تحریریه زندگی آنلاین : افروز جعفرنیا؛ مسئول تغذیه بالینی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی جهرم فارس گفت: توصیه میشود بدن در هنگام تزریق واکسن کم آب نباشد و به هیچ عنوان در حالت ناشتا و با معده خالی یا در شرایط روزه واکسینه نشوید. اگر بعد از تزریق واکسن کرونا با بدندرد مواجه شدید، مصرف مواد غذایی دارای امگا۳ را فراموش نکنید. امگا۳ در مواد غذایی مانند ماهیهای چرب، گردو، تخمه آفتابگردان و غیره وجود دارد. همچنین خوردن غذاهای حاوی منیزیم نظیر سبزیهای برگ سبز میتواند در رفع احساس خستگی بسیار کمککننده باشد.
جعفرنیا در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به نقل از دنیای تغذیه بیان کرد: غالبا عوارض ناشی از واکسن به طور معمول از ۱۲ ساعت تا کمتر از ۷ روز بعد از تزریق واکسن به طور متغیر و خفیف در بعضی افراد ممکن است رخ دهد. بعد از تزریق واکسن در صورت احساس تهوع و استفراغ، از خوردن و آشامیدن پرهیز کنید و به مرور از مایعات و غذاهای کمچرب و کمفیبر استفاده کنید. یکی از راههای کاربردی برای رفع احساس تهوع، مصرف تکههای میوه یخزده یا آبمیوههای رقیقشده همراه با یخ است.
بیشتربخوانید:
آیا تزریق واکسن کرونا خطرناک است؟
در صورتی که بعد از تزریق واکسن کرونا تب کردید، سعی کنید هر چه بیشتر از مایعات استفاده کنید. برای بازیابی پتاسیم از دسترفته ناشی از عرق، از مواد غذایی مانند موز، کیوی، پرتقال و سبزی هایی مانند اسفناج و جعفری استفاده کنید. مصرف هویج، کدوحلوایی، گوجهفرنگی، سیبزمینی، حبوبات، نان و غلات سبوسدار نیز توصیه میشود. پس از واکسیناسیون، عوارض گوارشی نظیر اسهال میتواند ایجاد شود. موز رسیده برای افرادی که بعد از تزریق واکسن دچار اسهال میشوند، گزینه مناسبی است. همچنین سوپ نیز مناسبترین غذا در زمان اسهال است، که الکترولیتها و مواد مغذی ازدسترفته را جبران میکند. در صورت ابتلا به اسهال، مصرف مایعات بهویژه آب را در طول روز، برای جبران کمآبی بدن، فراموش نکنید.
بیشتربخوانید:
بهترین زمان تزریق واکسن برای بهبودیافتگان کرونا
نسخه تغذیه برای پیشگیری از کرونا