Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 06:31

3
خرداد
با بی‌حوصلگی کودکان در بهار کرونایی چه کنیم؟

با بی‌حوصلگی کودکان در بهار کرونایی چه کنیم؟

والدین عزیز حتما تا به حال بارها جمله حوصلم سر رفته! یا جملات این چنینی را از فرزندتان شنیده‌اید. با آغاز فصل بهار تغییر خلق و خو در فرزندان و همه افراد شکل می‌گیرد.

ساناز حشمتی‌پور : کارشناس علوم تربیتی ؛ نویسنده کودک و نوجوان ؛ مربی مهارت های زندگی

 

تحریریه زندگی آنلاین : والدین عزیز حتما تا به حال بارها جمله حوصلم سر رفته! یا جملات این چنینی را از فرزندتان شنیده‌اید. با آغاز فصل بهار تغییر خلق و خو در فرزندان و همه افراد شکل می‌گیرد.

سبزی طبیعت و روزهای بلند بهاری و هوای دل‌انگیز بهار همه را مشتاق به گردش در طبیعت می‌کند.

کودکان ما نیز از این امر مستثنی نیستند و با تغییر هوا به سمت گرمی و خانه‌نشینی در زمستان علاقه‌مند به بازی و گردش هستند و دوست ندارند روزهای بلند بهار را مانند زمستان در خانه سپری کنند. بهتر است کودکان را در فصل بهار به دامنه طبیعت ببریم تا علاوه بر دور بودن از فضاهای شلوغ و آلوده، به بازی و سرگرمی بپردازند تا نشاط کودکانه آنها سرخورده نشود و در فضای خانه افسرده نشوند. گردش در طبیعت و دور بودن از سر و صدا و شلوغی انرژی و نشاط به فرزندانمان می‌بخشد و با بازی با آب و خاک و گردش در طبیعت، تا مدت‌ها روحیه شاد و تغییر خلق و خو در کودکان‌مان را خواهیم دید.

 بیشتربخوانید:

سرگرمی های مهم در خصوص اسباب‌بازی‌ها

 

 

آشنایی با محیط زندگی

فرزندان ما هر روز یک سؤال در مورد جایی که زندگی می‌کنند یا به آنجایی که تعلق دارند در ذهن‌شان می‌چرخد. هر چند شاید هیچ‌گاه به زبان نیاورند، اما حق آنها است که با محیط خود آشنایی داشته باشند. برای گردش در طبیعت و بازی در بیرون از منزل می‌توانیم کودکان‌مان را به طبیعت و مکان‌های دیدنی اطراف محل زندگی خودمان ببریم.

ما وظیفه داریم نه به عنوان درس، بلکه به عنوان صحبتی دوستانه در مورد تاریخچه و آداب و رسوم و فرهنگ و حتی موقعیت جغرافیایی و آب و هوایی جایی که در آن زندگی می‌کنیم برای بچه‌ها بازگو کنیم و حتی خطرها و نا‌امنی‌ها را به بچه‌ها بگوییم.

 فرزندان‌مان لازم دارند به آنها در مورد مفهوم توریست، آثار باستانی، تاریخچه، دریا، رود و کوه و مناطق گردشگری و هزاران چیز دیگر برای شناختن محیط زندگی‌شان بگوییم و بیاموزیم.

مسلما این شناخت به بچه‌ها حس امنیت بیشتری می‌دهد و علاوه بر آن هم‌صحبت شدن در این زمینه با والدین باعث می‌شود حس مهم بودن به بچه‌ها القا شود. با گردش و بازی در طبیعت شادتر نیز می‌شوند.

 بچه‌ها حق دارند بشناسند و بدانند و پاسخ سؤالاتی که در ذهن خود دارند را بیابند و این وظیفه ما است که در این راه به آن‌ها کمک کنیم.

البته بیان این مسایل باید به صورت مقطعی و بسیار کم و کوتاه باشد و به عنوان درس و اجبار به بچه‌ها القا نشود، مثلا وقتی برای تفریح به یکی از مناطق گردشگری رفتیم، در مورد جغرافیا و تاریخچه آن، کوتاه و با در نظر گرفتن سن بچه‌ها با آن‌ها صحبت کنیم که در این صورت بهتر در ذهن فرزندان‌مان می‌ماند.

 می‌توانیم در مورد گیاهان و جانوران هر منطقه‌ای که رفته‌ایم، به فرزندانمان اطلاعات دهیم و آنها را از نزدیک با گیاهان و حشرات آشنا کنیم.

 از فرزندمان بخواهیم هر دفعه یک نقاشی زیبا از هر آن چیزی که در آن روز دیده و آموخته، بکشد یا اگر سواد دارد بنویسد یا از هر چیزی که توجهش را جلب کرده عکس بگیرد و همه را در یک دفترچه برای خودش مانند یک مرجع جمع‌آوری کند.

بدین‌گونه این خاطرات و آموزش در ذهن آنها ماندگار‌تر می‌شود و هماهنگی بین تفکر و قدرت بیان آنها بیشتر می‌شود.

 بیشتر بخوانید:

 

 

 

چند نکته کلیدی در مورد بازی در طبیعت

جایی را برای بازی بچه‌ها انتخاب کنیم که امنیت آنها را تضمین کند، مثلا کنار رودخانه‌های بزرگ یا کوهنوردی مناسب کودک نیست.

 با شرایط کرونا، روزهای شلوغ و مکان‌های شلوغ در طبیعت را انتخاب نکنیم.

 غذاهای مقوی، اما سبک و آب آشامیدنی مطمئن برایشان تدارک ببینیم.

 به فرزندان‌مان بیاموزیم نباید به موجودات و گیاهان طبیعت آسیب بزنند.

 زباله خود را در طبیعت رها نکنند و طبیعت را مانند خانه خود دوست بدارند.

 هر گیاه یا لانه یا هر چیز ناشناخته در طبیعت را لمس نکنند.

 از والدین خود زیاد دور نشوند و به آب رودخانه‌های خروشان نزدیک نشوند.

 سعی کنیم بچه‌ها را با دوستانشان به گردش در طبیعت ببریم تا با هم، هم‌بازی شوند و بیشتر لذت ببرند.

 با توجه به هوای جایی که در نظر داریم، برای فرزندمان لباس آماده کنیم.

 به او بیاموزیم که هر گیاهی را بو و لمس نکند.

 با افراد غریبه‌ای که در آنجا هستند، ارتباط صمیمی برقرار نکند.

 

کلام آخر

سخن آخر اینکه کودکان ما برای شاد بودن و بهتر یاد گرفتن نیاز دارند تا در طبیعت و بیرون از خانه خیلی چیزها را تجربه کنند. پس با فراهم کردن شرایط سلامتی و نشاط، این هدیه را به آنها بدهیم و حالا که در شرایط کرونا نمی‌توانیم به مسافرت برویم، آنها را در روزهای خلوت وسط هفته در محل زندگی خودمان با رعایت کامل شیوه‌نامه‌های بهداشتی به دامان طبیعت ببریم.

برچسب ها: سرگرمی، خلاقیت، قرنطینه تعداد بازديد: 352 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز