Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
پنجشنبه 1 آذر 1403 - 19:52

31
خرداد
عوامل ایجاد سلولیت و راه‌های درمان آن

عوامل ایجاد  سلولیت و راه‌های درمان آن

از عواملی که این عارضه را ایجاد می‌کنند، می¬توان به ژنتیک، سبک زندگی بی‌تحرک و افزایش وزن، تغییرات هورمونی و افزایش سن اشاره کرد. سلولیت دارای سه درجه خفیف، متوسط و شدید است.

به قلم : دکتر معصومه مرادی ؛ متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی

 

 سلولیت چیست؟

تحریریه زندگی آنلاین : در این مقاله شما با سلولیت و راه درمان آن آشنا می¬شوید. این حالت شرایطی است که سلول¬های چربی متورم شده و به بافت همبند زیرپوست فشار وارد می¬کنند. به‌این‌ترتیب، پوست حالت ناهموار پیدا می¬کند. از طرفی با متراکم شدن سلول¬های چربی، مویرگ-های مابین این سلول¬ها حالت کولاپس پیداکرده و جریان خون در آن‌ها به¬ حداقل خود می‌رسد. این شرایط در سطح پوست نمایی ایجاد می‌کند که اصطلاحاً به آن پوست پرتقالی (Orange peel) می‌گویند.

از عواملی که این عارضه را ایجاد می‌کنند، می¬توان به ژنتیک، سبک زندگی بی‌تحرک و افزایش وزن، تغییرات هورمونی و افزایش سن اشاره کرد. سلولیت دارای سه درجه خفیف، متوسط و شدید است. در حالت شدید، موضع درگیر علاوه بر ظاهر ناهموار دارای احساس درد نیز است. امید است بعد از مطالعه این مقاله بتوانید با این پدیده ناخوشایند خداحافظی کنید.

بیشتربخوانید:

سلولیت زیر ذره‌بین تغذیه

 

 

 

 

دلایل ایجاد سلولیت

1- ژنتیک:

بر طبق تحقیقات صورت گرفته بروز سلولیت در خانم‌هایی که مادر و یا مادربزرگشان در این زمینه سابقه داشته‌اند بیشتر است. این وراثت شامل بافتهای همبند، میزان سلول‌های چربی و نحوه تجمع آن‌ها همچنین مقدار و تعداد عروق خونی زیرپوست می‌باشد.

2- تغییرات هورمونی

تغییرات هورمونی به‌ویژه استروژن‌ که هورمون زنانه است می‌تواند زمینه‌ساز برای افراد مستعد باشد. می‌توان هورمون‌های دیگری از قبیل انسولین، پرولاکتین، نور آدرنالین و آدرنالین را نیز در شکل‌گیری و یا تشدید این بیماری دخیل دانست.

سلولیت عمدتاً پس از سن بلوغ که فعالیت هورمون‌ها بیشترمی شود، ظاهر می‌گردد. یکی از دوران‌هایی که در میزان هورمون خانم‌ها به‌شدت تأثیرگذار است یائسگی است. در این دوران به دلیل قطع ترشح هورمون‌ها و بارداری و شیردهی با شرایط تغییر سطح هورمون‌ها و افزایش سطح چربی‌های موردنیاز رشد جنین، دوره‌هایی هستند که معمولاً این عارضه در فرد دیده می‌شود.

 

 3- اختلالات سیستم گردش خون

درصورتی‌که  سیستم عروق خونی افراد دچار اختلال شده و نتواند عملکرد خوبی داشته باشد، احتباس آب در بافت‌های مختلف و تشکیل سلولیت را در پی دارد. این افراد معمولاً از احساس سنگینی در پاها نیز رنج می‌برند. عواملی که می‌تواند زمینه‌ساز این اختلال شود شامل پوشیدن لباس‌های تنگ،  ورزش در محیط بسیار گرم، پوشیدن کفش پاشنه‌بلند و ایستادن‌های ممتد در طول روز می‌باشد.

 بیشتر بخوانید:

بهترین روش از بین بردن سلولیت های پوستی

راهکارهای درمان و رهایی از سلولیت

 

 

 

چرا سلولیت در خانم‌ها رایج‌تر است؟

یکی از دلایلی که این عارضه در خانم‌ها بیشتر شایع است این است که بافت همبند نگه‌دارنده چربی زیرپوست در خانم‌ها کمتر از مردان است. همچنین پوست بدن خانم‌ها نسبت به مردان نازک تراست و بیشتر ناهمواری‌ها را نشان می‌دهد. علاوه بر این هورمون‌های خانم‌ها  می‌تواند اندازه سلول‌های چربی و قدرت آن‌ها را تحت تأثیر قرار دهد.

سلولیت ارتباطی به چاقی و لاغری خانم‌ها ندارد، حتی خانم‌هایی که لاغر هستند و از وزن‌ ایده آلی برخوردارند نیز ممکن است دیده شود.

 

راهکارهای درمانی سلولیت

 در حال حاضر، روش¬های مختلفی برای رفع این عارضه وجود دارد. برخی کم‌هزینه ولی زمان‌بر هستند و برخی سریع اما پرهزینه. انتخاب با شماست که کدام راه را برگزینید. اما، ما به شما گروه اول را توصیه می¬کنیم. چراکه علاوه بر اهدای سلامتی به شما، مقرون‌به‌صرفه بوده و در هرزمانی قابل‌اجرا هستند. اکنون، در زیر با آن‌ها آشنا می¬شوید.

1- تغذیه مناسب

رعایت رژیم غذایی مناسب بهترین راه پیشگیری از ایجاد و درمان سلولیت است. ازآنجایی‌که این عارضه باوجود سلول¬های چربی ارتباط تنگاتنگی دارد، بنابراین استفاده از رژیم غذایی که بتواند به کاهش سلول¬های چربی بدن منجر شود، می‌تواند به بهبود این پدیده نه‌چندان خوشایند کمک کند. به‌طورکلی رژیم غذایی مناسب برای این منظور شامل دو بخش است:

اجتناب از مصرف غذاهای شیرین، پرچرب و شور: فست¬ فودها و غذاهای فرآوری شده مانند کنسروها دارای مقادیر زیادی نمک هستند. نمک زیاد به محبوس شدن آب در سلول¬ها و تشدید این عارضه می‌انجامد. انواع نوشابه‌های شیرین گازدار، سس‌های بازاری، شیرینی‌جات، کیک و کلوچه و کنسروهای شیرین نیز مقادیر زیادی شکر دارند. شکر زیاد باعث از بین رفتن کلاژن پوست و درنتیجه شل شدن آن می‌شود. همچنین زیاده‌روی در مصرف کربوهیدرات¬های پیچیده مانند برنج و ماکارونی و نان نیز باعث افزایش سطح گلوکز در بدن و تخریب کلاژن می‌شود. لبنیات پرچرب و گوشت‌های قرمز پرچرب نیز از مواد غذایی سلولیت ¬ساز هستند.

مصرف میوه، سبزی‌ها و حبوبات: میوه و سبزی‌ها از آن دسته مواد غذایی هستند که باوجود املاح مغذی و آب فراوان بسیار کم‌کالری هستند. بنابراین یکی از بهترین گزینه‌ها برای کاهش تجمع چربی بدن و رفع این مشکل هستند. ویتامین C موجود در میوه به کلاژن سازی پوست کمک می‌کند. اسید هیالورونیک موجود در میوه و سبزی آب‌رسان‌های قوی بوده که برای حفظ خاصیت ارتجاعی پوست مؤثر است. همچنین، حبوبات به¬ دلیل دارا بودن پروتئین فراوان می‌توانند به عضله¬ سازی و درنتیجه کاهش بافت چربی بدن کمک کند. در این زمینه می‌توانید از یک متخصص تغذیه برای تنظیم برنامه غذایی خود کمک بگیرید.

 

آیا کاهش وزن به کاهش سلولیت کمک می‌کند؟

 ازآنجاکه نیمی از مواد تشکیل‌دهنده سلوليت چربی است، به نظر می‌رسد که کاهش وزن از طریق رژیم غذایی و ورزش در این زمینه مؤثر باشد.  زیرا وقتی‌که وزن کم می‌کنیم، اندازه سلول‌های چربی کاهش پیدا می‌کند و سلول‌های چربی زیرپوستی فشار کمتری رو به پوست وارد می‌کنند و درنتیجه کاهش پستی‌وبلندی‌های ناشی از این عارضه،  را به دنبال خواهد داشت. این موضوع به میزان قابلیت ارتجاع  پوست شما نیز بستگی دارد.

 

2- مصرف آب کافی

کمبود آب در بدن باعث پژمردگی سلول¬های پوستی و خشک و شکننده شدن پوست می‌شود. مصرف مقدار کافی آب در روز برای داشتن یک‌پوست شاداب و مرتجع ضروری است.

3- ورزش

با استفاده از ورزش دو اتفاق می‌افتد. اول چربی¬ سوزی و دیگر عضله¬ سازی. اگر هدفتان چربی سوزی است، ورزش¬های هوازی مانند پیاده‌روی، دویدن روی تردمیل یا محیط باز، دوچرخه‌سواری، شنا، ایروبیک و یوگا بهترین انتخاب هستند. هرچه مدت‌زمان ورزش روزانه شما طولانی‌تر شود، میزان چربی¬ سوزی نسبت به سوزاندن قند افزایش می‌یابد. اما اگر هدفتان عضله ¬سازی است، بهتر است به سراغ دستگاه¬های ورزشی مخصوص تقویت عضلات بروید. یکی از دستگاه¬هایی که به شما پیشنهاد می‌کنیم، پاور پلت است. با استفاده از این سکوی لرزان عضلات زیرپوست به‌خوبی تقویت‌شده و به کاهش این عارضه کمک می‌کند. ازآنجایی‌که پاها بیشترین اهداف این حالت هستند، چند ورزش مناسب جهت تقویت عضلات پا شامل اسکوات پا، لانج پا و حرکت پل تک‌پا هستند.

 

4- ماساژ درمانی

ماساژ روزانه بخش¬هایی از بدن که دچار این عارضه شده‌اند، به‌مرورزمان با افزایش جریان خون در موضع و بهبود متابولیسم باعث کاهش ناهمواری پوست خواهد شد. در این رابطه می‌توانید از ژل و کرم¬های مخصوص نیز در حین ماساژ پوست استفاده کنید. کافئین موجود در این کرم¬ها به شکستن سلول¬های چربی تا حدی کمک می‌کند.

 

5- دستگاه¬های لاغری موضعی و رفع سلولیت

 امروزه دستگاه¬های لاغری موضعی یکی از بهترین روش‌ها برای رفع سلولیت می‌باشد. این دستگاه‌ها شامل موارد زیر است که بهتر است قبل از استفاده با دکتر تغذیه مشورت کنید.

 1- امواج رادیو فرکانسی (RF): عبور امواج رادیویی با فرکانس بالا از بافت و ایجاد حرارت بین 38 تا 44 و شکستن سلول¬های چربی مطالعه بیشتر در مورد لاغری موضعی با آراف

 2-کویتیشن: تشکیل حباب در اطراف سلول¬های چربی با امواج فراصوت. مطالعه بیشتر در مورد لاغری موضعی با کویتشن

 3- وکیوم آراف: استفاده از امواج رادیو فرکانس و لیفت و مکش به‌صورت هم‌زمان. مطالعه بیشتر در مورد لاغری موضعی با وکیوم آراف

 4- اندرمولوژی یا LPG: ایجاد مکش در پوست با دو تکنیک گردش (رول) و بلند کردن (لیفت)

 

در بین تمام روش‌ها استفاده از دستگاه‌های لاغری موضعی اثر بیشتر، و ماندگاری بالاتری دارد. که می‌تواند در کنار رژیم غذایی به درمان سلولیت کمک کند.

 

برچسب ها: رژیم غذایی، چاقی، درمان سلولیت، سلولیت، کلاژن، لیزردرمانی، دکتر معصومه مرادی تعداد بازديد: 123 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز