Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
چهارشنبه 19 اردیبهشت 1403 - 19:07

16
فروردین
روش‌هایی برای جلوگیری از افزایش وزن در ماه رمضان

روش‌هایی برای جلوگیری از افزایش وزن در ماه رمضان

پیروی از یک رژیم غذایی سالم در ایام ماه مبارک رمضان، اهمیت ویژه‌ای دارد و این ماه فرصت مناسبی برای اصلاح عادات غذایی غلط است. انتخاب‌ غذاهای نامناسب و عادات غذایی غلط در این ایام می‌تواند سلامت روزه‌داران را در معرض خطر قرار دهد.

تسنیم نوشت: پیروی از رژیم غذایی مناسب در ایام ماه مبارک رمضان علاوه بر کمک به حفظ سلامتی، می‌تواند باعث اصلاح عادات غذایی غلط و رسیدن به وزن ایده‌آل شود.

پیروی از یک رژیم غذایی سالم در ایام ماه مبارک رمضان، اهمیت ویژه‌ای دارد و این ماه فرصت مناسبی برای اصلاح عادات غذایی غلط است. انتخاب‌ غذاهای نامناسب و عادات غذایی غلط در این ایام می‌تواند سلامت روزه‌داران را در معرض خطر قرار دهد.

رعایت نکات تغذیه‌ای زیر می‌تواند باعث حفظ سلامتی روزه‌داران و جلوگیری از افزایش وزن آن‌ها شود.

- وعده سحری را حذف نکنید؛ سردردهای طولانی، دردهای عضلانی، بی‌حالی ناشی از افت قند خون، کاهش یادگیری، بی‌حوصلگی و خستگی می‌تواند از عوارض حذف وعده سحری باشد.

- از مصرف غذاهای بسیار چرب و شور در وعده‌های سحر و افطار پرهیز کنید. مواد غذایی مانند ته‌دیگ، آش‌های شور، برنج و ماکارونی چرب را در وعده سحری مصرف نکنید. بسیاری از روزه‌داران با هدف پیشگیری از تشنگی در طول روز، هنگام سحر مقدار زیادی آب می‌نوشند، اما نوشیدن آب وسط غذا، باعث سوء‌هاضمه و مشکلات گوارشی می‌شود.

بیشتربخوانید:

چاقی ؛ لاغری و سوءتغذيه ممنوع!

 

برای اصلاح این عادت غذایی غلط، مصرف مقدار کافی آب در فاصله میان افطار تا سحر توصیه می‌شود. همچنین برای کاهش تشنگی باید در وعده‌های افطار و سحر باید از غذای کم‌چرب و کم‌نمک استفاده شود.

نوشیدنی‌های گازدار مانند نوشابه‌ها، شربت‌های شیرین و چای پررنگ موج تشنگی و خشکی دهان می‌شود و بنابراین بهتر است آبمیوه‌های طبیعی خانگی و چای کم‌رنگ جایگزین آن‌ها شود.

 غذاهای سبک مانند پلو و خورشت یا صبحانه برای وعده سحر مناسب است. 

رعایت تعادل و تنوع در وعده‌های سحر و افطار برای کاهش و یا حفظ وزن مناسب و جلوگیری از چاقی اهمیت ویژه‌ای دارد. باید از تمام گروه‌های غذایی شامل نان و غلات، میوه‌ها و سبزیجات، شیر و لبنیات، گوشت و مواد پروتئینی و روغن‌ها به میزان کافی و متناسب با وزن بدن‌تان استفاده کنید.

افطار خود را با یک ماده قندی که به سرعت جذب می‌شود مانند خرما، کشمش، عسل یا نبات همراه با آب داغ، شیر گرم یا چای کمرنگ آغاز کنید؛ با این کار از پرخوری پیشگیری کرده‌اید؛ در ادامه می‌توانید از سوپ یا آش رقیق استفاده کنید، اما اگر آش رشته میل می‌کنید باید آن را به عنوان غذای اصلی در نظر بگیرید.

برای حفظ وزن مصرف زولبیا و بامیه که دارای مقادیر زیادی قند و اسیدهای چرب اشباع است باید بسیار محدود شود و مصرف میوه‌ها و سبزیجات جایگزین شیرینی‌ها و قندهای فراوان شود.

بیشتربخوانید:

مصرف زیاد حلوا به چاقی و چربی خون منجر می‌شود

روش‌هایی برای جلوگیری از افزایش وزن در ماه رمضان

برچسب ها: ماه رمضان، روزه داری، رژیم غذایی، کاهش وزن، سحری، افطار تعداد بازديد: 192 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز