Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
پنجشنبه 1 آذر 1403 - 23:27

9
فروردین
راهکارهای پیشگیری ازفرسایش دیسک

راهکارهای پیشگیری ازفرسایش  دیسک

امروزه دیگر دیدن افراد مختلف با بیماری‌های استخوانی و مفصلی زیاد نادر نیست. ممکن است شما هم جزو آن افرادی باشید که مشکل فرسودگی دیسک و آرتروز کمر دارند.

دکتر علی نقره کار - متخصص درد

 تحریریه زندگی آنلاین : امروزه دیگر دیدن افراد مختلف با بیماری‌های استخوانی و مفصلی زیاد نادر نیست. ممکن است شما هم جزو آن افرادی باشید که مشکل فرسودگی دیسک و آرتروز کمر دارند. معمولاً وقتی حرف از بیماری‌های استخوانی و مفصلی به میان می‌آید، اسم جراحی هم به عنوان راه حل آن مطرح می‌شود. ولی مطمئناً جراحی گزینه ایده‌آلی برای اقدام به درمان این بیماری نیست! بهتر است روش‌های جایگزین دیگر امتحان شوند و جراحی به عنوان گزینه آخر باقی بماند.

بیماری فرسایش دیسک علائم کاملاً مشخصی دارد و تقریباً همه با آن آشنا هستیم: درد در قسمت کمر و گردن به خصوص در حالت نشسته و یا ایستاده به مدت طولانی. در این جا قرار است روش‌های درمانی مختلفی برای پیشگیری و بهبود بیماری فرسایش دیسک کمر را به شما معرفی کنیم. البته راه حل درمان این بیماری معمولاً شامل استفاده از چندین روش به صورت هم زمان، مثل ورزش و تمرین، فیزیوتراپی و مصرف دارو و تزریقاتی به نام بلوک‌های عصبی است.

 

* کایروپراکتور می‌تواند ستون‌فقرات را دوباره تنظیم کند. روش‌های کایروپراکتیک مختلفی وجود دارد که تنظیم ستون‌فقرات یکی از روش‌های رایج آن است. برای درمان به این روش به چند جلسه کایروپراکتیک نیاز است

 

 پیاده‌روی و انجام حرکات کششی برای سلامت کمر

فیزیوتراپی و ورزش یکی از مهم‌ترین قسمت‌های برنامه درمانی فرسایش دیسک است. پزشک متخصص احتمالاً انجام فیزیوتراپی را به شما پیشنهاد می‌دهد (البته در بعضی موارد فیزیوتراپی موجب بدتر شدن علایم می‌شود بنابراین قبل از انجام فیزیوتراپی و ورزش باید با پزشک خود مشورت کنید). به علاوه ورزش‌ها و حرکات مشخصی را هم به شما آموزش می‌دهد که به بهبود وضعیت کمر کمک می‌کند. نکته مهم در مواجهه با بیماری این است که حتماً باید به پزشک مراجعه کنید و اقداماتی که انجام می‌دهید را با او در میان بگذارید.

بیشتر بخوانید:

آرتروز را بشناسید

داستان آرتروز در مفاصل میان مهره ای

 

 طب‌سوزنی و طب گیاهی

استفاده از روش‌های درمانی مکمل و جایگزین یکی از کارهایی است که بسیاری از افراد برای کاهش درد و بهبود وضعیت کمرشان به آن روی می‌آورند. در این مورد هم باز باید اول از هر چیز با پزشک خود مسئله را مطرح کنید و با تائید او پیش بروید. روش‌های طبی جایگزین به کاهش درد کمک می‌کنند و باعث می‌شوند فعالیت‌های روزمره افزایش یافته و عضلات تقویت شوند. البته گاهی هم ممکن است این روش‌های جایگزین با درمان‌های دیگری که برای مشکل فرسایش دیسک کمر در نظر گرفته‌اید تداخل داشته باشند. روش‌های جایگزین رایج برای درمان این بیماری شامل طب سوزنی، بیوفیدبک یا بازخورد زیستی (که سعی می‌شود با کنترل عوامل مؤثر بیولوژیکی مثل فشار خون، ضربان قلب و … به صورت ارادی، به بهبود سلامت بدن کمک شود) و طب‌های گیاهی (مثلاً استفاده از عصاره پوست درخت بید سفید) می‌شوند.

 

 ماساژ و تنظیم دستی ستون‌فقرات و استخوان‌ها (کایروپرکتیک)

یکی از روش‌هایی که برای تنظیم و متعادل کردن وضعیت استخوان‌ها و مفاصل مورد استفاده قرار می‌گیرد، تنظیم دستی و ماساژ نواحی خاص بدن است. کایروپراکتور می‌تواند ستون‌فقرات را دوباره تنظیم کند. روش‌های کایروپراکتیک مختلفی وجود دارد که تنظیم ستون‌فقرات یکی از روش‌های رایج آن است. برای درمان به این روش به چند جلسه کایروپراکتیک نیاز است. انجام کایروپراکتیک بر روی بدن هم مثل روش‌های دیگر باید مورد تائید پزشک قرار بگیرد. تائید پزشک در مورد ثبات کافی ستون‌فقرات و وضعیت فرسایش دیسک و اثر متقابل کایروپراکتیک بر روی آن اهمیت زیادی دارد.

 بیشتر بخوانید:

درد زانو معنا ندارد!

تعويض مفصل زانو، مطمئن‌ترين راه پايان دادن به درد

 مصرف دارو و آرامش‌بخش

داروها و قرص‌های مختلفی وجود دارد که می‌توانند به رفع علائم بیماری فرسایش دیسک کمک کنند. تجویز داروها با پزشک است. بنابراین با مراجعه به پزشک می‌توانید طبق تشخیصی که می‌دهد، از برخی داروها استفاده کنید. داروهایی که به طور رایج برای بیماری فرسایش دیسک و آرتروز ستون‌فقرات استفاده می‌شود شامل استامینوفن، داروهای مسکن و ضدافسردگی، داروهای شل‌کننده عضلات و داروهای غیراستروئیدی ضدالتهاب می‌شوند.

 بیشتر بخوانید:

اصلی ترین دلیل اسپاسم عضلات

 

 اقدامات اینترونشنال

اگر با روش‌های گفته شده از جمله دارو، ورزش‌های ساده و رعایت مواردی که پزشک درد به شما توصیه می‌کند، بهبودی در دردهای‌تان حاصل نشد هنوز نیاز به اقدامات جراحی باز نیست.

 در این موارد پزشک فوق‌تخصص درد می‌تواند با روش‌های غیرجراحی و ساده با انجام بلوک‌های عصبی و تزریق‌های خاصی که در محیط استریل اتاق عمل، اما بدون بیهوشی و برش جراحی، انجام می‌شود، به شما کمک کند. مطالب بیشتر در مورد بلوک‌های عصبی را می‌توانید در همین سایت در قسمت درمان آرتروز ستون‌فقرات مطالعه کنید.

 

جراحی به عنوان آخرین گزینه

جراحي را مي‌توان آخرين گزينه براي درمان مشکل فرسايش ديسک و آرتروز ستون‌فقرات دانست. بيشتر افرادي که دچار مشکل فرسايش ديسک هستند نيازي به جراحي پيدا نمي‌کنند. ولي مسئله مهم در مورد درمان بيماري فرسايش ديسک و آرتروز ستون‌فقرات اين است که بتوانيم تشخيص دهيم که چه موقع وقت رفتن به سراغ آخرين گزينه يعني جراحي است؟

جواب چندان سخت نيست. شما وقتي به جنگ با بيماري فرسايش ديسک و آرتروز ستون‌فقرات‌تان مي‌رويد بايد اول روش‌هايي که بالاتر معرفي کرديم را امتحان کنيد. ممکن است هيچ کدام از روش‌ها براي شما مؤثر نباشند. اگر ماه‌ها صبر کرده‌ايد و روش‌هاي ديگر را به طور کامل و درست و به مدت کافي پيگيري کرده‌ايد ولي جواب نگرفته‌ايد، احتمالاً با گزينه آخر (جراحي) سر و کار پيدا خواهيد کرد. به هر حال تشخيص اصلي و نهايي کار پزشک متخصص است که مشخص مي‌کند چه موقع و چه نوع جراحي‌اي نياز داريد. کاري که شما بايد به عنوان بيمار انجام دهيد اين است که مراقب علائم جدي و مهم اين بيماري باشيد.

مثل بي‌حسي، مورمور شدن يا از دست دادن کنترل مثانه و روده‌ها. اگر اين علائم را تجربه مي‌کنيد بايد هر چه سريع‌تر به پزشک مراجعه کنيد تا فوراً براي درمان بيماري اقدامي انجام داده شود.

برچسب ها: دیسک کمر، پیاده روی، فیزیوتراپی، آرتروز، زندگی آنلاین، دکتر علی نقره کار، فرسودگی دیسک تعداد بازديد: 700 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز