دکتر زهرا عبداللهی : دکترای تخصصی تغذیه جامعه ؛ رئیس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
تحریریه زندگی آنلاین : عملکرد سیستم ایمنی بدن نقشی مهمی در پیشگیری از بیماریهای تنفسی از جمله بیماری ویروس کرونا دارد. عامل ابتلا به این ویروس، بیماریهای زمینهای مثل دیابت و بیماریهای ریوی، بیماریهای قلبی، سوءتغذیه و نداشتن تغذیه صحیح است.
کمبود دریافت غذایی و کمبود ویتامینهایی مثل ویتامینهای C، A و D و تضعیف سیستم ایمنی بدن احتمال ابتلا به بیماریها را افزایش میدهد.
با مصرف روزانه منابع غذایی ویتامین C مثل مصرف سبزی و سالاد همراه با غذا، میوههای حاوی ویتامین C مثل پرتقال، نارنگی، لیمو شیرین و کیوی و سبزیهای دارای ویتامین C مثل انواع کلم، گلکلم، شلغم، فلفل سبز و فلفل دلمهای، جعفری، پیازچه، شاهی و گوجهفرنگی که از منابع غذایی خوب ویتامین C هستند، به تقویت سیستم ایمنی کمک میشود.
به عنوان مثال، مصرف روزانه یک عدد پرتقال یا 2 عدد نارنگی ویتامین C مورد نیاز روزانه بدن را تأمین میکند. هویج و کدو حلوایی و سبزیهای سبز تیره مثل اسفناج، برگ چغندر و برگهای تیره رنگ کاهو هم از منابع خوب ویتامین A هستند، به طور کلی به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری و تقویت سیستم ایمنی بدن، مصرف روزانه 3 واحد از گروه سبزیها (به جز سبزیهای نشاستهای) و حداقل 2 واحد میوه توصیه میشود.
بیشتربخوانید:
تغذیه در دوره نقاهت کرونا؛ پس از بهبودی چه بخوریم؟
نکات مهم
کودکان زیر 5 سال، مادران باردار، سالمندان و بیمارانی که داروهای کورتونی مصرف میکنند، بیشتر در معرض خطر ابتلا هستند و لازم است برای پیشگیری، نکات زیر را رعایت نمایند:
هر روز سبزی یا سالاد همراه با آب لیموترش یا آب نارنج تازه استفاده کنند.
از هویج و کدو حلوایی در غذاهای روزانه استفاده شود.
مصرف پیاز خام به دلیل داشتن ویتامین C همراه با غذا توصیه میشود.
از مصرف سوسیس و کالباس و سایر فستفودها و غذاهای چرب سنگین اجتناب شود.
استفاده از منابع پروتئین در غذای روزانه مثل حبوبات یا تخممرغ حائز اهمیت است.
کمبود ریزمغذیهایی مثل آهن و روی هم سیستم ایمنی بدن را تضعیف میکند. از منابع غذایی این دو ریزمغذی مثل حبوبات به عنوان جایگزین مناسب گوشت، شیر و لبنیات و سبزیهای برگ سبز و انواع خشکبار بیشتر استفاده شود.
بیشتربخوانید:
رژیم غذایی نابودگر کرونا را بشناسید
از خوردن غذا و مایعات در مکانهایی که از نظر بهداشتی مورد اطمینان نیستند، خودداری شود.
در صورتی که علائم سرماخوردگی دارید، از غذاهای آبکی مثل سوپ و آش همراه با آبلیموی تازه و مایعات گرم استفاده کنید.
از جوانههای گندم، ماش و شبدر که حاوی ویتامین C هستند، در رژیم غذایی روزانه خود استفاده کنید.
از میوههای حاوی آنتیاکسیدان، مثل انار، پرتقالهای تو سرخ، گریپ فروت، انگور قرمز، آلو سیاه، آلبالو، گیلاس، کلم قرمز، توت سیاه و شاه توت و ... استفاده کنید.
به خاطر داشته باشید رعایت تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه و حصول اطمینان از دریافت کافی ریزمغذیها و پروتئین از برنامه غذایی روزانه نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به بیماریها از جمله ویروس کرونا دارد.
بیشتربخوانید:
11علامت هشداردهنده حمله کرونا به قلب و عروق