Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
دوشنبه 28 مهر 1404 - 23:14

28
مهر
نمک‌خوری چه خطراتی دارد؟

نمک‌خوری چه خطراتی دارد؟

مصرف بالای نمک در افزایش فشارخون، گفت: مصرف روزانه ۱۰ گرم نمک، زمینه‌ساز بیماری‌های قلبی، پوکی‌استخوان و برخی سرطان‌ها است.

تحریریه زندگی آنلاین : عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به نقش مستقیم مصرف بالای نمک در افزایش فشارخون، گفت: مصرف روزانه ۱۰ گرم نمک، زمینه‌ساز بیماری‌های قلبی، پوکی‌استخوان و برخی سرطان‌ها است. به گزارش دنیای تغذیه و به نقل از خبرگزاری مهر از وبدا، دکتر عبدالرضا نوروزی؛ متخصص تغذیه افزود: نمک در عین داشتن آثار فیزیولوژیکی مفید، در صورت مصرف زیاد می‌تواند موجب بروز مشکلات جدی شود و مهم‌ترین مشکلی که نمک ایجاد می‌کند، در دسته بیماری‌های غیرواگیر قرار می‌گیرد. علاوه بر نمک، اختلالات وزن نیز از عوامل مهم در بروز این بیماری‌ها هستند، اما نمک در این زمینه اهمیت بیشتری دارد. مصرف زیاد نمک می‌تواند باعث ایجاد مشکلات استخوانی از جمله پوکی‌استخوان شود، به‌ویژه در افرادی که به‌دلیل بیماری‌های زمینه‌ای یا مصرف برخی داروها، در معرض این مشکل قرار دارند. مصرف زیاد نمک روند پوکی استخوان را در این افراد تسریع می‌کند. در چند سال اخیر، مشخص شده که مصرف زیاد نمک با برخی سرطان‌ها، از جمله سرطان معده، مرتبط است، بنابراین کاهش مصرف نمک یکی از راهکارهای مؤثر در پیشگیری از این نوع سرطان‌ها محسوب می‌شود.

بیشتربخوانید:

آشنایی با خواص عجیب سنگ نمک

 

 

نمکی که دریافت می‌کنیم از دو منبع عمده تأمین می‌شود. بخش عمده آن به‌صورت نمک پنهان و از طریق غذاهای فرآوری‌شده وارد بدن می‌شود. یک فرد تهرانی به‌طور متوسط حدود ۴ گرم نمک از طریق نان مصرف می‌کند که این مقدار در صورت شور بودن نان تا ۷ گرم در روز افزایش می‌یابد. استاندارد میزان نمک در دوغ حدود یک گرم در هر ۱۰۰ میلی‌لیتر تعیین شده و به همین ترتیب یک بطری ۳۰۰ میلی‌لیتری حدود ۳ گرم نمک دارد. میزان توصیه‌شده مصرف نمک در حال حاضر حدود ۵ گرم در روز است و فقط از طریق نان و دوغ، 10-7 گرم نمک مصرف می‌شود. مطالعات تاریخی نشان می‌دهند که تا حدود ۱۰۰ سال پیش، مصرف نمک به‌مراتب کمتر بوده است. بررسی اسکلت افرادی که ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ سال پیش زندگی می‌کردند، نشان می‌دهد که مصرف نمک آن‌ها کمتر از ۲ گرم در روز بوده و حتی در ۱۰۰ سال گذشته، میانگین مصرف حدود ۳ تا ۳.۵ گرم در روز گزارش شده است. تغییرات سبک زندگی و مصرف غذاهای فرآوری‌شده باعث افزایش چشمگیر مصرف نمک شده است. مصرف نمک سفره باید حذف شود و غذاهایی که نمک بالایی دارند، مانند نان، از مراکزی تهیه شوند که نمک کمتری استفاده می‌کنند. در نان‌هایی با کیفیت پایین و به ویژه نان‌های نازک از قبیل لواش و تافتون، معمولا برای بهبود کیفیت، نمک بیشتری افزوده می‌شود.

بیشتربخوانید:

نمک دریا یا نمک یددار کدام بهتر است ؟

تعداد بازديد: 22 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز