Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
پنجشنبه 1 آذر 1403 - 21:00

15
مرداد
راهکارهای بهبود اختلال خواب کودک

راهکارهای بهبود اختلال خواب کودک

محمدرضا دژکام : روان شناس، روان درمانگر و مشاور ازدواج و خانواده

 

تحریریه زندگی آنلاین : پرسش مراجع

دختری ۶ ساله دارم که مدتی است شب‌ها از خواب بیدار می‌شود و بسیار آشفته و پریشان شده است. او می‌گوید: «از خوابیدن می‌ترسم و در خواب کابوس و اتفاق‌های وحشتناک و بدی می‌بینم. به همین خاطر دوست ندارم بخوابم..!» او پس از بیدار شدن از خواب بسیار وحشت‌زده است و به آغوش من یا پدرش پناه می‌آورد. حدود چند ماهی هست که این حالت‌ها را دارد و من و پدرش واقعا نمی‌دانیم که چه کار باید انجام دهیم؟ لطفا ما را راهنمایی کنید که چطور با دخترم و این مشکلش برخورد کنیم؟!

رویا از کرمان

 بیشتربخوانید:

دکوراسیون اتاق کودک مبتلا به آلرژی

 

 

 

پاسخ روانشناس

خواهر گرامی و محترم! آنچه شما درباره دخترتان عنوان کردید، نشانگر یک اختلال رفتاری و روانی کودکان است. آشفتگی و دیدن خواب‌های پریشان همراه با نشانه‌های ترس و وحشت در خواب، از علائم و نشانه‌های اختلال خواب در کودکان محسوب می‌شود که باید تحت درمان قرار گیرد. وجود استرس و اضطراب در حالت‌های خواب آشفته و دیدن صحنه‌های پریشان‌کننده را باید به طور دقیق و کامل از کودک‌تان بپرسید که کاملا در خواب چه می‌بیند؟ چه چیزهایی خواب او را پریشان می‌کند؟ به طور حتم کودک شما، از یک اضطراب درونی رنج می‌برد که به شما توصیه می‌کنم هر چه زودتر او را نزد یک روانشناس بالینی کودک و یا یک روانپزشک متخصص کودکان ببرید و از او بخواهید که روند درمان مناسب را به شما بگوید. پس اگر پیش یک درمانگر متخصص، کارآزموده و مجرب رفتید، تمامی علائم و نشانه‌های اختلال خواب در دخترتان را به درستی و تمام و کمال برای او بازگو کنید و از دخترتان هم بخواهید هر آنچه که در خواب می‌بیند را برای درمانگر شرح بدهد تا او با روش تشخیصی و درمانی مناسب، کار درمان را به شما بگوید. ‌نگران نباشید. با امید به خدا مشکل شما و دخترتان حل خواهد شد. فقط راهکارهای درمانی که درمانگر به شما می‌گوید را چه درمان دارویی باشد و چه مشاوره و روان‌درمانی، به طور کامل و صحیح انجام دهید و رعایت کنید. موفق و پیروز باشید. در ادامه این بحث با ما همراه باشید.

 

مشکلات و اختلال‌های خواب در کودکان، معمولا والدین را با ناراحتی‌هایی روبه‌رو می‌سازد! با توجه به اینکه مشکلات و اختلال‌های خواب در کودکان، شاید فراوان باشند و در این مقوله نمی‌گنجد، فقط به یک سری توصیه‌ها و راهکارهای طلایی روانشناسی به والدینی که کودک بد خواب دارند، اشاره می‌کنم. پس لطفا همراه من باشید.

 

انتظارات خود را کاهش دهید

از والدینی که کمبود خواب دارند، انتظار نمی‌رود زمان زیادی را صرف آشپزی کنند. برای والدینی که دست تنها هستند، تربیت کودک از اولویت برخوردار است. برای انجام کارهای خانه، می‌توان از افراد دیگر کمک خواست، اما در مورد کودک، هیچ فردی نمی‌تواند نقش والدین را ایفا کند.

 بیشتربخوانید:

راهکارهایی برای حل مشکل خواب‌ کودک

 

 

وقتی کودک می‌خوابد، شما‌ هم بخوابید‌

 این توصیه‌ای است که پیروی از آن در بدو امر مشکل به نظر می‌رسد. به محض اینکه کودک چشم خود را می‌بندد، هزار و یک راه مختلف در ذهن والدین بیدار می‌شود! اما حفظ توان سرپرستی باید در اولویت قرار گیرد. اگر کودک شب‌ها بارها و بارها از خواب بیدار می‌شود و مادر هم به خوابی آرام و آسوده و دور از مزاحمت در شب امیدی ندارد، بهترین کار این است که در هر فرصتی او نیز بخوابد و عوامل مزاحم بر سر راه خوابیدن را از میان بردارد.

 

در پی پرستار کودک باشید

یک راه‌حل این است که یک شخص سومی در نگهداری کودک به والدین کمک کند تا آنها نیز به خوبی به کارهایشان برسند! مادربزرگ، پدربزرگ، همسایگان و یا یک پرستار کودک می‌توانند برای این مشکل راه‌حل مناسبی باشند‌.

 

شناسایی مراکز تخصصی و مراجعه به آن‌ها

تربیت کودک، مسئولیت بزرگی است! گاه والدین خسته نمی‌توانند از عهده آن برآیند. مشاوره با افراد متخصص و کاربلد، می‌تواند به شما کمک کند. پزشک کودک نیز مددکار قابل قبولی در این مورد می‌تواند باشد. با مراجعه به مراکز مشاوره و کمک گرفتن از افراد با دانش، مشکل شما به خوبی قابل حل است. همچنین شما را به مطالعه کتاب: «چگونه با مشکلات رفتاری کودکم برخورد کنم؟!» نوشته محمدرضا دژکام، که توسط «نشر دنیس»، منتشر شده است، دعوت و توصیه می‌کنم.

 

شاد و سربلند باشید.

 

برچسب ها: کودک، بی خوابی، خواب، خوابیدن تعداد بازديد: 362 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز