بسیاری از مطالبی که در جایجای اینترنت مطالعه میفرمایید احتمالا مبنای علمی ندارند و فقط نظر شخصی میباشند.
اطلاعاتی راجب بیدمشک
گیاه بید مشک بومی اروپا و آسیای غربی و آسیای مرکزی و خصوصا ایران است.
در محیط سایه و کم نور رشد نمیکند و اغلب در زمینهای باز، در حاشیههای جنگل یا جنگلهای خلوط و در امتداد سواحل، رودخانه ها، دریاچهها و جادهها رشد میکند.
یک درختچه یا درخت برگ دار است که متعلق به خانواده بید است.
تا ارتفاع ۱۰ متر میتواند رشد کند و به قطر یک متر برسد. تنه و شاخهها دارای پوستهای خاکستری رنگی و چوب زرد و قرمز میباشد.
برگهای آن نسبتا بزرگ، سبز با طول ۳ تا ۱۲ سانتیمتر است. گلها به صورت نقرهای هستند و اندام نر و ماده در درختان جداگانه رشد میکنند.
استفاده پزشکی عمدتا از پوست درخت است. جوانه ها، شاخههای جوان و برگهای تازه نیز میتوانند خورده شوند.
بیشتر بخوانید:
11مورد از خواص بی نظیر بیدمشک
پوست بیدمشک حاوی سالیسیلاتها در مقادیر مختلف و به طور متوسط حدود ۵ روز در پوست تازه است. پوست همچنین حاوی مقدار زیادی تانن است. برگ حاوی فلاونوئیدها مانند روتین، سیناروزید، کورستین و لووتولین است.
مهمترین مواد دارویی موجود در بیدمشک عبارتند از فنول گلیکوزید (سالیسیلات) سالیکورتین و سالیسیان. سالیکورتین یا در گیاه یا پس از مصرف آن به سالیسیل هیدرولیز میشود و سالیگنین به الکل سالیسیلی تبدیل میشود.
سالیگنین در جریان خون جذب میشود و در کبد به اسید سالیسیلیک تبدیل میشود. اسید سالیسیلیک از داروهای شناخته شده ضد درد (آسپیرین) است. بیدمشک در طب سنتی استفاده میشود.
این واقعیت که دارای خواص ضد درد و ضد تب است، قبلا توسط فیلسوفان یونان باستان، شناسایی شده بود. خواص دارویی پوست بیدمشک در دورههای قرون وسطی در بسیاری از نقاط اروپا شناخته شده بود و به طور معمول برای سردرد و درد دندان استفاده میشد.
بیدمشک گیاهی ملین و تقویتکننده قلب، اعصاب و محرک قوای جنسی است. این گیاه دارویی دستگاه گوارش را تقویت کرده و اشتها را افزایش میدهد. جوشانده برگ یا پوست درخت بیدمشک سبب دفع انگلها و کرمهای معده و روده میشود.
بیدمشک تقویتکننده دستگاه عصبی بوده و جوشانده برگ آن با عسل اعصاب را آرام میکند. همچنین عرق بیدمشک، آرامبخش و خوابآور است. جوشانده گل بیدمشک همراه با شکر، ناراحتیهای عصبی، افسردگی، دردهای عصبی و روماتیسمی را بهبود میبخشد
عرق بیدمشک مقوی قلب بوده و برای حفظ سلامتی آن بسیار مناسب و موثر است و همچنین باعث کاهش تب میشود و خاصیت تببر دارد.
بیشتر بخوانید:
فواید معجزه آسای بیدمشک و عرق آن
مقوی قلب و اعصاب و معده
آرام بخش، خونساز قوی، ملین
ضد اضطراب وافسردگی
مفید جهت سردردهای ناشی
از بیماریهای معده
رفع تپش قلب
طریقه مصرف عرق بیدمشک
جهت استفاده از خواص درمانی این عرق گیاهی قبل از هر غذا یک استکان از آن میل شود.
طریقه مصرف و شربت بیدمشک
مواد اولیه:
شکر یک پیمانه
آب دو پیمانه
عرق بیدمشک نصف پیمانه
طرز تهیه:
آب را درون قابلمهای ریخته، روی حرارت میگذاریم وقتی که آب به جوش آمد شکر را به آن اضافه کرده و میگذاریم تا دو دقیقه بجوشد، سپس آن را از روی حرارت بر میداریم تا سرد شود.
بعد آب، شهد و عرق بیدمشک را به میزانی که دلخواه شماست مخلوط کرده، میتوانید در پایان کمی هم گلاب و زعفران به شربت اضافه کنید تا خوش عطرتر شود.
طبع و مضرات بیدمشک
عرق بیدمشک قند خون را پایین میآورد و نوشیدن آن بدون مواد شیرین کننده به مقدار قابل توجهی قند خون را کاهش میدهد، کودکان کمتر از دو سال نیز بایستی در مصرف این عرق احتیاط کنند.
طبیعت بیدمشک
طبیعت بیدمشک معتدل است.
درباره مصرف عرق بیدمشک در حاملگی گفته شده که زنان باردار یا شیرده مجاز به مصرف عرق بیدمشک نیستند.
عرق بیدمشک و عسل
عرق بیدمشک تقویت کننده دستگاه عصبی و جوشانده برگ آن با عسل آرام کننده اعصاب است، همچنین جوشانده گل آن بیماریهای عصبی، افسردگی، دردهای عضلانی و بیماریهای روماتیسمی را درمان میکند.
برای کم اشتهایی ده گرم گل بیدمشک با ده گرم برگ و ده گرم پوست آن را با یک لیوان آب سرد روی شعله بگذارید تا یک جوش بزند و سی دقیقه دم کنید.
پس از شیرین کردن با عسل به مدت چهار روز بعد از هر غذا روزی دو مرتبه میل کنید.
همچنین برای سنگ صفرا
روش اول:
بیست و پنج گرم گل خشک شده بیدمشک را با یک لیوان آب سرد روی شعله کم بگذارید و قبل از این که به جوش آید فقط بگذارید ده دقیقه دم بکشد.
بعد از صاف کردن و شیرین کردن با عسل به مدت ده روز نیم ساعت بعد از هر سه وعده غذا میل کنید.
روش دوم:
بیست و پنج گرم گل خشک بیدمشک را با برگش در یک قوری چینی با یک لیوان آب جوش به مدت پانزده دقیقه دم کنید و بعد صاف و با عسل شیرین کنید و بعد از غذا بنوشید.
به مدت ده روز یا بیشتر روزی سه مرتبه این دستور را تکرار کنید تا اثر آن نمایان شود.
منبع: دلگرم