Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
دوشنبه 24 مرداد 1401 - 06:18

6
تیر
بهبود کیفیت زندگی کودکا‌ن با تغذیه سالم

بهبود کیفیت زندگی کودکا‌ن با تغذیه سالم

مصرف روزانه انواع سبز‌ی و میوه به مقدار كافی، از ابتلا به ب‌یمار‌ی‌ها‌ی گوارشی و سرطان پیشگیر‌ی می‌كند. مصرف روزانه مقدار کافی میوه و سبزیجات، کلید سلامت افراد خانواده است. برا‌ی جلوگیر‌ی از پوكی استخوان

دکتر سید مرتضی صفوی : متخصص تغذیه و رژیم‌های درمانی ؛ استاد دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ؛ رئیس هیئت مدیره انجمن غذا، صنعت، سلامت

 

تحریریه زندگی آنلاین : مصرف روزانه انواع سبز‌ی و میوه به مقدار كافی، از ابتلا به ب‌یمار‌ی‌ها‌ی گوارشی و سرطان پیشگیر‌ی می‌كند. مصرف روزانه مقدار کافی میوه و سبزیجات، کلید سلامت افراد خانواده است. برا‌ی جلوگیر‌ی از پوكی استخوان، مصرف روزانه‌ 3 لیوان شیر و لبنیات ضرورت دارد. آ‌یا در طول روز 8 لیوان آب می‌نوشید؟

مصرف غذای آب‌پز، بخارپز و کبابی را جایگزین سرخ‌کردنی کنید. برای حفظ سلامت خود، نمک‌پاش را از سر سفره بردارید.

 بیشتربخوانید:

10نشانه ابتلا کودکان به دیابت

 

 

 

چند سوال

 آیا می‌دانید چگونه می‌توان از لاغری كودكان جلوگیری كرد؟

 آیا كارت مراقبت كودك را می‌شناسید؟

 آیا كودك شما كارت مراقبت دارد؟

 چند بار تا به حال كودك خود را وزن كرده‌اید؟

 آیا به شیرخوار خود قطره آهن و ویتامین A و D می‌دهید؟

 آیا از نمك یددار در تهیه غذاها استفاده می‌كنید؟

 آیا می‌دانید در سطح شهر محل‌هایی جهت پاسخ به سؤالات تغذیه‌ای شما دایر شده است؟

 آیا می‌دانید در ایران بیش از ۱۷۰000 كودك زیر ۵ سال اسیر لاغری می‌باشند؟

 آیا می‌دانید در ایران بیش از 540000 كودك زیر ۵ سال دارای درجات مختلف سوء‌تغذیه می‌باشند؟

 آیا می‌دانید در ایران بیش از 800000 كودك زیر ۵ سال دچار كوتاهی قد نسبت به سن خود هستند؟

 آیا می‌دانید تنها ۱۳ درصد از كودكان زیر ۵ سال ما به طور مرتب وزن‌گیری می‌شوند؟

 آیا می‌دانید تنها ۳۵ درصد از كودكان زیر ۵ سال ما به طور مرتب قطره ویتامین A و D مصرف می‌كنند؟

 آیا می‌دانید تنها ۲۷ درصد از كودكان زیر ۵ سال ما به طور مرتب قطره آهن مصرف می‌كنند؟

 بیشتربخوانید:

نکته های ناب برای تغذیه کمکی

مروری بر شیرخشک های مورد مصرف در کودکان

 

 

توجه کنید!

 شیوع لاغری كودكان در استان هرمزگان بیشتر (3/11 درصد) و در استان گلستان كمتر (۱/۱) از دیگر استان‌ها می‌باشد.

 شیوع كوتاهی قد كودكان در استان سیستان و بلوچستان بیشتر (1/38 درصد) و در استان گیلان كمتر (6/8 درصد) از دیگر استان‌ها می‌باشد.

 در مناطق جنوبی كشور میزان شیوع لاغری و كوتاهی قد كودكان بیش از مناطق شمالی كشور است.

 در مناطق شهری استان‌های پرجمعیت لاغری كودكان شیوع بیشتری دارد.

 شیوع كوتاهی قد در استان‌های شرقی بالاتر از مناطق مركزی، غربی و شمالی كشور است.

 لاغری كودكان در مناطق شهری و كوتاهی قد كودكان در مناطق روستایی شایع‌تر است.

 استان هرمزگان بیشترین میزان شیوع لاغری كودكان و استان سیستان و بلوچستان بیشترین میزان شیوع كوتاهی قد كودكان را دارد.

 بیماری‌های اسهالی، عفونت‌های حاد دستگاه تنفسی فوقانی و الگوی نامناسب تغذیه به علت نا آگاهی مادر بعد از ۶ ماهگی كودك از دلایل اصلی كوتاهی قد كودكان است.

 دسترسی محدود به غذاهای متنوع و ناامنی غذایی در روستاها از موجبات عمده كوتاهی قد كودكان زیر ۵ سال است.

 عفونت‌های انگلی در مناطق روستایی مهم‌ترین عامل كمبود ریز‌مغذی‌ها می‌باشد.

 برای مبارزه با كوتاهی قد و لاغری كودكان فردا دیر است.

 بیشتربخوانید:

عوامل موثر بر تغذیه کودکان 6 تا 24 ماهه

 

 

 

شیر مادر و غذای کمکی

 تغذیه با شیر مادر یكی از بهترین راه‌های پیشگیری از سوء‌تغذیه است.

 قدرت بینایی و ضریب هوشی شیرمادرخواران نسبت به شیرخشك خواران بیشتر است.

 در كشورهای در حال توسعه هر ۳۰ ثانیه یك كودك و هر سال 5/۱ میلیون كودك به علت استفاده نکردن از شیر مادر می‌میرند.

 استفاده ناكافی از شیر مادر در ۷۰ درصد از مرگ و میرهای كودكان جهان سوم نقش دارد.

 عدم شروع تغذیه تكمیلی در زمان مناسب و مطلوب و مناسب نبودن غذاهای كمكی از علل كم‌خونی فقر آهن است.

 تأمین نشدن نیاز به آهن در دوران كودكی، نوجوانی و بارداری از علل كم‌خونی فقر آهن است.

 در شیرخوارانی كه از نعمت شیر مادر محروم هستند، خطر ابتلا به برخی بیماری‌های بدخیم مثل سرطان‌های خون و غدد لنفاوی بیشتر است.

 بروز عفونت در نوزادان شیر مادرخوار به میزان قابل توجهی كمتر از نوزادان شیر خشک خوار است.

 غذای كمكی بهتر است دارای حجم كم و انرژی زیاد باشد.

 غذای كمكی بهتر است نرم بوده و هضم آن آسان باشد.

 غذای كمكی بهتر است قابل تهیه و در دسترس خانواده، ارزان و مناسب عادات غذایی خانواده باشد.

 غذای كمكی بهتر است تازه، پاكیزه و بهداشتی تهیه شود. كاملا پخته شده و بعد از خنك شدن مصرف گردد. بقیه غذا در ظرف سرپوشیده و در یخچال نگهداری شود.

  کودکانی كه از شیر مادر استفاده می‌كنند، كمتر دچار عفونت گوش شده و در نتیجه كمتر دچار كاهش شنوایی می‌گردند.

  کودکانی كه از شیر مادر استفاده می‌كنند، قدرت و دقت بینایی بیشتری دارند.

  ضریب هوشی در کودکانی كه شیر مادر می‌خورند، بالاتر و قدرت فراگیری در همه سطوح تحصیل بیشتر است.

  كودكانی كه از شیر مادر تغذیه می‌كنند، از قدرت روانی و عاطفی بیشتر برخوردار می‌شوند.

  هر چه طول مدت تغذیه با شیر مادر بیشتر باشد، قدرت تشخیص، مكالمه و حافظه کودک افزایش می‌یابد.

برچسب ها: کودک، تغذیه، رژیم غذایی، سرطان، سبزیجات، تغذیه سالم، مشکلات گوارشی، لبنیات، پوکی استخوان، رژیم درمانی، غذای رژیمی، دکتر سید مرتضی صفوی تعداد بازديد: 70 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز