Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
پنجشنبه 1 آذر 1403 - 20:34

22
مهر
نسخه تغذیه برای پیشگیری از کرونا

نسخه تغذیه برای پیشگیری از کرونا

عملکرد سیستم ایمنی بدن نقشی مهمی در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی از جمله بیماری ویروس کرونا دارد. عامل ابتلا به این ویروس، بیماری‌های زمینه‌ای مثل دیابت و بیماری‌های ریوی، بیماری‌های قلبی، سوء‌تغذیه

دکتر زهرا عبداللهی : دکترای تخصصی تغذیه جامعه ؛ رئیس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

 

تحریریه زندگی آنلاین : عملکرد سیستم ایمنی بدن نقشی مهمی در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی از جمله بیماری ویروس کرونا دارد. عامل ابتلا به این ویروس، بیماری‌های زمینه‌ای مثل دیابت و بیماری‌های ریوی، بیماری‌های قلبی، سوء‌تغذیه و نداشتن تغذیه صحیح است.

 کمبود دریافت غذایی و کمبود ویتامین‌هایی مثل ویتامین‌های C، A و D و تضعیف سیستم ایمنی بدن احتمال ابتلا به بیماری‌ها را افزایش می‌دهد.

با مصرف روزانه منابع غذایی ویتامین C مثل مصرف سبزی و سالاد همراه با غذا، میوه‌های حاوی ویتامین C مثل پرتقال، نارنگی، لیمو شیرین و کیوی و سبزی‌های دارای ویتامین C مثل انواع کلم، گل‌کلم، شلغم، فلفل سبز و فلفل دلمه‌ای، جعفری، پیازچه، شاهی و گوجه‌فرنگی که از منابع غذایی خوب ویتامین C هستند، به تقویت سیستم ایمنی کمک می‌شود.

 به عنوان مثال، مصرف روزانه یک عدد پرتقال یا 2 عدد نارنگی ویتامین C مورد نیاز روزانه بدن را تأمین می‌کند. هویج و کدو حلوایی و سبزی‌های سبز تیره مثل اسفناج، برگ چغندر و برگ‌های تیره رنگ کاهو هم از منابع خوب ویتامین A هستند، به طور کلی به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری و تقویت سیستم ایمنی بدن، مصرف روزانه 3 واحد از گروه سبزی‌ها (به جز سبزی‌های نشاسته‌ای) و حداقل 2 واحد میوه توصیه می‌شود.

 بیشتربخوانید:

تغذیه در دوره نقاهت کرونا؛ پس از بهبودی چه بخوریم؟

 

 

نکات مهم

کودکان زیر 5 سال، مادران باردار، سالمندان و بیمارانی که داروهای کورتونی مصرف می‌کنند، بیشتر در معرض خطر ابتلا هستند و لازم است برای پیشگیری، نکات زیر را رعایت نمایند:

 هر روز سبزی یا سالاد همراه با آب لیموترش یا آب نارنج تازه استفاده کنند.

 از هویج و کدو حلوایی در غذاهای روزانه استفاده شود.

 مصرف پیاز خام به دلیل داشتن ویتامین C همراه با غذا توصیه می‌شود.

 از مصرف سوسیس و کالباس و سایر فست‌فودها و غذاهای چرب سنگین اجتناب شود.

 استفاده از منابع پروتئین در غذای روزانه مثل حبوبات یا تخم‌مرغ حائز اهمیت است.

 کمبود ریزمغذی‌هایی مثل آهن و روی هم سیستم ایمنی بدن را تضعیف می‌کند. از منابع غذایی این دو ریزمغذی مثل حبوبات به عنوان جایگزین مناسب گوشت، شیر و لبنیات و سبزی‌های برگ سبز و انواع خشکبار بیشتر استفاده شود.

بیشتربخوانید:

رژیم غذایی نابودگر کرونا را بشناسید

 

 از خوردن غذا و مایعات در مکان‌هایی که از نظر بهداشتی مورد اطمینان نیستند، خودداری شود.

 در صورتی که علائم سرماخوردگی دارید، از غذاهای آبکی مثل سوپ و آش همراه با آب‌لیموی تازه و مایعات گرم استفاده کنید.

 از جوانه‌های گندم، ماش و شبدر که حاوی ویتامین C هستند، در رژیم غذایی روزانه خود استفاده کنید.

 از میوه‌های حاوی آنتی‌اکسیدان، مثل انار، پرتقال‌های تو سرخ، گریپ فروت، انگور قرمز، آلو سیاه، آلبالو، گیلاس، کلم قرمز، توت سیاه و شاه توت و ... استفاده کنید.

 به خاطر داشته باشید رعایت تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه و حصول اطمینان از دریافت کافی ریزمغذی‌ها و پروتئین از برنامه غذایی روزانه نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به بیماری‌ها از جمله ویروس کرونا دارد.

 بیشتربخوانید:

11علامت هشداردهنده حمله کرونا به قلب و عروق

 

 

 

برچسب ها: تغذیه، رژیم غذایی، ویروس کرونا تعداد بازديد: 443 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز