Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
پنجشنبه 1 آذر 1403 - 19:42

21
آذر
اصول تغذیه صحیح در دوران نقاهت کرونا

اصول تغذیه صحیح در دوران نقاهت کرونا

ه هنگام ابتلا به بیماری کرونا به دلایل مختلفی از قبیل عدم دریافت منابع غذایی، بی‌اشتهایی، احتمال بروز سوء‌تغذیه در فرد افزایش می‌یابد در نتیجه افراد درمعرض خطر مانند سالمندان، کودکان، مادران باردار و افراد مبتلا

حدیثه خسروی : کارشناس ارشد علوم بهداشتی تغذیه

 

تحریریه زندگی آنلاین : به هنگام ابتلا به بیماری کرونا به دلایل مختلفی از قبیل عدم دریافت منابع غذایی، بی‌اشتهایی، احتمال بروز سوء‌تغذیه در فرد افزایش می‌یابد در نتیجه افراد درمعرض خطر مانند سالمندان، کودکان، مادران باردار و افراد مبتلا به بیماری‌های خاص مثل سرطان و غیره باید مورد توجه قرار گیرند. در دوران نقاهت بیماری اشتها افزایش می‌یابد و بهترین زمان برای جبران مواد مغذی، آب و الکترولیت‌های ازدست رفته است. رعایت رژیم غذایی اصولی با در نظر گرفتن موارد هرم غذایی باعث تقویت سیستم ایمنی و بازگشت سریع‌تر سلامت فرد می‌شود.

 

 بیشتربخوانید:

چه بخوریم کرونا نگیریم؟

 

اجرای اصول تغذیه سالم در دوران نقاهت کرونا می‌تواند در برگیرنده موارد ذیل باشد:

1- تأمین مقادیر کافی مایعات از قبیل آب و آبمیوه‌های طبیعی (آب هندوانه، آب پرتقال و ...)، آب سبزی‌های تازه (آب کرفس، آب هویج و ...)، چای کم‌رنگ، آب گوشت یا آب مرغ به میزان 8 لیوان در روز به منظور رقیق کردن ترشحات درون مجاری تنفسی

2- مصرف انواع سوپ داغ مثل سوپ سبزیجات، سوپ جو، سوپ بلغور و سوپ جو دوسر و همچنین انواع آش‌های ساده و سبک

3- مصرف روزانه سبزی و میوه تازه به صورت آبپز یا دورچین غذا برای تحریک اشتها و تأمین ریز‌مغذی‌ها

4- استفاده از منابع غذایی ویتامین A به منظور حفظ یکپارچگی مخاط تنفسی توصیه می‌شود.

 از منابع غذایی غنی از ویتامین A می‌توان به زرده تخم‌مرغ، گوشت، ماهی، میوه و سبزیجات زرد و نارنجی مثل کدوحلوایی، هویج و فلفل دلمه‌ای زرد و نارنجی اشاره کرد.

5- استفاده از منابع غذایی حاوی ویتامین C به دلیل خاصیت آنتی‌اکسیدانی همیشه در دوران نقاهت بیماری مورد توجه بوده‌اند.

توصیه می‌شود در این دوران از منابع غذایی حاوی ویتامین C مثل مرکبات، سبزیجات سبز رنگ مثل فلفل دلمه‌ای، آب نارنج یا آبلیموی تازه استفاده شود. در ضمن منابع غذایی حاوی این ویتامین در تحریک اشتها نیز موثرند.

6- استفاده از منابع غذایی حاوی پروتئین، روی، آهن و سلنیوم در تقویت سیستم ایمنی موثرند.

بیشتربخوانید:

بایدها و نبایدهای تغذیه‌ای برای مبتلایان به کرونا

نسخه تغذیه برای بیماری کرونا

توصیه می‌شود بیماران در دوران نقاهت از منابع پروتئینی مثل گوشت، ماهی، تخم‌مرغ، حبوبات، مغز‌های خام و خشکبار حداقل دو بار در روز استفاده نمایند.

7- استفاده از منابع کربوهیدرات و نشاسته پیچیده حداقل دوبار در روز توصیه می‌شود.

8- استفاده از عسل به منظور تقویت سیستم ایمنی و مهار سرفه، استفاده از زردچوبه به دلیل خاصیت ضد‌التهابی، اضافه کردن سیر، پیاز و زنجبیل به غذاها در جهت تقویت سیستم ایمنی توصیه می‌شود.

9- در صورت بروز حالت تهوع استفاده از زنجبیل و موز نیز توصیه می‌شود.

10- در صورت ابتلا به یبوست توصیه می‌شود پودر سبوس خوراکی (گندم و جو) فراوری شده  و استاندارد به غذاهایی از قبیل سوپ و آش اضافه شود.

11- برای تأمین انرژی حتماً توصیه می‌شود حداقل دو بار دو روز میان‌وعده سالم مصرف شود.

بیشتربخوانید:

بایدها و نبایدهای تغذیه‌ای در بحران کرونا

ویتامین هایی که با ویروس کرونا مقابله می کنند!

با تغذیه صحیح به جنگ کرونا بروید

 

 

برچسب ها: رژیم غذایی، تغذیه سالم، سیستم ایمنی بدن، تقویت سیستم ایمنی بدن، ویروس کرونا تعداد بازديد: 472 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز