Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
پنجشنبه 1 آذر 1403 - 19:50

23
خرداد
برای پیشگیری از مسمومیت غذایی چه باید کرد

برای پیشگیری از مسمومیت غذایی چه باید کرد

با گرم تر شدن هوا احتمال بروز مسمومیت های غذایی بیشتر می شود که بهتر است نکاتی راجع به پیشگیری از بروز آن بدانید

با گرم شدن هوا متخصصان تغذیه پیشنهاد می‌کنند که میوه  و سبزیجات بیشتری مصرف کنید. البته ‌داشتن یک رژیم غذایی با میوه‌ها و سبزیجات فراوان از شما در برابر بیماری‌های قلبی، سکته مغزی و برخی از سرطان‌ها محافظت می‌کند. همچنین انتخاب سبزیجات، میوه‌ها و آجیل به جای غذاهای پرکالری می‌تواند به شما در مدیریت وزن‌تان کمک کند، اما میوه‌ها و سبزیجات خام حاوی میکروب‌های مضری چون سالمونلا، اشریشیا کلی و لیستریا  هستند که می‌توانند شما را بیمار کنند.مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ آمریکا تخمین می‌زند که میکروب‌های موجود در محصولات تازه باعث بروز درصد بالایی از بیماری‌های ناشی از غذا در این کشور است.بنابراین بسیار مهم است که ضمن مصرف میوه ها و سبزیجات در برنامه غذایی روزانه از هرگونه بیماری و مسمومیت ناشی از آن‌ها جلوگیری کنیم.

 بیشتربخوانید:

بعد از مسمومیت غذایی چه بخوریم؟

 

 

 

 افرادی که در معرض خطر مسمومیت قرار دارند

هر کسی ممکن است دچار مسمومیت غذایی شود اما افراد در گروه‌های خاص بیشتر احتمال دارند بیمار شوند. این گروه‌ها عبارت اند از:

 بزرگ سالان ۶۵ سال و بالاتر

 کودکان کمتر از پنج سال

  افرادی که مشکلات زمینه‌ای دارند یا داروهایی مصرف می‌کنند که توانایی بدن را برای مبارزه با میکروب‌ها و بیماری‌ها کاهش می‌دهد یعنی سیستم ایمنی ضعیف دارند برای مثال افراد مبتلا به دیابت، بیماری‌های کبدی یا کلیوی، مبتلا به اچ‌آی‌وی یا سرطان در این گروه قرار می‌گیرند.

 امن‌ترین روش برای مصرف سبزیجات و میوه ها

مطمئن‌ترین حالت برای خوردن میوه ها و سبزیجات به صورت پخته است. ضمن این که شستن دقیق آن در پیشگیری از بیماری موثر است. برای کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های ناشی از غذا که به‌عنوان مسمومیت غذایی هم  شناخته می‌شود، مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ آمریکا، توصیه می‌کند که میوه‌ها و سبزیجات را به‌صورت نیمه پخته مصرف کنید.همچنین اگر جوانه مصرف می‌کنید،جوانه‌ها را به‌طور کامل بپزید تا خطر ابتلا به بیماری را کاهش دهید. خوردن جوانه‌های خام یا نیمه‌پخته ممکن است به مسمومیت غذایی منجر شود زیرا شرایط گرم و مرطوب مورد نیاز برای رشد جوانه‌ها جهت تکثیر میکروب‌ها ایده‌آل است.

بیشتربخوانید:

15محصول غذایی بدون تاریخ انقضا

حقایقی درباره "تاریخ انقضا"ی موادغذایی

 

 

 

چگونه میوه را انتخاب کنیم؟

یکی از نکات مهم برای جلوگیری از مسمومیت انتخاب درست محصول است. پس در هنگام خرید به نکات زیر توجه کنید:

 محصولی را انتخاب کنید که آسیب دیده یا همراه با تغییر رنگ نباشد.

 اگر میوه‌ها و سبزیجاتی را خریداری می‌کنید که از قبل خرد شده‌اند مواردی را انتخاب کنید که در یخچال  نگهداری می‌شوند.

 میوه‌ها و سبزیجات را از گوشت خام، مرغ و غذاهای دریایی در سبد خرید و در کیسه‌های مواد غذایی خود جدا کنید.

 بیشتربخوانید:

مواد غذایی که منجر به سکته قلبی می‌شوند

 

 

 

مواردی که باید در خانه رعایت شود؟

علاوه بر رعایت نکات بهداشتی در هنگام خرید باید اصول بهداشتی را در خانه هم به کار ببرید.

قبل و بعد از تهیه میوه‌ها و سبزیجات، دست‌ها، ظروف آشپزخانه و سطوح آماده‌سازی غذا از جمله تخته‌های خرد کن و میز را تمیز کنید و بشویید.

 میوه‌ها و سبزیجات را پیش از خوردن، برش دادن یا پختن بشویید.

 میوه‌ها و سبزیجات را زیر آب جاری، حتی اگر قصد خوردن پوست آن را ندارید، بشویید. هنگامی که میوه‌ها و سبزیجات را برش می‌دهید، میکروب‌های روی پوست می‌توانند وارد آن شوند.

 شستن میوه‌ها و سبزیجات با صابون و مواد شوینده تجاری توصیه نمی‌شود. از محلول سفید کننده یا دیگر محصولات ضدعفونی کننده برای شست‌وشوی میوه‌ها و سبزیجات استفاده نکنید.

 قبل از تهیه یا خوردن میوه ها و سبزیجات بخش‌های آسیب دیده یا له شده آن را جدا کنید.

 میوه یا سبزیجات را با دستمال تمیز خشک کنید.

 میوه‌ها و سبزیجات را 2 ساعت پس از برش دادن، پوست کندن یا پختن در یخچال قرار دهید.

برچسب ها: تغذیه، رژیم غذایی، ماهی، سبزیجات، مسمومیت غذایی، کنترل وزن، نگهداری مواد غذایی، میوه تعداد بازديد: 189 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز