مرتضویان تاکید کرد: مردم اکثر مواد غذایی صنعتی را با اطمینان خاطر میتوانند مصرف کنند، زیرا با ضریب بهداشتی بالا تهیه میشوند و ماده اولیه آنها اغلب سالم سازی بهداشتی میشود، اما در خصوص محصولات غذایی غیر صنعتی، هم در ماده اولیه تولید و هم پس از تولید، احتمال آلودگی به ویروس کرونا وجود دارد.
وی درباره لبنیات پاستوریزه، ادامه داد: شیر پاستوریزه در طول فرآیند تولید برای ۱۵ ثانیه در معرض دمای حداقل ۷۵ درجه سلسیوس قرار میگیرد که آلودگی احتمالی را از بین میبرد. میزان دما برای شیر استریلیزه نیز به مراتب بیشتر است؛ بنابراین در مجموع تمامی لبنیات بسته بندی و صنعتی که از شیر پاستوریزه تهیه میشوند همچون ماست، پنیر، خامه و بستنی را با اطمینان کامل مصرف کنید. البته بعد از خرید بسته بندی آنها نیاز به شست و شو با آب و مایع شوینده دارد.
بیشتر بخوانید:
توصیههای طب ایرانی برای تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر کرونا
دمنوش هایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن در مقابل کرونا
مرتضویان افزود: در خصوص سوسیس این نگرانی وجود ندارد؛ چراکه هم به صورت بسته بندی اولیه از کارخانه به فروش میرسد و در کارخانه شرایط پخت اولیه را گذرانده است و هم مصرف کننده طی پخت و پز خانگی، مجددا آن را در معرض گرمای کافی قرار میدهد؛ به طور کلی باید توجه داشت که متخصصان علوم تغذیهای، مصرف مستمر سوسیس و کالباس را توصیه نمیکنند.
عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی ویروس کرونا را قابل انتقال از حیوان به انسان اعلام کرد و گفت: به همین منظور توصیه میشود برای مصرف محصولاتی همچون تخم مرغ نکات بهداشتی را رعایت کنید؛ بدین صورت که در صورت تمایل به آب پز کردن، حتما به مدت کافی در معرض گرما قرار دهید تا کاملا پخته شود. تخم مرغ نیمرو جای نگرانی ندارد، چون گرمای کافی میبیند.
*نان صنعتی مصرف کنید
این متخصص صنایع غذایی احتمال آلودگی نانهای کاملا صنعتی را نیز نزدیک به صفر اعلام و تصریح کرد: نانهای کاملا صنعتی که همگی بسته بندی شده هستند، آلوده نیستند.
*نان سنتی را گرم کنید
مرتضویان استفاده از نان سنتی را در صورت گرما دادن کافی و پیش از استفاده، بدون مشکل خواند و افزود: در این قبیل نانها بعد از فرآیند پخت، احتمال آلودگی از طریق محیط پخت و عرضه وجود دارد.
وی انتقال آلودگی را از فرآوردههای غیرصنعتی محتمل دانست و گفت: در این دوران مردم بر خرید و مصرف آبمیوههای باز، لبنیات غیر پاستوریزه سنتی همچون شیر، پنیر، خامه و بستنی اصرار نداشته باشند. همچنین اگر تصور میکنید با جوشاندن شیر سنتی (به عنوان روشی مرسوم در منزل) مشکل برطرف میشود، بهتر است بدانید جوشاندن شیر از نظر تغذیهای و بهداشتی اصلا کاری درست و اصولی نیست.
بیشتر بخوانید:
دمنوش هایی برای مقابله با ویروس کرونا
دمنوشهایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن
مرتضویان یادآور شد: مصرف فرآوردههای صنعتی پروبیوتیک (همچون ماست و پنیر) و مکملهای پروبیوتیک میتواند برای بدن و تقویت سیستم ایمنی مفید باشد.
وی تصریح کرد: در کنار محصولات پروبیوتیک یا فراسودمند، مصرف ترکیبات بیواکتیو یا زیست فعال موجود در مواد غذایی طبیعی به ویژه میوهها و سبزیهای تازه و همچنین ادویههایی مانند زعفران، زنجبیل، دارچین و زردچوبه را نیز به منظور تقویت سیستم ایمنی بدن توصیه میشود.
منبع: فارس