در یک مطالعه جدید، محققان ژاپنی نشان داده اند که رژیم غذایی پر فیبر با کاهش خطر ابتلاء به زوال عقل مرتبط است.
در یک مطالعه در مقیاس بزرگ، بیش از ۳۵۰۰ بزرگسال ژاپنی در بررسی رژیم غذایی شرکت کردند و سپس به مدت دو دهه مورد پیگیری قرار گرفتند. نتایج نشان داد بزرگسالانی که فیبر بیشتری مصرف میکردند؛ به ویژه فیبر محلول، کمتر در معرض ابتلاء به زوال عقل بودند. این یافتهها ممکن است به تعاملات بین روده و مغز مربوط باشند.
زوال عقل یک بیماری مخرب است که معمولاً نیاز به مراقبت طولانی مدت دارد. برخی از تحقیقات اخیر نشان میدهند فیبر غذایی ممکن است نقش پیشگیرانهای داشته باشد. ما این موضوع را با استفاده از دادههایی که از هزاران بزرگسال در ژاپن برای مطالعه بزرگی که در دهه ۱۹۸۰ شروع و جمع آوری شده بود، بررسی کردیم.
بیشتربخوانید:
9 میوه کم قند را با خیال راحت، روزانه مصرف کنید
شرکتکنندگان نظرسنجیهایی را تکمیل کرده اند که رژیم غذایی آنها را بین سالهای ۱۹۸۵ و ۱۹۹۹ ارزیابی کرد. آنها عموماً سالم و بین ۴۰ تا ۶۴ سال سن داشتند. سپس آنها از سال ۱۹۹۹ تا ۲۰۲۰ مورد پیگیری قرار گرفتند تا مشخص شود که آیا آنها به زوال عقل مبتلا شده اند یا خیر.
محققان دادهها را از مجموع ۳۷۳۹ فرد بالغ بر اساس میزان فیبر موجود در رژیم غذایی به چهار گروه تقسیم کردند. آنها دریافتند گروههایی که میزان بالاتری از فیبر مصرف میکردند کمتر در معرض خطر ابتلاء به زوال عقل بودند.
این تیم همچنین بررسی کرد که آیا تفاوتهایی برای دو نوع اصلی فیبر وجود دارد یا خیر.
بیشتر بخوانید:
فیبرهای نامحلول و نامحلول
فیبرهای محلول که در غذاهایی مانند جو و حبوبات یافت میشوند، برای باکتریهای مفیدی که در روده زندگی میکنند و همچنین فواید دیگری برای سلامتی دارند، مهم هستند. فیبرهای نامحلول موجود در غلات کامل، سبزیجات و برخی مواد غذایی دیگر برای سلامت روده مهم هستند. محققان دریافتند که ارتباط بین مصرف فیبر و زوال عقل برای فیبرهای محلول بارزتر است.
پروفسور یاماگیشی گفت: مکانیسمها در حال حاضر ناشناخته هستند؛ اما ممکن است شامل فعل و انفعالاتی باشند که بین روده و مغز اتفاق میافتد. یک احتمال این است که فیبر محلول ترکیب باکتریهای روده را تنظیم میکند. این ترکیب ممکن است بر التهاب عصبی تاثیر بگذارد که در شروع زوال عقل نقش دارد.
ممکن است فیبر رژیمی، سایر عوامل خطر زوال عقل مانند وزن بدن، فشارخون، لیپیدها و سطوح گلوکز را کاهش دهد.
امروزه در بسیاری از کشورها، بسیاری از مردم فیبر کمتری نسبت به توصیه متخصصان تغذیه مصرف میکنند. با تشویق عادات غذایی سالم با فیبر غذایی بالا، ممکن است بتوان بروز زوال عقل را کاهش داد.
بیشتربخوانید: