مواد لازم:
ماده غذایی | مقدار |
---|---|
بلغور گندم |
نصف لیوان |
برنج نیمدانه |
نصف لیوان |
آبغوره |
یک سوم لیوان |
گوجه فرنگی پوره شده |
یک کیلو |
لوبیا چشم بلبلی |
دو سوم لیوان |
لوبیا چیتی |
نصف لیوان |
آب |
به میزان لازم |
سبزی آش |
۲۵۰ گرم |
نمک و فلفل و زردچوبه |
به میزان لازم |
اسم آش که میآید دل آدم قیلی ویلی میرود! نگویید نه که باورم نمیشود! همهی آشها جذابند اما این آش دیگر شورش را از جذابیت درآورده است!
بلغور گندم و برنج نیمدانه را از چند ساعت قبل خیس کنید. لوبیا چشم بلبلی و لوبیا چیتی را هم اگر از قبل پخته باشید که چه بهتر، اگر نه بگذارید همراه بلغور و برنج بپزند.
پیاز را کمی در روغن تفت بدهید. بعد از اینکه رنگ پیاز عوض شد و تصمیم گرفت سرخ شود به آن برنج نیمدانه و بلغور گندم و زردچوبه را اضافه کنید. توی قابلمه آب بریزید و مواد را خوب هم بزنید و اجازه بدهید با در بسته بپزند. به این مرحله ۳ ساعت زمان بدهید. شعلهی گاز را هم زیاد بالا نبرید.
خوشمزگی آش به این است که آهسته آهسته دل شما را ببرد و خوب جا بیفتد! بعد از اینکه برنج و بلغور پخته شد نوبت اضافه کردن حبوباتی که از قبل پختهاید میرسد. پوره گوجه را هم با نمک و فلفل داخل قابلمه بریزید و یک ساعت دیگر هم وقت بگذارید تا گوجه خوب رنگ باز کند و طعمها در هم ادغام شوند.
نیم ساعت که گذشت وقت خودنمایی عضو اصلی آش است که سبزی میباشد! سبزی و آبغوره را با هم به مواد اضافه کنید و نیم ساعت بعد آش شما با قلقل خوشبو و خوشرنگ خود به شما میگوید آماده سرو است!
برای تزیین آش دست شما باز است. از نعناع داغ تا پیاز داغ و سیرداغ میتواند زینت بخش روی آش شما باشد! نوش جان.