Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
سه شنبه 28 فروردین 1403 - 01:52

2
فروردین
آموزش پخت انواع آش برای ماه رمضان

آموزش پخت انواع آش برای  ماه رمضان

همانطور که میدانید آش یکی از ملزومات هر سفره ی افطار در ماه مبارک رمضان است. در این ماه مهمانی خدا، اکثر افراد به دنبال دستور پخت انواع آش برای ماه رمضان هستند.

تحریریه زندگی آنلاین :  همانطور که میدانید آش یکی از ملزومات هر سفره ی افطار در ماه مبارک رمضان است. در این ماه مهمانی خدا، اکثر افراد به دنبال دستور پخت انواع آش برای ماه رمضان هستند. اگر شما هم می خواهید هر روز آش متنوع با دستور پخت راحتی را برای سفره  افطار ماه رمضان در اختیار داشته باشید، در اینجا طرز تهیه انواع آش برای ماه رمضان که همه ی آن ها در عین حال دستور پخت ساده ای دارند را با شما به اشتراک میگذاریم.

 

آش رشته

آش رشته یک آش ایرانی و از آش های اصلی برای سفره ی ماه مبارک رمضان می باشد. این آش به دلیل حبوباتی که دارد برای پوست و مو و گوارش بسیار مفید است. همچنین سبزیجات موجود در آش رشته، آهن زیادی برای بدن دارد. آش رشته در عین حال که دستور پخت ساده ای دارد یک سری نکات مهم دارد که در صورت رعایت آنها آشی خوشمزه و پر لعاب خواهید داشت.

 بیشتربخوانید:

آش تبریزی + طرز تهیه

 

 

 

مواد لازم برای تهیه آش رشته

رشته آشی

500 گرم

نخود

150 گرم

لوبیا چیتی

200 گرم

عدس

200 گرم

پیاز

4 عدد بزرگ

سبزی آشی

700 گرم

نعناع

50 گرم خشک شده

سیر

10 حبه

نمک و فلفل سیاه و زردچوبه

به میزان لازم

روغن

به میزان لازم

زمان لازم برای پخت آش رشته ماه رمضان، 1 ساعت و 30 دقیقه است.

دستور پخت آش رشته

خیس کردن حبوبات : از شب قبل نخود و لوبیا چیتی پاک شده را در ظرفی گود ریخته و کمی آب روی آن میریزیم. هر 3 الی 4 ساعت یکبار آب آن را عوض میکنیم.

آماده کردن سبزی : سبزی را پاک کرده و میشوییم. سپس آن را ریز و آشی خرد میکنیم. برای آش رشته بهتر است سبزی ریز و ساطوری باشد.

پختن لوبیا : قابلمه ای را روی حرارت زیاد گذاشته و در آن لوبیا را میریزیم و روی آن آب میریزیم. وقتی جوشید حرارت را ملایم میکنیم. اجازه میدهیم بپزد.

پختن نخود : قابلمه ای دیگر روی حرارت زیاد قرار داده و نخود را در آن میریزیم. بعد از جوشیدن حرارت را کم میکنیم تا بپزد.

پختن عدس : درقابلمه ای عدس را همراه با کمی آب میگذاریم بپزد.

خرد کردن پیاز : نصف پیاز ها را به صورت خلالی و نصف آن را به صورت نگینی خرد میکنیم. در ظرفی میریزیم و برای آش رشته آماده کنار میگذاریم.

خرد کردن سیر : سیر را با یک رنده ی ریز، رنده میکنیم. کنار میگذاریم.

آماده کردن نعنا : نعنا های خشک شده را از ساقه جدا کرده و آسیاب میکنیم. این نعنا برای نعنا داغ روی آش رشته آماده میشود.

آماده کردن پیازداغ : در تابه ای مقدار لازم روغن ریخته و پیاز های نگینی شده را در آن میریزیم و تا طلایی شدن سرخ میکنیم. سپس در آبکشی استیل ریخته تا روغن آن خارج شود و حالت چیپسی شود. بعد از آن در سینی استیل میریزیم تا حسابی ترد و خشک شود.

آماده کردن سیر داغ : در تابه ای روغن ریخته و سیر را در آن میریزیم. سپس وقتی طلایی شد از روغن خارج کرده و در یک سینی استیل میریزیم و با قاشق از هم جدا میکنیم تا چیپسی شود.

پختن آش رشته : ابتدا در قابلمه ای تقریبا بزرگ روغن میریزیم و سپس پیاز های خلالی شده را در آن کمی تفت میدهیم. نخود و لوبیا و عدس پخته شده را میریزیم تا کمی با هم پخته شوند. سپس نمک و فلفل سیاه و زردچوبه میریزیم و بعد از 10 دقیقه سبزی را اضافه میکنیم. 15 دقیقه زمان میدهیم. رشته ها را از وسط نصف کرده و به مواد آش رشته می افزاییم. بعد از 10 دقیقه که آش لعاب انداخت، آماده است.

آماده کردن نعناع داغ : در تابه ای کمی روغن ریخته و نعناع های خشک و آسیاب شده را میریزیم. کمی که تیره شد خاموش میکنیم.

بیشتربخوانید:

فوت و فن های پخت آش رشته مجلسی

 

 

 

 

نکات طلایی برای پخت آش رشته

برای خوشمزه تر شدن آش رشته برای افطار، کمی دوغ را در آب باز کنید و به آن اضافه کنید.

تزیین آش رشته با پیازداغ و سیر داغ و نعناع داغ بهتر است.

اگر همراه با رشته آشی، آردی که در جعبه ی آن هست را هم در آن بریزید،آش رشته لعاب بیشتری خواهد داشت.

اگر تمایل داشتید میتوانید کمی لوبیا کشاورزی به آش رشته افطار اضافه کنید که لعاب آن بیشتر شود.

میتوانید در آش رشته کمی کشک بریزید تا خوش طعم تر شود.

 

آش دوغ

آش دوغ یک آش ایرانی و آش محلی مخصوص اردبیل است که طعم فوق العاده ای دارد. شاید شما هم در راه اردبیل یا سرعین، تفرجگاه های بین راهی زیادی را دیده باشید که تابلویی تحت عنوان آش دوغ داشته باشند و دلتان بخواهد بتوانید خودتان در منزل آن را تهیه کنید.

بیشتربخوانید:

 

مواد لازم برای تهیه آش دوغ

دوغ

1 کیلو گرم

سبزی آش دوغ

0.5 کیلو گرم

ماست

0.5 کیلو گرم

نخود

نصف لیوان

برنج

نصف لیوان

تخم مرغ

1 عدد

سیر

3 حبه

آرد برنج

2 قاشق غذاخوری

نمک

به میزان لازم

زمان لازم برای پخت آش دوغ ماه رمضان، 1 ساعت و 40 دقیقه است.

دستور پخت آش دوغ برای افطار

خیس کردن نخود : از شب قبل نخود را با کمی آب خیس میکنیم.

خیس کردن برنج : از کمی قبل برنج را در قابلمه ای همراه با آب خیس میکنیم.

آماده کردن سبزی : سبزی را پاک کرده و میشوییم. سپس خرد میکنیم. تا برای آش دوغ آماده باشد.

آماده کردن سیر : سیر ها را رنده یا کاملا له میکنیم.

پختن نخود : نخود را در قابلمه ای همراه با نخود میریزیم تا پخته شود و برای آش کشک آماده باشد.

آماده کردن ماست و دوغ : دوغ را از الک رد میکنیم و در قابلمه میریزیم. کمی آب به ماست اضافه کرده و الک کرده و به قابلمه ی حاوی دوغ میریزیم. تخم مرغ را با آرد مخلوط کرده و به قابلمه می افزاییم. قابلمه را روی حرارت تقریبا زیاد قرار داده و اجازه میدهیم بجوشد. مدام هم میزنیم.

مرحله نهایی پخت آش دوغ : بعد از جوش آمدن، نمک و سبزی و برنج را میریزیم. سپس سیر را اضافه میکنیم. نخود را ریخته و اجازه میدهیم بپزد و جا بیفتد.

 

نکات طلایی برای پخت آش دوغ

برای مجلسی تر شدن آش دوغ، می توانید آنرا با کوفته قلقلی سرو کنید.

اگر مایل هستید میتوانید کمی دوغ هم در هنگام سرو بریزید.

سیر در آش دوغ قابل حذف شدن است.

میتوانید یارمه(بلغور) را جایگزین برنج کنید.

تخم مرغ در آش دوغ برای این است که دوغ بریده نشود.

 

آش شله قلمکار

آش شله قلمکار آشی بسیار خوشمزه و خوش ظاهر است. این آش در گیلان به آش فاطمه زهرا و در قزوین به آش امام معروف است و پخت آش شله قلمکار برای نذری نیز رایج است.

 

مواد لازم برای تهیه آش شله قلمکار

گوشت

450 گرم

سبزی آشی

250 گرم

نخود

150 گرم

لوبیا قرمز

150 گرم

لوبیا چیتی

30 گرم

لوبیا چشم بلبلی

30 گرم

عدس

140 گرم

برنج

340 گرم

پیاز

2 عدد متوسط

ماست

50 گرم

نعناع

30 گرم خشک

تخم گشنیز

کمی کمتر از 1 قاشق چایخوری

نمک و زردچوبه و فلفل سیاه

به میزان لازم

روغن

به میزان لازم

زمان لازم برای آش شله قلمکار ماه رمضان، 3 ساعت است.

دستور پخت آش شله قلمکار

خیس کردن حبوبات : از شب قبل، نخود و لوبیا قرمز و لوبیا چیتی و لوبیا و چشم بلبلی را جداگانه خیس میکنیم. هر چند ساعت یکبار آب آن ها را عوض میکنیم.

خیس کردن برنج : برنج را از 2 ساعت قبل با کمی آب خیس میکنیم. کنار میگذاریم تا برای آش شله قلمکار اماده باشد.

آماده کردن سبزی : سبزی را پاک کرده و میشوییم. سپس ریز خرد میکنیم و در ظرفی میریزیم.

پختن گوشت : گوشت را همراه با آب و کمی پیاز خلالی شده در قابلمه ای میریزیم و روی حرارت زیاد قرار میدهیم. وقتی جوشید کم میکنیم تا بپزد. بعد از پخت آب آنرا جدا کرده و گوشت را برای آش شله قلمکار خلالی کرده و کنار میگذاریم.

پختن لوبیا : لوبیا ها را هر کدام به صورت جداگانه همراه با آب در قابلمه میریزیم و اجازه میدهیم بپزد.

پختن عدس : عدس را در قابلمه ای همراه با آب میریزیم تا بپزد.

آماده کردن برنج : برنج را با آب در قابلمه ای میریزیم و روی حرارت قرار میدهیم. وقتی آب آن کشیده شد خاموش میکنیم تا برای آش شله قلمکار آماده باشد.

آماده کردن زردچوبه : در تابه ای کمی روغن ریخته و سپس زردچوبه را با پودر تخم گشنیز در آن میریزیم. سپس کمی تفت میدهیم.

آماده کردن پیاز داغ : در تابه ای روغن ریخته و 1 پیاز خلالی شده را در آن میریزیم. کمی که طلایی شد خاموش میکنیم.

آماده کردن نعناع داغ : در تابه ای کمی روغن همراه با نعناع داغ میریزیم تا کمی تیره شود.

پختن آش شله قلمکار : کمی روغن در قابلمه ریخته و 1 عدد پیاز را در آن کمی سرخ کنید. سپس حبوبات را به آن و سپس برنج را با آنها ترکیب کرده و آب گوشت را می افزاییم. کمی آب ریخته و اجازه میدهیم بجوشد. سپس سبزی را با زردچوبه در آن میریزیم. بعد از 20 دقیقه گوشت را اضافه میکنیم. با گوشکوب برقی همه ی مواد را تقریبا له میکنیم.

اضافه کردن ماست و پیاز : ماست را همراه با نیمی از پیاز داغ در آش میریزیم و اجازه میدهیم کامل جا بیفتد.

 

نکات طلایی برای پخت آش شله قلمکار

برای تزیین آش شله قلمکار از نعناع داغ و پیاز داغ استفاده کنید

می توانید مواد را با گوشکوب دستی له کنید.

مواد آش شله قلمکار را میتوان به همان شکل و بدون له کردن سرو کرد.

برای اینکه آش شله قلمکار کشدار و لعاب دار شود در هنگام طبخ دائم هم بزنید.

 

آش ترش

آش ترش یکی از خوشمزه ترین آش های گیلانی است. این آش طرز تهیه بسیار ساده و در عین حال ظاهری فوق العاده دارد. همانطور که از نامش پیداست به دلیل سبزی ها و رب های خاص به کار رفته در این آش، طعمی ترش دارد. این آش یکی از بهترین گزینه ها به عنوان آش ماه رمضان است. در ادامه یک روش پخت آش ترش عالی را آموزش میبینید.

 

 

آش شیر

آش شیر آشی اردبیلی و خوش طعم است. این آش به دلیل گندمی که در آن وجود دارد مقدار زیادی ویتامین مفید برای بدن دارد و همچنین شیر موجود در آن حاوی مقدار زیادی کلسیم برای بدن است.

مواد لازم برای تهیه آش شیر

شیر

1700 گرم

گندم پوست کنده

500 گرم

نخود

100 گرم

نمک و فلفل سیاه

به میزان لازم

زمانم لازم برای پخت آش شیر ماه رمضان، 1 ساعت است.

دستور پخت آش شیر

خیس کردن حبوبات : نخود و گندم را از شب قبل در آب میریزیم. هر چندساعت آب آن را عوض میکنیم.

پختن گندم : گندم را با آب در قابلمه ای میریزیم و اجازه میدهیم بپزد.

پختن نخود : نخود را در قابلمه ای ریخته و میگذاریم بپزد تا برای آش شیر آماده باشد.

پختن آش شیر : نخود و گندم پخته شده را در قابلمه ای میریزیم و اگر آب نداشت کمی آب اضافه میکنیم. اجازه میدهیم با هم بپزد و کاملا لعاب دار شود و آب آن کم شود. سپس شیری که کمی دمای آن ملایم شده است را اضافه میکنیم. کمی که غلیظ شد، نمک و فلفل سیاه میزنیم. بعد از اینکه کامل مواد له شد و پخت خاموش میکنیم. نوش جان

نکات طلایی برای تهیه آش شیر

برای تزیین آش شیر از کشمش و بادام استفاده کنید.

میتوانید برای خوشمزه تر شدن آش شیر، کمی قبل از خاموش کردن مواد را با گوشکوب دستی یا برقی له کنید.

برای بهتر لعاب انداخت آش شیر، آن را حسابی هم بزنید.

دقت کنید که شیر سر نرود.

اگر از کشمش و بادام بیشتری استفاده کنید آش شیر خوشمزه تری خواهید داشت.

 

 

آش کشک

آش کشک نیز یک آش تبریزی است. همانطور که میدانید کشک سرشار از کلسیم میباشد. برای کسانی که کمبود کلسیم دارند این آش به شدت توصیه میشود.

مواد لازم برای تهیه آش کشک

کشک

500 گرم

لوبیا چیتی

70 گرم

لوبیا سفید

70 گرم

نخود

100 گرم

عدس

100 گرم

پیاز

1 عدد بزرگ

سیر

10 حبه

رشته آشی

570 گرم

سبزی آشی

800 گرم

نعناع

1 قاشق خشک شده

نمک و فلفل سیاه و زردچوبه

به میزان لازم

روغن

به میزان لازم

زمان لازم برای پخت آش کشک ماه رمضان، 2 ساعت است.

 

دستور پخت آش کشک برای ماه رمضان

خیس کردن حبوبات : لوبیا چیتی و لوبیا سفید و نخود را از شب قبل خیس کرده و هر 3 ساعت آب آن ها را عوض میکنیم.

آماده کردن سبزی : سبزی را پاک کرده و میشوییم. سپس کمی بزرگتر از نگینی خرد میکنیم تا برای آش کشک آماده باشد.

پختن لوبیا : لوبیا ها را در قابلمه ای جداگانه همراه با آب میگذاریم بپزد.

پختن نخود : نخود را با میزان لازم آب در قابلمه ای میریزیم و اجازه میدهیم بپزد تا برای آش کشک آماده باشد.

پختن عدس : عدس را با کمی آب روی حرارت ملایم میپزیم.

آماده کردن پیازداغ :پیاز ها را خلالی خرد میکنیم و در مقدار لازم از روغن تفت میدهیم تا طلایی شود.

آماده کردن سیرداغ : سیر ها را رنده کرده و با کمی روغن سرخ میکنیم.

پختن آش : در قابلمه ای مقدار لازم آب میریزیم تا بچوشد. سپس رشته های از وسط نصف شده را همراه با سبزی میریزیم. بعد از اینکه 15 دقیقه جوش خورد سپس حبوبات را میریزیم و بعد از اینکه کامل با هم پخته شدن کشک را اضافه میکنیم. بعد از 10 دقیقه پیاز داغ و سیر داغ را میریزیم. در آخر زردچوبه و فلفل سیاه میزنیم و تست مزه میکنیم، اگر نمک آن کم بود کمی هم نمک میریزیم.

نکات طلایی برای پخت آش کشک

برای اینکه آش کشک خوشمزه تر شود، مقداری ماست ترش را همراه با کشک اضافه کنید.

توجه کنید که مقدار پیازداغ به همین اندازه ی گفته شده باشد.

اگر به آش کشک ماست اضافه کردید تند تند هم بزنید تا نبرد.

میتوانید سبزی را هم زودتر بریزید اما در اینصورت که گفته شد، زمان کمی برای پخت آش کشک لازم دارید.

 

7.آش جو

این آش طرفداران زیادی دارد و یکی از خوشمزه ترین آش ها است. ضمن اینکه بهترین گزینه و در عین حال ساده ترین گزینه برای سفره ی افطار ماه مبارک رمضان می باشد.

 

مواد لازم برای تهیه آش جو

جو پوست کنده

150 گرم

لوبیا چیتی

70 گرم

نخود

70 گرم

کشک

250 گرم

پیاز

2 عدد متوسط

سیر

8 حبه

نعنا

1 قاشق غذاخوری (خشک شده)

سبزی آشی

500 گرم

قلم گاوی

2 عدد متوسط

کره

30 گرم

نمک و فلفل سیاه و زردچوبه

به میزان لازم

روغن

به میزان لازم

زمان لازم برای پخت آش جو ماه رمضان، 1 ساعت و 30 دقیقه است.

دستور پخت آش جو

خیس کردن حبوبات : لوبیا چیتی و نخود و جو را با مقدار لازم آب و از شب گذشته خیس میکنیم. هر چند ساعت آب آن را تعویض میکنیم.

آماده کردن سبزی : سبزی را پاک کرده و میشوییم و برای آش جو به صورت تقریبا ریز خرد میکنیم.

پختن لوبیا : لوبیا را در قابلمه ای با مقدار لازم آب میپزیم.

پختن نخود : در قابلمه ای دیگر آب ریخته و نخود را می افزاییم تا بپزد و برای آش جو اماده باشد.

پختن جو : جو را با آب در قابلمه ای میریزیم. در اواسط زمان پخت کمی نمک و کره را می افزاییم و اجازه میدهیم کامل بپزد.

پختن قلم گاوی : قلم را همراه با آب لازم در قابلمه زودپز میریزیم و اجازه میدهیم بپزد تا زمانی که آب آن غلیظ شود. سپس محتویات داخل قلم را خالی کرده و به آب آن اضافه میکنیم و کنار میگذاریم.

آماده کردن پیازداغ : پیاز را نگینی خرد میکنیم. در تابه ای مقداری روغن ریخته و پیاز را میریزیم تا سرخ شود. پیاز داغ برای آش جو آماده است.

آماده کردن سیرداغ : سیر را رنده میکنیم. در تابه ای کمی روغن ریخته و سیر را سرخ میکنیم.

آماده کردن نعنا داغ : در تابه ای دیگر کمی روغن ریخته و نعنا آسیاب شده را میریزیم. کمی که تیره شد خاموش میکنیم.

پختن آش کشک : نخود و لوبیا چیتی را به جو اضافه کرده و 50 دقیقه زمان میدهیم تا کامل با هم پخته شوند. سپس آب قلم را میریزیم و بعد از آن سبزی را می افزاییم. اجازه میدهیم بپزد. نصف نعناداغ را با کمی زردچوبه تفت داده و میریزیم. نصف پیاز داغ را هم اضافه میکنیم. بعد از کمی پختن، نمک و فلفل سیاه میزنیم و 10 دقیقه که گذشت، کشک را که با آب باز شده است میریزیم. بعد از 15 دقیقه اماده است.

نکات طلایی برای پخت آش جو

برای تزیین آش جو از پیازداغ، سیرداغ و نعنا داغ استفاده کنید.

برای خوشمزه تر شدن آش جو میتوانید فلفل بیشتری بریزید.

اگر جعفری و گشنیز سبزی را بیشتر کنید آش جو خوشمزه تر میشود.

 

تعداد بازديد: 74 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز