Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
شنبه 8 اردیبهشت 1403 - 07:24

19
خرداد
چه افرادی می‌توانند"حجامت" کنند؟

چه افرادی می‌توانند"حجامت" کنند؟

یک متخصص طب ایرانی با بیان اینکه حجامت در درمان بیماری‌های مختلف کاربرد دارد، تاکید کرد: نکته مهم در انجام حجامت این است که افراد باید پیش از انجام حجامت با پزشک مشورت کرده و در صورت تشخیص پزشک به این کار اقدام کنند.

ایسنا نوشت: یک متخصص طب ایرانی با بیان اینکه حجامت در درمان بیماری‌های مختلف کاربرد دارد، تاکید کرد: نکته مهم در انجام حجامت این است که افراد باید پیش از انجام حجامت با پزشک مشورت کرده و در صورت تشخیص پزشک به این کار اقدام کنند.

دکتر محمدرضا مروتی در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه فصل بهار مناسبترین زمان برای حجامت است، گفت: در تمام فصول بنابر تشخیص پزشک امکان حجامت وجود دارد، اما عموما توصیه بر انجام حجامت در فصل بهار است و عمدتا در فصول سرد سال انجام حجامت توصیه نمی شود.

وی افزود: از نظر طب سنتی در فصل بهار خون تغییراتی پیدا می کند که مناسب است در این فصل حجامت صورت گیرد.

مروتی با تاکید بر تفاوت حجامت با خونگیری، گفت: بسیاری تصور می کنند که حجامت همان خونگیری است و کسانی هم که خون اهدا می کنند از مزایایی مشابه حجامت بهره می برند،  درحالیکه این دو بسیار متفاوت از یکدیگر هستند.

 بیشتربخوانید:

دانستنی مهم در مورد حجامت

چه افرادی می‌توانند"حجامت" کنند؟/ پیش از حجامت با پزشک مشورت کنید

این متخصص طب ایرانی گفت: تحقیقات علمی نشان داده که خون حجامت با خون وریدی از نظر فاکتورهای بیوشیمیایی متفاوت است. خون حجامت هم غلیظ تر بوده و هم مواد دفعی در آن به نسبت خون وریدی بسیار بیشتر است.

مروتی تصریح کرد: روش انجام حجامت هم با خونگیری متفاوت است. در حجامت اول "بادکش" گذاشته می شود و سپس خراش‌های ریز و منظم در محل ایجاد شده و مجددا بادکش استفاده شده تا خون از زیرپوست گرفته شود که این کار باعث فراخوان گلبولهای سفید و رسیدن اکسیژن بیشتر به محل درد و تقویت سیستم ایمنی می شود.

این متخصص طب ایرانی خاطرنشان کرد: با توجه به تفاوت های شرح داده شده هدف از حجامت تنها گرفتن خون از بدن نیست، بلکه یکی از اهداف درمانی آن کاهش درد بیمار است.

وی افزود: مکانیسم حجامت به اینصورت است که با انجام بادکش قبل از آن، خونرسانی به آن محل بیشتر شده و به دنبال آن اکسیژن بیشتری به محلی که احساس درد در آن وجود دارد، می رسد، در ادامه خراشهای ناشی از حجامت باعث آزاد شدن مواد ضد درد مانند اندورفین ها از مغز می‌شود که کمک شایانی به کاهش درد می‌کند، بطور مثال کسی که کمر درد دارد در این قسمت ابتدا بادکش گذاشته که خونرسانی و اکسیژن رسانی به آن قسمت بیشتر شود، در ادامه چند خراش ریز در محل درد ایجاد می شود که این خراش موجب می شود مواد ضد درد در بدن ترشح شود و این مکانیسم موجب کاهش درد بدن در محل حجامت می شود.

 بیشتربخوانید:

باید و نبایدهای حجامت را بدانید

 

 

مروتی با اشاره به وجود 70 نوع حجامت، گفت: حجامت در درمان بیماریهای مختلف کاربرد دارد و بسته به نوع بیماری و محل حجامت، انواع آن متفاوت است.

وی افزود: امکان انجام حجامت در تمام رده های سنی نیز وجود دارد، اما تشخیص این کار تنها بر عهده پزشک طب ایرانی است.

این متخصص طب ایرانی با بیان اینکه هر فردی در هر زمان نمی تواند حجامت انجام دهد، گفت: درست است فصل بهار برای انجام حجامت توصیه می‌شود، اما  هرکسی نمی تواند حجامت کند و انجام این کار مخصوص افراد گرم مزاج است.

وی افزود: افرادی که بیماری یا مشکلی دارند، باید قبل از انجام حجامت به پزشک متخصص طب سنتی مراجعه کرده، اصلاح مزاج شوند و بعداز تشخیص پزشک، در صورت لزوم اقدام به حجامت کنند.

 بیشتر بخوانید:

بایدها و نبایدهای حجامت از دیدگاه طب سنتی

 

 

برچسب ها: طب سنتی، حجامت، مزاج، فواید حجامت، فصل بهار تعداد بازديد: 323 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز