Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 31 فروردین 1403 - 03:08

6
اردیبهشت
احساس تنهایی و مشکلات روان‌شناختی برخی سالمندان در ایام کرونا

احساس تنهایی و مشکلات روان‌شناختی برخی سالمندان در ایام کرونا

استاد دانشگاه علوم توان‌بخشی و سلامت اجتماعی ضمن تشریح مشکلات سالمندان در دوران کرونا گفت: برای اکثریت سالمندان، احساس تنهایی تجربه‌ای است که در ایام قرنطینه بیان می‌شود

تحریریه زندگی آنلاین : استاد دانشگاه علوم توان‌بخشی و سلامت اجتماعی ضمن تشریح مشکلات سالمندان در دوران کرونا گفت: برای اکثریت سالمندان، احساس تنهایی تجربه‌ای است که در ایام قرنطینه بیان می‌شود، اما برای عده‌ای این احساس تنهایی با مشکلات روان‌شناختی مانند افسردگی و یا اضطراب همراه بوده که عدم داشتن ملاقات هفتگی با فرزندان، نبود اوقات فراغت و گشت‌وگذار در بیرون از منزل و ترس از ابتلای خود و یا عزیزانشان به ویروس کرونا از عوامل مؤثر بر مشکلات سلامت روان سالمندان است. با اشاره به مشکلات سالمندان در دوره کرونا طی یک سال اخیر بیان کرد:

 

سالمندان به دلیل ابتلا به بیماری‌هایی مانند فشارخون و دیابت جز, گروه‌های آسیب‌پذیر در دوران شیوع کرونا معرفی شدند. به همین دلیل در راهنماهای بین‌المللی و ملی تأکید بیشتری بر قرنطینه و فاصله اجتماعی بیشتر برای سالمندان مطرح‌شده است.  همچنین با توجه به عدم آشنایی نسل حاضر سالمندان با فنّاوری، مشکل سواد دیجیتال در برقراری ارتباط و خرید آنلاین نیز برای سالمندان بیشتر جلوه کرد، البته از سویی دیگر این وضعیت تبدیل به فرصتی برای دوستی با فنّاوری‌های جدید و ارتقای مهارت دیجیتال تعدادی از سالمندان شد.زنجری بابیان اینکه مشکلات دوران کرونا برای سالمندانِ آسیب‌پذیر مانند سالمندان فقیر، تنها و یا دارای معلولیت و ناتوانی بیشتر بوده است، افزود: سالمندان فقیر کسب‌وکارهای کوچک خود را ازدست‌داده‌اند و گذران زندگی در این ایام برایشان سخت‌تر شده است.

 بیشتربخوانید:

راه های فاصله گرفتن سالمندان از افسردگی

سالمندان تنها و یا دارای معلولیت برای خرید مایحتاج روزانه و یا تأمین دارو مشکلات متعددی داشته‌اند. مشکل مهم دیگر، سالمندانی بوده‌اند که نیاز به مراقبت دارند و مراقبان غیررسمی (خانوادگی) و مراقبان رسمی هر دو در حیطه مسئولیتی مراقبت خود و رفت‌وآمد به منزل والدین سالمند و رعایت پروتکل‌های بهداشتی مشکلات متعددی داشته‌اند.وی در ادامه به تأثیر کرونا بر سلامت روحی و روانی سالمندان طی یک سال اخیر اشاره کرد و یادآور شد: انسان موجودی اجتماعی و نیازمند حضور در اجتماع است و این نیاز در دوران سالمندی بیشتر جلوه می‌کند اما شیوع کرونا و قرنطینه و کاهش حضور سالمندان در تعاملات اجتماعی و کاهش دور همی‌های خانوادگی، منجر به شیوع احساس تنهایی و افسردگی شده است.به گفته این استاد دانشگاه در سطح دنیا نیز بحث سلامت روان سالمندان در شیوع کرونا و همچنین کارهایی خلاقانه مانند "دورهمی هفتگی آنلاین با یک لیوان چایی" در گروه‌های دوستانه مطرح‌شده است.

 

 نکته قابل‌تأمل دیگر تغییر سبک زندگی سالمندان و عادت به زندگی غیرفعال است که نگرانی‌هایی را برای حضور مجدد سالمندان در جامعه و فعالیت‌های داوطلبانه بعد از کرونا ایجاد کرده است.وی در ادامه به سیاست‌گذاری‌های لازم در حوزه سالمندان اشاره کرد و گفت: در ایام شیوع ویروس کرونا مهم‌ترین سیاست‌گذاری کمک‌کننده برای سالمندان در سه سطح ملی، محله‌ای و خانوادگی است؛ در سطح خانوادگی کمک به ارتقاء سواد رسانه‌ای سالمندان و پیشگیری از احساس تنهایی والدین سالمند بسیار کمک‌کننده است. در سطح محله‌ای نیز تشکیل گروه‌های داوطلبانه مورد اعتماد در محله برای کمک به سالمندان ناتوان در خرید مایحتاج روزانه کمک‌کننده است و در سطح ملی شناسایی و حمایت مالی بیشتر از سالمندان فقیر می‌تواند اندکی التیام‌بخش شرایط سخت پاندمیک ویروس کرونا باشد.

 بیشتربخوانید:

بیماری های روانی در سالمندان

 

 

برچسب ها: سالمندان، افسردگی، احساس تنهایی تعداد بازديد: 312 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز