خیلی از خانوادهها برای ایام عید تنها یکبار به مغازه یا میادین میوه و تره بار میروند و با خرید حجم زیادی از انواع میوهها و سبزیجات خیال خود را از این بابت راحت میکنند.
اما غافل از آن که اینکار ممکن هست سبب تلنبارشدن میوهها درون یخچال و خرابی و فساد زودهنگام آنها شود. آپارتمانهای امروزی هم که بالکن مناسب یا انبار خنکی برای نگه داری میوهها ندارند. پس چه باید کرد؟
بهترین روشهای نگهداری از میوهها
ـ بهتر هست میوه را تازه به تازه و به اندازه تهیه کنید. در ایام عید تمام میوه فروشیها باز و خرید میوه برایتان امکانپذیر هست.
ـ پرتقال، نارنگی و سیب را میتوانید در شرایط مناسب تا حدود ۲هفته در یخچال نگهداری کنید. اما کیوی، موز، خیار، انگور و دیگر میوه جاتی که بافت نرم و پوست نازکی دارند زودتر خراب و له میشوند.
برای آن که بتوانید مرکبات را به مدت بیشتری نگه دارید، آنهایی راکه وزنشان نسبت به اندازه شان سنگینتر هست گزینش کنید. این نوع مرکبات آبدارتر بوده و دیرتر تازگی خود را از دست میدهند. میوههای نرمی، چون کیوی و موز هم بهتر هست کمی سفت و نارس باشند تا لک دارشدن و کپک زدگی آنها به تعویق افتد.
ـ از نگه داری میوههای خراب، زخمی، گندیده، سرمازده و ترک دار به همراه میوههای سالم اجتناب کنید.
ـ سیب، موز، کیوی و گوجه فرنگی از خود گاز اتیلن زیادی متصاعد میکنند.
این میوهها میتوانند موجب رسیدگی زودهنگام سایر میوهها شده و از تازگی و کیفیت انها بکاهند. بنابراین، این نوع میوهها را در همجواری مرکبات و سبزیجات برگ سبز قرار ندهید.
گندیدگی مرکبات، تلخی هویج، زردی کاهو و سایر سبزیجات به علت گاز اتیلن متصاعدشده در محیط یخچال هست.
ـ میوهها را در معرض باد، نور و حرارت قرار ندهید. همین طور از نگه داری میوه در انبارهایی که در همجواری پارکینگ اتومبیل میباشند اجتناب کنید. دود حاصل از مواد سوختی (نفتی و غیرنفتی) میتواند به فساد میوهها بی انجامد.
ـ میوههای پذیرایی را به تعداد مهمانان از یخچال خارج کنید تا نیاز به برگرداندن آن نباشد. سرد و گرم شدن میوه موجب افت کیفیت و ارزش تغذیهای آن میشود.
ـ اگر میوهها تازگی خود را از دست داده اند با پختن یا خشک کردن از اسراف آنها پیش گیری کنید. سیب را پوره، کمپوت یا مربا کنید. پوست پرتقال را خلال کرده و خشک کنید و برای تزیین روی پلو یا معطرکردن مربا به کار ببرید.
موزهای له شده را نیز شیر موز کرده و به میان وعده یا صبحانه خود تنوع دهید. دیگر میوه جات را نیز میتوانید خیلی نازک برش داده و در همجواری نورخورشید، به گزارش تالاب دستگاههای خشک کن یا شوفاژ خشک کرده و آن را جایگزین شیرینی، شکلات و آجیلهای شور عید کنید.
منبع: تالاب
بیشتر بخوانید:
ترفندهای اقتصادی خرید میوه عید
با رعایت این نکات میوه های عید را تازه نگه دارید