجسته باقی بماند به‌طوری که بیمار فکر کند هنوز مقداری از نسج باقی‌ مانده، در صورتی که آنچه احساس می‌کند، چربی‌های اطراف محل جراحی است. اگر جراحی‌ای که برای خارج کردن نسج سینه سوم انجام می‌شود خیلی وسیع باشد و پزشک تا روی غدد لنفاوی را بردارد، امکان دارد خانم دچار ورم دست شود بنابراین جراحان دقت می‌کنند که بیش از حد به غدد لنفاوی نزدیک نشوند و فقط چربی و نسج اضافه ناحیه را بردارند.

این بیماری درد دارد؟

برخی خانم‌ها می‌گویند نزدیک زمان عادت‌ ماهیانه‌شان درد سینه اضافه هم زیادتر می‌شود یا اصولا فقط همان زمان درد دارند. علت این است که نسج پستان به هورمون‌های زنانه حساس است و به علت بالا رفتن میزان هورمون‌های زنانه در زمان عادت ماهیانه، تحریک می‌شود. پس هر جا که نسج پستانی وجود داشته باشد، امکان دارد این درد حس شود چه در خود پستان باشد چه زیر بغل.

بیشتر بخوانید:

چطور زودهنگام متوجه سرطان پستان خود شویم؟

کاهش وزن جواب می‌دهد؟

معمولا سینه اضافه به درمان و کاهش وزن جواب می‌دهد و اگر این ضایعه کاملا برداشته شود، امکان عود وجود ندارد ولی خانم‌ها باید توجه داشته باشند که چاقی بیش از حد باعث جمع‌شدن چربی در همه نقاط بدن از جمله در نقطه‌ای که جراحی شده، می‌شود و ممکن است برجستگی ایجاد کند بنابراین مخصوصا پس از جراحی باید سعی کنند افزایش وزن نداشته باشند. درمان فقط با جراحی است و لیزر برای این مورد کارایی ندارد. البته اگر نسج سینه فرعی کوچک باشد، با کاهش وزن کوچک می‌شود و نیازی به جراحی نیست ولی اگر آویزان باشد، چاره‌ای جز جراحی وجود ندارد.

رابطه سینه سوم وسرطان پستان
سینه-زنان

خیلی از خانم‌ها از اندازه پستانشان شكایت دارند، مشكل شایع‌تری به نام سینه سوم هم وجود دارد. این مشكل با اینكه اسمش كمی عجیب و غریب است، در دنیای پزشكی مورد نادری محسوب نمی‌شود. بیش از 10درصد خانم‌ها كنار سینه‌شان برآمدگی دارند كه در واقع یكی از معمول‌ترین مشكلات سینه محسوب می‌شود. این برآمدگی می‌تواند در سایر نقاط بدن مثل شانه‌‌ها، گردن یا حتی صورت هم ظاهر شود كه به مراتب بدتر است. برخی خانم‌ها این عارضه را بعد از بارداری یا شیردهی تجربه می‌كنند، اما علت اساسی در نگاه اول چاقی است. البته محققان می‌گویند این عارضه می‌تواند در افراد لاغر اندام هم ایجاد شود و دلیل آن چیزی جز وراثت نیست هر چند كه چاقی این مشكل را تشدید می‌كند.

بیشتر بخوانید:

پیشگیری از کیست‌پستان با رژیم‌غذایی



تحقیقات در این زمینه كه آیا داشتن سینه اضافه می‌تواند باعث سرطان پستان شود یا نه، هنوز ادامه دارد اما آزمایش‌هایی كه انجام شده، نشان می‌دهد از هر 100 زن دچار این مشكل، 2 نفر دچار سرطان پستان شده‌اند. با یك ماموگرافی ساده پزشك می‌تواند بافت‌های مشكوك سرطانی را تشخیص دهد. در واقع این عارضه بیشتر از آنكه از نظر درمانی مهم به نظر بیاید از نظر ظاهری اهمیت دارد و متخصصان آن را در رده مشكلات ظاهری قرار می‌دهند. در سال‌های اخیر، خیلی از خانم‌ها تن به عمل جراحی‌ زیبایی داده‌اند تا این مشكل را برطرف كنند كه عملی موفقیت‌آمیز هم محسوب می‌شود چون درمان دیگری به غیر از جراحی وجود ندارد اما پزشكان توصیه می‌كنند اگر در آزمایش‌‌ها مشكلی مشاهده نمی‌شود، با این عارضه با همین شكلی كه دارد، كنار بیایید.


دکتر نسرین‌السادات علوی، فوق‌تخصص جراحی پستان و عضو هیات‌علمی جهاد دانشگاهی دانشگاه علوم‌پزشکی تهران

34 ساله است و از اینکه زیر بغلش 2 برجستگی بیرون زده که مخصوصا نزدیک عادت ماهیانه‌اش دردش زیاد می‌شود، کلافه شده. نمی‌دانسته به چه متخصصی مراجعه کند و می‌گوید فکر می‌کرده علت ایجاد این نسج‌ها، اضافه وزنش است تا اینکه متخصص غدد به او گفته «سینه اضافه» دارد. سینه اضافه اتفاقا در میان خانم‌ها شایع هم است ولی کمتر آن را می‌شناسند. اغلب گله دارند که از نظر زیبایی این برآمدگی‌های مشکل‌ساز است.

جراحی سینه اضافه را هم متخصص جراحی پستان می‌تواند انجام دهد، هم جراح پلاستیك.

بیشتر بخوانید:

شایع ترین سرطان های زنانه را بشناسیم

این یك مشكل مادرزادی است به طوری كه از وقتی فرد به دنیا می‌آید، جوانه پستان اضافه زیر بغلش وجود داشته است زیرا در دوره جنینی، از زیربغل تا كشاله ران این جوانه‌ها وجود دارند ولی طی تكامل جنین، از بین می‌روند و فقط در جایی كه باید پستان ایجاد شود، باقی می‌مانند اما گاهی این جوانه‌ها در قسمت‌های دیگری از غیر پستان طبیعی هم باقی می‌مانند كه شایع‌ترین آنها زیربغل است.

جراحی برداشتن پستان اضافه خیلی سخت نیست ولی باید با دقت زیادی و به وسیله جراح ماهرانجام شود تا غدد لنفاوی و اعصاب زیر بغل آسیب نبینند. بیمار نباید نگران جای جراحی هم باشد چون جراح متبحر می‌تواند طوری برش را در محل مناسب بزند كه كمتر جای آن در معرض دید قرار بگیرد.

دكتر سیدمهدی موسوی‌زاده، جراح پلاستیک و عضو هیات‌علمی دانشگاه علوم‌پزشکی شهید بهشتی



منبع : salamatiran.ir

برچسب ها: سینه، سرطان پستان، غدد لنفاوی، بیماری زنان، بیماری مادرزادی، مامو گرافی، سزطان سینه، سینه اضافه، سینه فرعی، سینه سوم تعداد بازديد: 3182 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز