Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
یکشنبه 4 آذر 1403 - 19:45

8
فروردین
نوروز ودغدغه بیماری‌های گوارشی

نوروز ودغدغه بیماری‌های گوارشی

با شروع تعطیلات و سفرهای نوروزی و تغییر در رژیم غذایی و عادات غذایی خانواده‌ها، احتمال بروز بیماری‌های مختلف به‌ویژه بیماری‌های گوارشی در افراد افزایش می‌یابد‌.

تحریریه زندگی آنلاین : با شروع تعطیلات و سفرهای نوروزی و تغییر در رژیم غذایی و عادات غذایی خانواده‌ها، احتمال بروز بیماری‌های مختلف به‌ویژه بیماری‌های گوارشی در افراد افزایش می‌یابد‌.

این بیماری‌ها در کمین همه اعضای خانواده است، ولی کودکان و افراد آسیب‌پذیر بیشتر در معرض خطر قرار دارند، به‌ویژه آن‌که طی مهمانی‌های نوروزی، همه عواملی که به بروز رودل یا سوء‌هاضمه در کودکان منجر می‌شود، اعم از خوردن انواع شیرینی، آجیل، تنقلات شور و شیرین و انواع میوه و نوشیدنی،‌ مهیاست‌. مهم‌ترین نشانه‌های این سوء‌هاضمه در کودکان، دل‌دردهای کولیکی یا قولنجی، نفخ شکم، بادگلو، اسهال و گاهی استفراغ است.

علت رودل نیز همیشه پرخوری نیست. به گفته دکتر فریبا شیروانی، فوق تخصص عفونی کودکان، این‌گونه مشکلات گوارشی در کودکان به دلیل مصرف نامناسب مواد غذایی اتفاق می‌افتد که باعث اختلال در عملکرد دستگاه گوارش و سایر ارگان‌های بدن می‌شود یا به علت ابتلا به بیماری‌های گوارشی و غیر گوارشی با منشأ عفونی ایجاد می‌شود که دلیل آن، رعایت نکردن بهداشت است.

بیشتر بخوانید:

این ادویه ها خواص ضد بیماری دارند

 

 

 

 

 

بچه‌هایی که زیاد آجیل می‌خورند

بیشترین عامل بروز اختلالات گوارشی در کودکان و بزرگ‌سالان در ایام تعطیلات نوروز، مصرف تنقلات فراوان و آجیل و شیرینی است که بادل‌درد مکرر و گاهی تغییر وضعیت اجابت مزاج و در مواردی با استفراغ همراه است. این متخصص بیماری‌های عفونی به جام جم می‌گوید: خوردن غذاهای اصلی در زمان مناسب و نخوردن آجیل و مواد شیرین توصیه می‌شود. از سوی دیگر، افرادی که مبتلابه دیابت و فشارخون هستند، در این‌گونه موارد دچار افزایش قند خون یا تشدید فشارخون شده، علائم دیگری مانند سردرد و دل‌درد پیدا می‌کنند که لازم است با جدیت بیشتر پیگیری و درمان شود. وی توصیه کرد: شکلات و شیرینی را در اختیار کودکان نگذارید و مراقب باشید پذیرایی از مهمانان، باعث غفلت شما از کودکان نشود. بعلاوه درصورتی‌که کودک دچار دل‌درد مکرر می‌شود، از دادن داروهای مختلف موجود در منزل خودداری کنید و در این‌گونه موارد از عرقیاتی مانند نعناع و بیدمشک سود ببرید.

 

به معده استراحت بدهید

استراحت دادن به دستگاه گوارش و خوردن غذاهای ساده و پخته‌شده می‌تواند به بهبود دل‌درد و دل‌پیچه مکرر ناشی از زیاده‌روی در مصرف آجیل و شیرینی کمک کند.به گفته دکتر شیروانی، کودکان و بزرگ‌سالانی که سابقه بیماری گوارشی مانند زخم معده و ری فلاکس دارند، در صورت نیاز می‌توانند با پزشک خود مشورت و از داروهای قبلی خود استفاده کنند.

 بیشتربخوانید:

ورم معده را بشناسید و آن را با این ۵ قدم طلایی درمان کنید

 

 

 

مراقب بیماری‌های عفونی باشید

ابتلا به بیماری‌های عفونی در فصل بهار گاه به دلیل افزایش مواجهه کودکان با محیط آلوده و نیز کودکان اتفاق می‌افتد. دکتر شیروانی بر شست‌و‌شوی دست کودکان با مواد ضد‌عفونی‌کننده به‌طور مرتب تأکید دارد و توصیه می‌کند، افراد بیمار، کودکان را در آغوش نگیرند و آن‌ها را نبوسند. وی می‌گوید: بیماری‌هایی که به دلیل مصرف مواد غذایی و آب آلوده رخ می‌دهد، باید در نظر گرفته شود‌. لازم است آب آشامیدنی در مناطقی که منبع آب مشکوک است، استفاده نشود و خانواده‌ها آب موردنیاز خود را از منزل همراه داشته باشند‌. خوردن غذاهای نپخته یا کامل پخته نشده از رستوران‌های سرراهی نیز پیشنهاد نمی‌شود. درصورتی‌که مواد غذایی از خانه حمل می‌شود، باقی ماندن زیاد آن در حرارت محیط‌، رشد میکروب‌های بیماری‌زا را به همراه خواهد داشت. وی تأکید می‌کند: غذای مناسب و استراحت کافی، ضامن سلامت خانواده در ایام تعطیلات نوروزی است‌. در صورت بروز تب و اسهال و استفراغ، بهتر است به مراکز بهداشتی مراجعه شود، ولی اگر این مراکز بلافاصله در دسترس نباشد، مصرف او آر اس ـ که به‌طور صحیح تهیه‌شده باشد ـ تا رسیدن به یک مرکز بهداشتی به‌منظور تأمین آب و مواد معدنی لازم برای بدن کمک‌کننده است.

 

مراقب بیماری‌های سفر باشید

بسیاری از بیماری‌ها براثر مسافرت‌ و جابه‌جایی مردم از یک شهر به شهر دیگر یا از یک کشور به کشور دیگر به وجود می‌آید. بسیاری از این بیماری‌ها عامل عفونی دارد که مربوط به یک منطقه خاص است و با ورود افراد به آن ناحیه، باعث ابتلای مسافران به آن بیماری خواهد شد. برخی دیگر از بیماری‌ها نیز عامل میکروبی، انگلی یا ویروسی دارند. دکتر محمد‌جعفر فره‌وش، فوق تخصص بیماری‌های گوارشی با تأکید بر این‌که مسمومیت‌ غذایی به دلیل حمل نادرست مواد، از شایع‌ترین بیماری‌های سفر است، به جام جم می‌گوید: مسمومیت‌ غذایی چند ساعت پس از مصرف غذای فاسدی که به مدت طولانی خارج از یخچال نگهداری شده‌، ایجاد می‌شود. توجه داشته باشید راه انتقال اغلب بیماری‌های عفونی، آب و غذای آلوده، غذای خام، تماس با دست فرد بیمار یا حامل بیماری مانند حشره‌هاست. عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران می‌افزاید: بیماری‌زایی این عوامل عفونی در محیط‌های خشک طی چند دقیقه از بین می‌رود، اما در محیط‌های مرطوب مانند سبزی‌ها و سالاد‌ها به مدت طولانی باقی می‌ماند و باعث سرایت بیماری می‌شود.

 بیشتربخوانید:

شربت آلوئه ورا ؛یک شربت گوارا با خاصیت های فراوان

ورم معده و گاستریت (1)

 

 

 

امان از اسهال و یبوست در سفر

یبوست و اسهال در سفر برای بسیاری افراد در سنین مختلف اتفاق می‌افتد‌. به گفته دکتر فره‌وش، یبوست براثر تحرک نداشتن به مدت طولانی مانند نشستن در ماشین در افرادی که زمینه یبوست یا بیماری هموروئید (بواسیر یا شقاق) دارند، به وجود می‌آید. البته مسافران باید از مصرف سبزی‌های شسته شده با آب آلوده و غیربهداشتی پرهیز کنند و در صورت شیوع این بیماری در یک ناحیه خاص با دیدن علامت‌های مشکوک مانند اسهال به‌سرعت به پزشک مراجعه کنند تا جلوی انتشار آن گرفته شود. وی با تأکید بر این‌که مسافران باید از آشامیدن آب چشمه‌ها، سرچشمه‌ها، رودخانه‌ها و چاه‌ها به‌احتمال آمیخته بودن با مدفوع انسان یا حیوان پرهیز کنند، تأکید می‌کند: بهتر است، مسافران آب آشامیدنی خود را از آب‌های معدنی و استاندارد تأمین کنند. در صورت دسترسی نداشتن به آب‌معدنی، بهتر است از آب‌ جوشیده استفاده شود.وی هشدار می‌دهد: در صورت دسترسی نداشتن به غذای سالم خانگی فقط در رستوران‌های بین‌راهی شناخته‌شده که استانداردهای ظاهری بهداشتی را رعایت می‌کنند، غذا صرف کنید و پیش از غذا خوردن دستتان را بشویید.

برچسب ها: چاقی، نوروز، زخم معده، مشکلات گوارشی، شیرینی، آجیل، یبوست، تعطیلات نوروزی، ریفلاکس، معده درد، سفرهای نوروزی، اسهال، دل درد تعداد بازديد: 119 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز