Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
شنبه 1 اردیبهشت 1403 - 05:31

18
آبان
راهکارهای درمان و رهایی از سلولیت

راهکارهای درمان و رهایی از سلولیت

از دیگر علت‌های سلولیت پوست رژیم غذایی ناسالم، کاهش یا افزایش ناگهانی وزن، ورزش نکردن، کم‌آبی، درصد چربی بدن و متابولیسم ضعیف هستند. البته ژنتیک هم در سلولیت نقش دارد و اگر مادر شما دارای سلولیت بوده است، احتمال بروز آن در شما هم افزایش می‌یابد.

ملیکا فلاح ؛کارشناس ارشد صنایع غذایی

زیر نظر: دکتر احمدرضا درستی متخصص تغذیه

برای درمان سلولیت ابتدا باید بدانید سلولیت چیست. اغلب افراد خصوصاً خانم‌ها بدون این‌که نام آن را بدانند، دارای سلولیت هستند. سلولیت درواقع همان پوست پرتقالی شکلی است که به دلیل وجود سلول‌های چربی زیرپوست یا همان لایه اپیدرم ایجاد می‌شود. افراد بسیاری از وجود سلولیت بر روی بدن خود ناراضی هستند و مدام از این شکایت می‌کنند که حضور سلولیت‌ها اعتمادبه‌نفس آن‌ها را تحت تأثیر قرار داده است و نمی‌توانند لباس‌هایی را که دوست دارند بپوشند و همیشه مجبورند آن‌ها را ازنظرها دورنگه دارند. سلولیت نوعی چربی است که به شکلی متفاوت روی پوست نمایان می‌شود. علت سلولیت را باید این‌گونه معرفی کرد که این نوع خاص از چربی زیرپوستی، بین عضلات و فیبرهایی که پوست را به عضله وصل می‌کند، گیرکرده است و با فشاری که کیسه‌های چربی به بافت پوست وارد می‌کنند، ظاهری پرتقالی شکل به پوست می‌دهند و فرورفتگی‌هایی را روی پوست به وجود می‌آورند. سلولیت‌ها اغلب بعد از سنین بلوغ دیده می‌شوند و در خانم‌ها به دلیل اینکه حجم فیبر در بافت‌های مفصلی و ارتباط‌دهنده آن‌ها بیشتر است، به میزان بیشتری وجود دارد که به حدود 90-80 درصد می‌رسد. ممکن است در خانم‌های جوان هم سلولیت دیده شود ولی میزان آن در افرادی که سن بالاتری دارند، به دلیل نازک شدن پوست بیشتر است. با افزایش چربی و شل شدن عضلات بدن، درصد بروز سلولیت بیشتر می‌شود. باید بدانید که سلولیت در هر قسمتی از بدن که چربی تجمع پیدا کند مانند شکم، بازو و غیره دیده می‌شود ولی اغلب در ناحیه باسن و ران پدید می‌آید. این نواحی چربی بیشتری را دارا هستند و به همین دلیل احتمال ایجاد سلولیت ران و سلولیت پا و حتی در برخی مواقع سلولیت شکم بیشتر است. تصور نکنید که داشتن سلولیت به این مفهوم است که شما اضافه وزن دارید، حتی افراد لاغر هم ممکن است دچار سلولیت شوند.

درمان سلولیت چیست؟

بدن شما مواد سمی را در سلول‌های چربی ذخیره می‌کند تا میزان آن‌ها در ارگان‌های حیاتی کاهش یابد. یکی از کلیدهای درمان سلولیت این است که مواد سمی را از درون بدن خود پاک‌کنید و همچنین احتمال ورود مجدد آن‌ها را کاهش دهید. البته با جلوگیری از ورود مواد سمی به بدن علاوه بر کاهش سلولیت، به‌سلامت بیشتر خود نیز کمک بزرگی کرده‌اید. باید این مژده را به شما بدهیم که برای درمان سلولیت بدن راهکارهایی وجود دارد که با پیش گرفتن آن‌ها می‌توانید تا درصد بسیاری موفق به رفع سلولیت شوید.

 

 رژیم غذایی سالم

رژیم غذایی خود را به سمتی پیش ببرید که از میوه‌های تازه، سبزیجات، مواد پروتئینه سالم و غلات بیشتر مصرف کنید و خوردن غذاهایی مانند نوشیدنی و خوراکی‌های فرآوری شده مانند نان سفید و نوشابه‌های گازدار و انرژی‌زا و البته شکر را به حداقل برسانید. سیگار کشیدن را ترک کنید چراکه باعث ورود مواد سمی و خطرناک به بدن می‌شود. خوردن غذاهایی که میزان زیادی نمک‌دارند و شور هستند، باعث تورم و باد کردن بیشتر سلول‌ها می‌شوند و به دنبال آن پوست ظاهر نامناسبی پیدا می‌کند. پس بهتر است که میزان مصرفی سدیم خود را کنترل کنید و با خوردن حجم زیادی از غذاهای فیبردار مانند سبوس و جو دوسر، همچنین خوردن میوه و سبزی باعث از بین بردن و دفع مواد سمی و بیهوده از روده‌ها بشوید. آب زیادی بنوشید و تلاش کنید تا این میزان به ۲-۴ لیتر در روز برسد. نوشیدن آب کافی موجب می‌شود مواد سمی از بدن دفع شوند و به تمیز شدن بدن کمک می‌کند. همچنین می‌تواند در دفع چربی هم اثرگذار باشد. آب باعث استحکام بیشتر کلاژن و بافت‌های ارتباط‌دهنده پوست می‌شود و درنتیجه پوست سفت‌تر می‌شود. همچنین نوشیدن آب کافی بر کاهش چروک روی پوست هم تأثیر مثبت دارد. هم‌زمانی که آب کافی در بافت و درون بدن شما وجود نداشته باشد، وضعیت سلولیت بدتر می‌شود. کمبود آب باعث نازک شدن پوست و ضعیف شدن آن می‌شود؛ زمانی که پوست نازک باشد، سلولیت بیشتر نمایان می‌شود

 

 ورزش

ازآنجایی‌که سلولیت چربی است، اضافه‌وزن باعث بیشتر شدن سلولیت می‌شود و اگر می‌خواهید بدانید بهترین روش درمان سلولیت چیست باید به دنبال انجام حرکات ورزشی مانند پیاده‌روی، دوی آهسته، شنا، یوگا و غیره باشید. به‌طور منظم ورزش کنید و سعی کنید این دوره زمانی سه بار در هفته و یا حتی بیشتر تکرار شود. با عرق کردن در حین انجام ورزش، مواد سمی را هم از طریق پوست خود دفع می‌کنید. بهتر است چند حرکت ورزشی که به کاهش سلولیت بدن کمک می‌کند را بشناسید. در مورد این حرکات آنچه اهمیت دارد این نکته است که باید به تعداد زیاد و برای هر دو پا انجام شود. با انجام متداوم این حرکات آثار کاهش سلولیت بدن را مشاهده می‌کنید. ورزش کردن یک درمان قطعی سلولیت به شمار می‌رود.

 

 درمان‌های لیزری

این‌گونه درمان‌ها در حال حاضر امیدوارکننده‌ترین روش‌ها برای رفع سلولیت‌های شدید هستند؛ درمان ترکیبی است از ماساژ بافت‌ها، فرکانس‌های رادیویی و اشعه مادون قرمز. اشعه لیزر دیود به همراه ماساژ هم می‌تواند مفید باشد. این اشعه‌ها برخلاف روش‌های ماساژی به عمق بافت نفوذ می‌کنند و به همین دلیل به درمان قطعی‌تری منجر می‌شوند. نتایج این درمان‌ها ممکن است تا 6 ماه بعد دیده شود.

 ماساژ ضد سلولیت

ماساژ سلولیت کمک شایانی به رفع آن می‌کند. برای انجام این عمل، ناحیه‌ای از بدن که دارای سلولیت است را روزانه ماساژ دهید تا جریان خون در آن نواحی بیشتر شود و مایع میان بافتی کاهش یابد و تنظیم شود.

در این حالت است که پوست به‌مرورزمان سطح صاف‌تری پیدا می‌کند همچنین جریان لنفاوی در پوست باعث از بین بردن مواد سمی در لایه چربی می‌شود که ممکن است باعث التهاب و تورم بیشتر سلولیت شود.

ماساژ سلولیت را می‌توانید با برس مخصوص و یا با کمک دست انجام دهید. منظور از برس مخصوص یا همان ماساژور سلولیت، مدل‌هایی است که روی بدنه خود دارای برجستگی‌های متعددی دارند که باعث ماساژ چربی‌ها می‌شود. تصور نکنید که ماساژ دادن راهکار بیهوده‌ای است، درواقع این روش برای از بین بردن سلولیت‌ پا و باسن مؤثر است و زمانی که به‌صورت مداوم و طی چندین هفته ماساژ را ادامه دهید، تأثیرش را مشاهده می‌کنید.

 گفته می‌شود که بهتر است ماساژ دادن را قبل از حمام کردن انجام دهید. یکی دیگر از راهکارهای ضد سلولیت این است که حمام کردن را با چند دقیقه آب گرم و چند دقیقه آب سرد انجام دهید. این راهکار باعث گردش بیشتر خون می‌شود و درنتیجه باعث جایگزین شدن بهتر سلول‌ها و بهبود متابولیسم بدن می‌شود.

 لیپوساکشن

لیپوساکشن هم در درمان سلولیت مؤثر است. البته این روش تهاجمی را معمولاً برای این مشکل توصیه نمی‌کنند اما به‌هرحال مؤثر است. جراح در این روش از طریق یک برش کوچک سلول‌های چربی را ساکشن می‌کند و آن‌ها را برمی‌دارد و به‌این‌ترتیب فرورفتگی‌ها و برآمدگی‌ها از بین می‌روند.

 

 امگا 3 مصرف کنید

روغن ماهی و روغن زیتون، مملو از چربی‌های غیراشباع هستند که به تنظیم سوخت‌وساز لیپیدها به بدن کمک می‌کنند. همچنین خاصیت مرطوب‌کنندگی داشته و موجب سفت شدن پوست نیز می‌شوند.

 برای بهره گرفتن از خواص این روغن‌ها، بهتر است روزانه ۱ قاشق چای‌خوری روغن‌زیتون طبیعی و خالص را هرروز صبح میل نمایید. یا می‌توانید تحت نظر متخصص تغذیه قرص روغن ماهی را مصرف کنید. بهتر است کپسول روغن ماهی را به همراه غذا صرف کنید.

 

 شرایطی که ایجاد سلولیت را بیشتر می‌کند

اگر مشکل پزشکی خاصی داشته باشید بیشتر مستعد سلولیت در طول زندگی خواهید بود.

شرایطی مانند سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)، کم‌کاری تیروئید، افسردگی و حتی عدم تعادل الکترولیت در بدن که باعث تمایل بیشتر بدن به‌اضافه وزن می‌شود، احتمال افزایش سلولیت در بدن را بیشتر می‌کند.

برچسب ها: ورزش، راهکارهای درمان و رهایی از سلولیت، درمان سلولیت با تغذیه مناسب، زتدگی آنلاین تعداد بازديد: 3008 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز