Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
شنبه 1 اردیبهشت 1403 - 03:37

4
دی
علت ادرار سفیدرنگ در مردان چیست؟

علت ادرار سفیدرنگ در مردان چیست؟

ادرار ابری می‌تواند ناراحت‌کننده باشد، به‌خصوص زمانی که فرد علت آن را نمی‌داند. گاهی اوقات می‌تواند نشان‌دهنده مشکلی در دستگاه ادراری باشد، مانند کم‌آبی یا عفونت دستگاه ادراری، یا ممکن است به مشکلات کلیوی اشاره کند.

دکتر پیمان صالحی - متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری

 

تحریریه زندگی آنلاین : ادرار ابری می‌تواند ناراحت‌کننده باشد، به‌خصوص زمانی که فرد علت آن را نمی‌داند. گاهی اوقات می‌تواند نشان‌دهنده مشکلی در دستگاه ادراری باشد، مانند کم‌آبی یا عفونت دستگاه ادراری، یا ممکن است به مشکلات کلیوی اشاره کند.

 

رنگ و شرایط طبیعی ادرار:

رنگ طبیعی ادرار از زرد کم‌رنگ تا کهربایی تیره متغیر است و نتیجه رنگ‌دانه‌ای به نام urochrome و میزان رقیق یا غلیظ بودن ادرار است. رنگ‌دانه‌ها و سایر ترکیبات موجود در برخی غذاها و داروها می‌توانند رنگ ادرار شمارا تغییر دهند. چغندر، توت و لوبیا فاوا ازجمله غذاهایی هستند که بیشتر روی رنگ تأثیر می‌گذارند.

 بیشتربخوانید:

همه چیز درباره سنگ کلیه

 

 

 

علت ادرار سفیدرنگ یا ابری در مردان:

عفونت ادراری:

عفونت‌های دستگاه ادراری (UTI) یکی از شایع‌ترین علل ادرار ابری است که منجر به مراجعه بیش از 8.1 میلیون نفر در سال به پزشک می‌شود. ظاهر ابری ادرار معمولاً از ترشح چرک یا خون به داخل دستگاه ادراری می‌آید. همچنین می‌تواند تجمع گلبول‌های سفید خون باشد که نشان می‌دهد بدن در تلاش است تا باکتری‌های مهاجم را از بین ببرد. سایر علائم UTI ممکن است شامل موارد زیر باشد:

تکرر ادرار

درد در هنگام ادرار

ادرار بدبو

ناتوانی در تخلیه کامل مثانه

درد شکم، لگن یا کمر

ادرار خونی یا تیره

عفونت‌های ادراری می‌توانند منجر به عفونت کلیه شوند که در صورت عدم درمان، شکل شدیدتری از عفونت ادراری است. عفونت کلیه درمان‌نشده می‌تواند منجر به آسیب دائمی کلیه شود. علائم عفونت کلیه ممکن است شامل علائم عفونت ادراری باشد یا نباشد و همچنین ممکن است شامل موارد زیر باشد:

تب

لرز

درد پشت یا پهلو

تهوع و استفراغ

گرفتگی شکم

افراد در صورت مشاهده این علائم برای تشخیص و درمان مناسب باید در اسرع وقت به پزشک خود مراجعه کنند. درمان زودهنگام UTI می‌تواند به تسکین ناراحتی و جلوگیری از عوارض کمک کند.

 

کم‌آبی بدن:

هنگامی‌که آب بیشتری از بدن خارج می‌شود، می‌تواند منجر به کم‌آبی بدن شود. این می‌تواند باعث ابری شدن ادرار شود. کودکان و افراد مسن بیشتر در معرض خطر کم‌آبی هستند. کم‌آبی می‌تواند ناشی از موارد زیر باشد:

مصرف کم مایعات

اسهال

استفراغ

تعریق

تب

سوزش

دیابت

علائم کم‌آبی معمولاً خفیف شروع می‌شود و ممکن است شامل موارد زیر باشد:

ادرار تیره

خستگی

سرگیجه

دهان خشک

مشکل در تمرکز

افزایش تشنگی

کاهش تولید ادرار

مردم معمولاً می‌توانند کم‌آبی زودهنگام را به‌سادگی با مصرف بیشتر آب اصلاح کنند. کم‌آبی شدید می‌تواند منجر به شرایط جدی‌تری مانند بی‌نظمی، از دست دادن هوشیاری یا مرگ شود. لذا نیاز به مراقبت‌های اورژانسی دارد.

 بیشتربخوانید:

زنگ خطرهای رنگ ادرار کودک

 

 

 

عفونت مقاربتی (STI):

STI یک بیماری است که از طریق تماس جنسی از فردی به فرد دیگر منتقل می‌شود. برخی از بیماری‌های مقاربتی شایع مانند سوزاک و کلامیدیا ممکن است باعث کدر و ابری شدن ادرار شوند. این بیماری ها سیستم ایمنی را وادار می‌کنند تا گلبول‌های سفید خون تولید کند که با مخلوط شدن با ادرار، ظاهری ابری به آن می‌دهد. علائم احتمالی بیماری‌های مقاربتی غیر از ادرار ابری عبارت‌اند از:

خارش ناحیه تناسلی

درد تناسلی

درد در هنگام مقاربت جنسی

درد در هنگام انزال

درد در هنگام ادرار

زخم در اندام تناسلی

ترشحات بدبو از اندام تناسلی

بهترین راه برای جلوگیری از گسترش بیماری‌های مقاربتی استفاده از محافظ در حین فعالیت جنسی است. آزمایش‌های منظم برای بیماری‌های مقاربتی می‌تواند به افراد در تشخیص و درمان زودهنگام کمک کند.

 

پروستاتیت:

پروستاتیت یک پروستات ملتهب است که ممکن است باعث ابری شدن ادرار شود. عفونت یا تورم پروستات می‌تواند باعث این امر شود.

سایر علائم پروستاتیت عبارت‌اند از:

درد در هنگام انزال

درد در هنگام ادرار

تکرر ادرار

ادرار خونی یا تیره

درد شکم

درد تناسلی

درد لگن

سنگ کلیه:

سنگ کلیه نیز می‌تواند باعث ابری شدن ادرار شود. آن‌ها از تجمع برخی مواد معدنی در بدن ایجاد می‌شوند. سنگ‌های کوچک ممکن است بدون حادثه دفع شوند، اما سنگ‌های بزرگ‌تر می‌توانند مجاری ادراری را مسدود کرده و باعث عفونت ادراری شوند. شایع‌ترین علامت دفع سنگ کلیه، درد شدید زیر دنده‌ها، به‌طورکلی در نزدیکی یک‌طرف یا پایین کمر است. درد ممکن است به پایین شکم یا کشاله ران تابش کند. علائم دیگر عبارت‌اند از:

درد در هنگام ادرار

تب

لرز

ادرار خونی یا تیره

ادرار بدبو

برخی از سنگ‌های کلیه نیازی به درمان ندارند و به‌طور مستقل به دستگاه ادراری منتقل می‌شوند.

 بیشتربخوانید:

رنگ ادرار شاخص مهم در سلامت

 

 

انزال رتروگراد:

به‌طورمعمول وقتی مردی به ارگاسم می‌رسد، منی از طریق آلت تناسلی از بدن او خارج می‌شود. در انزال رتروگراد ، مایع منی به داخل مثانه بازمی‌گردد. این باعث ارگاسم خشک و بدون مایع می‌شود. ادرار بلافاصله بعد از ارگاسم سفید و ابری می‌شود زیرا حاوی مایع منی است. انزال رتروگراد زمانی اتفاق می‌افتد که عضله در دهانه مثانه به‌اندازه کافی محکم بسته نشود. مشکلات عصبی ناشی از دیابت، مولتیپل اسکلروزیس (MS) یا داروها دلایل احتمالی آن هستند. ممکن است برای این عارضه نیازی به درمان نداشته باشید، مگر اینکه بخواهید خانواده تشکیل دهید و نتوانید شریک زندگی خود را باردار کنید.

 

خون در ادرار:

گاهی اوقات ابری شدن به دلیل وجود خون در ادرار است. خون می‌تواند ادرار زرد را قرمز، صورتی یا قهوه‌ای‌رنگ کند. وجود خون در ادرار می‌تواند به معنای ابتلا به عفونت ادراری، سنگ کلیه یا بزرگ شدن پروستات باشد. به‌ندرت، می‌تواند نشانه سرطان در دستگاه ادراری شما باشد. برای بررسی این علامت لازم است به پزشک مراجعه کنید.

 

دیابت یا آسیب کلیه ناشی از دیابت:

گاهی اوقات دیابت یا بیماری کلیوی دیابتی علت اصلی ابری شدن ادرار است. احتمالاً بدن قادر به حذف قند اضافی از ادرار نیست. سایر علائم دیابت ممکن است شامل موارد زیر باشد:

تشنگی بیش‌ازحد

خستگی مفرط

کاهش وزن غیرقابل توضیح

تکرر ادرار

عفونت‌های مکرر

بهبود ناکافی زخم

اگر دیابت درمان نشود، ممکن است درنهایت منجر به نارسایی کلیه شود.

 

رژیم غذایی:

در برخی موارد، رژیم غذایی فرد می‌تواند باعث ابری شدن ادرار او شود. به‌عنوان‌مثال، اگر فردی مقادیر زیادی فسفر مصرف کند. در این صورت، زمانی که کلیه‌های آن‌ها سعی می‌کنند مواد معدنی اضافی را از جریان خون فیلتر کنند، ظاهری ابری ایجاد می‌شود. غذاهای زیر حاوی فسفر است:

لبنیات

گوشت‌ها

غذای دریایی

آجیل و دانه‌ها

لوبیا

 

تشخیص ادرار سفیدرنگ یا ابری در مردان:

اگر افراد دارای ادرار ابری هستند، به‌خصوص اگر همراه با علائم دیگر باشد، باید با پزشک خود صحبت کنند. علت اصلی می‌تواند موردی جدی باشد. پزشک معمولاً با پرسیدن سؤالاتی در مورد علائم و مدت‌زمانی که آن‌ها را داشته است، شروع می‌کند. آن‌ها ممکن است یک معاینه فیزیکی انجام دهند. سپس ممکن است آزمایشاتی را سفارش دهند که به آن‌ها در تشخیص بیماری و درمان آن کمک می‌کند. نوع آزمایش‌ها به آنچه پزشک به‌عنوان علت مشکوک است بستگی دارد.

 

این تست ها می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

آزمایش ادرار: انواع مختلفی از آزمایش ادرار وجود دارد، اما همه آن‌ها به دنبال نشانگرهای مختلفی در ادرار فرد هستند که ممکن است نشان‌دهنده یک بیماری زمینه‌ای باشد. این نشانگرها از طریق کلیه‌ها از خون فرد وارد ادرار می‌شوند. به‌عنوان‌مثال، آزمایش می‌تواند نشان دهد که آیا باکتری در ادرار وجود دارد یا خیر، که ممکن است نشان‌دهنده عفونت ادراری باشد.

آزمایش خون: ممکن است پزشک بخواهد برای یافتن علت اصلی ابری شدن ادرار آزمایش خون انجام دهد. این می‌تواند شامل آزمایش خون برای بررسی عملکرد کلیه‌ها باشد.

سیستوسکوپی : یک روش جراحی که به پزشک اجازه می‌دهد تا مثانه و مجرای ادرار را با یک لوله کوچک و نازک معاینه کند.

سونوگرافی یا سی‌تی‌اسکن: این آزمایش‌ها تصاویری از مثانه یا کلیه‌ها را برای شناسایی مشکل به پزشک ارائه می‌دهند.

 

درمان ادرار سفیدرنگ یا ابری در مردان:

درمان ادرار ابری به علت اصلی آن بستگی دارد. درمان‌های معمول برای هر مشکل عبارت‌اند از:

کم‌آبی بدن: درمان کم‌آبی ممکن است به‌سادگی نوشیدن مایعات بیشتر و خوردن غذاهای غنی از مایعات باشد. کم‌آبی شدید ممکن است نیاز به سرم یا بستری شدن در بیمارستان داشته باشد.

UTIs: اکثر عفونت‌های ادراری به دوزهای مختلف آنتی‌بیوتیک‌ها به‌خوبی پاسخ می‌دهند. در موارد شدیدتر، ممکن است فرد نیازمند دریافت این داروها به‌صورت داخل وریدی باشد.

بیماری‌های مقاربتی: درمان به نوع STI بستگی دارد. عفونت‌هایی مانند سوزاک و سیف لیس به‌طورکلی به آنتی‌بیوتیک‌ها پاسخ خوبی داده‌اند.

سنگ کلیه: بسیاری از سنگ‌ها به‌طور طبیعی از مجراهای ادراری عبور می‌کنند. اگر سنگ‌های عبوری آزاردهنده باشند، پزشک ممکن است داروی مسکن تجویز کند. پزشک ممکن است برای شکستن سنگ‌های بسیار بزرگ به قطعات قابل‌عبور داروها یا امواج شوک‌درمانی تجویز کند. سنگ‌های بزرگ‌تر ممکن است نیاز به جراحی داشته باشند.

پروستاتیت: پروستاتیت ممکن است بدون درمان بهتر شود. اگر باکتری عامل عفونت باشد، آنتی‌بیوتیک‌ها ممکن است به درمان بیماری کمک کنند. برای موارد مزمن، پزشکان ممکن است داروهایی را برای مدیریت علائم توصیه کنند.

دیابت: مشکلات کلیوی ناشی از دیابت ممکن است نیازمند آزمایش مکرر ادرار برای بررسی آسیب در کلیه باشد. فرد همچنین به درمان دیابت زمینه‌ای نیاز دارد.

برچسب ها: بیماری مقاربتی، تب، کلیه، رنگ ادرار، استفراغ، عفونت ادراری، انزال، ادرار، تکرر ادرار، درد شکمی تعداد بازديد: 189 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز