نتایج برخی تحقیقات و یافتهها نشان میدهد کروناویروس گوش داخلی را آلوده کرده و بر قسمتهایی از اندام شنوایی تاثیر میگذارد. این بیماری در صورت عدم درمان می تواند منجر به کاهش شنوایی شود.
متخصصان با اشاره به اینکه جهان به مدت دو سال است با همه گیری کووید-۱۹ دست و پنجه نرم می کند، عنوان کردهاند: اما جامعه تحقیقاتی به غیر از پیامد کاهش شنوایی بر سایر عوارض ناشی از این بیماری تمرکز کرده اند و به همین دلیل اطلاعات در مورد این موضوع محدود است.
تحقیقات گسترده ای در مورد این موضوع انجام نشده است. هرچند، مطالعه انجام شده در دانشگاه منچستر انگلیس نشان داده که شیوع کم شنوایی در بین بیمارانی که از کووید-۱۹ جان سالم به در برده اند، تنها هشت درصد است.
هیچ توضیح رسمی در مورد اینکه چرا برخی از بیماران مبتلا به کووید-۱۹ دچار کم شنوایی می شوند، وجود ندارد. هرچند، این باور وجود دارد که این بیماری ممکن است گیرنده های آنزیم مبدل آنژیوتانسین (ACE) در مغز را درگیر کند.
کروناویروس بر گیرندههای ACE موجود در کیسه های هوایی ریه تاثیر میگذارد. همچنین می تواند به همان گیرنده های موجود در نورون ها حمله کند و باعث کاهش حس چشایی، بویایی و شنوایی شود.
بیشتربخوانید:
بهبودیافتگان کرونا مراقب ریزش شدید مو باشند
کچلی بعد از کرونا موقتی است، نترسید
آیا تزریق واکسن کرونا خطرناک است؟
مادران باردار در شرایط کرونایی چگونه مراقب خود باشند؟