، بهتر است میوه را به صورت تازه خریداری و مصرف کنید؛ اما اگر برای چند روزی خریداری کردید باید از آنها خوب نگهداری کنید تا پلاسیده نشود. اکثر مردم معتقدند که همه میوهها را باید در یخچال نگهداری کنند در صورتی که این یک باور غلط است.
برخی از میوهها مانند موز، آناناس، انبه، خربزه و برخی مرکبات نسبت به سرما حساس هستند و بهترین مکان برای نگهداری این میوهها فضایی در آشپزخانه، اتاق نشیمن یا ظرفی روی میز ناهارخوری است.
میوههایی مانند توت فرنگی، انگور، هلو و … نسبت به گرما حساس هستند که باید در یخچال نگهداری شوند به علاوه به دلیل اینکه خیلی زود خراب میشوند میتوانید در فریزر از آنها نگه داری کنید و یا آنها را به صورت مربا در آورید.
برای اینکه بتوانید مدت زمان بیشتری از میوهها نگهداری کنید میوهها را جدا از هم در یخچال قرار دهید، زیرا برخی از میوهها گازی به نام اتیلون آزاد میکنند که سبب رسیدن سریع میوهها میشود و در نتیجه زمان نگهداری از آن کاهش مییابد.
میوههایی که لکه دارند را در دسترس قرار دهید تا زودتر مصرف شود.
سیب
برای قرار دادن سیب در یخچال ابتدا آن را در کیسه پلاستیکی در باز قرار دهید سپس درون یخچال بگذارید. سیب از خود گاز اتان منتشر میکند که به رسیدن سریعتر میوهها کمک میکند بنابراین اگر میخواهید میوهای زودتر برسد چند عدد سیب را در در ظرف آن قرار دهید. برای ماندگاری بیشتر سیب میتوانید سیب را با استفاده از پنبه به روغن مایع آغشته کنید.
موز
موز را در فضایی مانند بالکن و انباری که خنک و دور از دسترس نور آفتاب است قرار دهید یا اینکه موزها را درون کاغذ آلومینیومی بپیچید و درون یخچال نگهداری کنید. اگر موزهایی که خریداری کرده اید بیش از حد رسیده است بهتر است آنها را در فریزر قرار دهید که در این صورت میتوانید فقط در شیر موز از آن استفاده کنید.
انار
سطح انار را با روغن نباتی چرب کنید و در جای خشک و خنک و دور از نور آفتاب نگهداری کنید با این کار، چربی روغن نباتی اجازه نمیدهد که رطوبت انار تبخیر شود و انار کیفیت خود را حفظ میکند.
خیار
ابتدا خیارها را بشویید سپس با پارچهای نخی آنها را خشک کنید و درون ظرف در داری قرار دهید و روی آن را با پارچه بپوشانید با این کار ماندگاری آن را بالا میبرید.
انگور
انگور را به صورت نشسته در یخچال نگهداری کنید، زیرا شستن انگور و قرار دادن آن در یخچال باعث ترک خوردن دانههای آن میشود. قبل از مصرف آن را بشویید و استفاده کنید.
توت، توت فرنگی، تمشک
برای نگهداری انواع توت قبل از اینکه آن را در یخچال قرار دهید با محلولی از سرکه و آب آنها را بشویید سپس آنها را با آب شستشو دهید و کاملا خشک کنید با این کار یک هفته میتوانید به صورت تازه از آنها استفاده کنید.
زرشک
برای بالا بردن ماندگاری زرشک بهتر است آن را درون کیسهی پلاستیکی بگذارید سپس آن را در فریزر قرار دهید.
لیمو ترش
لیمو ترشها را در ظرف در بسته درون یخچال نگهداری کنید و اگر قصد دارید آنها را بشویید کاملا خشک کنید و در ظرف قرار دهید.
کیوی
هنگام خرید کیوی سعی کنید کیوی سفت و نارس خریداری کنید سپس آنها را درون پاکت کاغذی قرار دهید و در یخچال یا خارج از یخچال در یک محیط خنک نگهداری کنید. اگر کیوی رسیده خریداری میکنید دقت کنید که آن را در کنار میوههایی مانند گلابی، سیب و سیب زمینی قرار ندهید، زیرا باعث میشود که کیوی رسیدهتر و خراب شود.
هندوانه، خربزه، طالبی
میوههایی از این قبیل قبل از قاچ شدن تا چند روز در بیرون از یخچال سالم باقی میمانند، اما اگر آنها را قاچ کردید باقیمانده آن را با استفاده از فویل بپوشانید و سپس در یخچال نگهداری کنید.
منبع: روزیاتو