Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
پنجشنبه 13 اردیبهشت 1403 - 07:22

30
فروردین
بهترین رژیم غذایی در مسمومیت غذایی

بهترین رژیم غذایی در مسمومیت غذایی

مسمومیت غذایی بیماری حاصل از خوردن غذای آلوده، فاسد و یا سمی است و در اکثر مواقع به دلیل استفاده از منابع غذایی فاسد و یا روش طبخ و روش نگهداری نامناسب غذا بر اثر رشد میکروارگانیسم‌ها

به قلم: دکتر لادن گیاهی ؛ متخصص تغذیه و رژیم درمانی

 

تحریریه زندگی آنلاین: مسمومیت غذایی بیماری حاصل از خوردن غذای آلوده، فاسد و یا سمی است و در اکثر مواقع به دلیل استفاده از منابع غذایی فاسد و یا روش طبخ و روش نگهداری نامناسب غذا بر اثر رشد میکروارگانیسم‌ها اتفاق می‌افتد. با شروع فصل گرما فساد مواد غذایی هم سریع‌تر اتفاق میافتد و باید دقت بیشتری در هنگام استفاده از خوراکی‌ها و همین‌طور نگهداری از آن‌ها داشته باشید. البته مصرف فست فودها و غذاهای رستوران‌ها هم در مسمومیت‌های غذایی نقش مهمی دارند و باید در انتخاب رستوران استاندارد و بهداشتی نیز بررسی بیشتری انجام شود. در هنگام بروز مسمومیت همیشه این سؤال مطرح می‌شود که بهترین رژیم غذایی در مسمومیت غذایی چیست؟ در این مقاله سعی داریم به این سؤال شما پاسخ دهیم، با ما همراه باشید.

علائم مسمومیت غذایی چیست؟

مسمومیت‌های غذایی بسته به نوع عامل مسموم کننده علائم مختلفی نظیر اسهال، استفراغ، تب، ضعف، حالت تهوع، سردرد، گرفتگی شکم و از دست دادن اشتها را به دنبال دارند. مسمومیت غذایی در مواقعی بسته به نوع میکروارگانیسم آلوده‌کننده، تهدیدکننده جانی به شمار نمی‌رود و فرد مسموم صرفاً با از دست دادن آب و مایعات بدن با مسمومیت مقابله می‌کند. اما در برخی موارد ممکن است میکروارگانیسم آلوده‌کننده جان فرد را به خطر بیندازد.

بیشتربخوانید:

بهترین رژیم غذایی در مسمومیت غذایی چیست؟

 

 

 

بایدها و نبایدهای رژیم غذایی در مسمومیت غذایی

توجه به نکات زیر در هنگام بروز مسمومیت از اهمیت بالایی برخوردار است:

جایگزینی مایعات ازدست‌رفته: مواد معدنی مانند سدیم، پتاسیم و کلسیم که تعادل مایعات را در بدن حفظ می‌کنند در اثر اسهال مداوم از بین رفته و باید جایگزین شوند. پس برای مقابله با این معضل باید مایعات و منابع حاوی این مواد معدنی را از طریق رژیم‌های غذایی تأمین کرد که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

در هنگام مسمومیت‌های غذایی دستگاه گوارش  تحریک می‌شود پس بهتر است از مصرف مواد غذایی حاوی کافئین که تحریک‌کننده دستگاه گوارش است خودداری نمود و حتی‌الامکان از تسکین دهنده‌های طبیعی دستگاه گوارش نظیر دم‌نوش ‌بابونه، عرق نعناع، دم‌نوش زنجبیل یا زنجبیل خام استفاده نمود.

از دیگر مواردی که سبب تحریک معده می‌شوند و بهتر است از مصرف آن‌ها در هنگام مسمومیت‌های غذایی خودداری نمود عبارتند از:

محصولات لبنی به ویژه شیر و پنیر

غذاهای چرب

غذاهای با قند بالا

غذاهای ادویه‌دار

غذاهای سرخ‌شده

نوشیدنی‌های الکلی

نیکوتین

بیشتربخوانید:

برای پیشگیری از مسمومیت غذایی چه باید کرد

 

 

 

برای تأمین مایعات و مواد معدنی ازدست‌رفته باید از چه مواد مغذی بهره‌مند شد؟

تأمین مایعات برای کمک به بدن در مقابله با اثرات مسمومیت غذایی بسیار مهم است. نوشیدن حدود ۸ تا ۱۲ لیوان آب در هنگام مسمومیت توصیه می‌شود. همچنین آب از دست ‌رفته را می‌توان از منابع دیگری نظیر دم‌نوش‌ها، آب‌میوه‌ها، آب نوش‌ها و اسموتی ها تأمین نمود. چرا که علاوه بر تأمین منابع آبی بدن، به دلیل دارا بودن مواد معدنی، بسیار مفید و ضروری هستند. شاید این سؤال برای شما هم مطرح شود که میزان مصرف بیش از حد مایعات تا کی باید ادامه یابد؟ در پاسخ به این سؤال باید بگوییم تا زمانی که حجم ادرار به حالت قبل و رنگ آن روشن و شفاف شود باید به مصرف مایعات ادامه داد.

باید از چه غذاهایی در هنگام مسمومیت استفاده شود؟

فرد مبتلا به مسمومیت دچار استفراغ و حالت تهوع شده و شاید میلی به غذا نداشته باشد. پس بهتر است از غذاهایی استفاده شود که فرایند هضم راحتی دارند و به دستگاه گوارش فشار کمتری وارد می‌کنند. از جمله مواد غذایی که راحت الهضم هستند می‌توان به میوه‌هایی همچون موز، سیب، پرتقال، خرما و گلابی اشاره کرد و سبزیجاتی نظیر اسفناج، کلم بروکلی، کرفس، سبزی‌خوردن، برگ مو، غلات، سفیده تخم‌مرغ، عسل و پوره سیب‌زمینی را نام برد که کم‌چرب هستند و هضم راحتی برای معده دارند.

در فرد مبتلا به مسمومیت در پی اسهال‌های پیاپی و از دست رفتن آب بدن، ممکن است تعادل باکتری‌های موجود در روده نیز بر هم بخورد و میزان آن‌ها کاهش یابد. برای حل این مشکل مصرف پروبیوتیک ها و پری بیوتیک ها توصیه می‌شود. از جمله مواد غذایی حاوی پروبیوتیک ها می‌توان ماست، پنیر و نوشیدنی کفیر را نام برد. نان‌های تهیه شده از خمیر ترش حاوی سطوح مختلفی از انواع پروبیوتیک ها برای سلامت روده هستند. بعد از مصرف پروبیوتیک ها، تغذیه آن‌ها هم اهمیت دارد که بر عهده پری بیوتیک ها می‌باشد. از جمله منابع پری بیوتیک می‌توان به کنگر فرنگی، سیر، تره‌فرنگی، مارچوبه، پیاز و انواع منابع فیبری نظیر میوه‌ها، سبزیجات، آجیل و دانه‌ها، حبوبات، غلات کامل و برنج قهوه‌ای اشاره کرد.

بیشتربخوانید:

در صورت مسمومیت غذایی این نکات را رعایت کنید

 

 

 

برچسب ها: دکتر لادن گیاهی تعداد بازديد: 37 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز