بهترین روش استفاده از چای سبز برای لاغری و کاهش وزن
حتما تا امروز با تبلیغات وسیعی که درباره خواص درمانی چای سبز در کاهش وزن در جامعه، رسانهها و اینترنت وجود دارد، روبهرو شدهاید و شاید با انگیزه کاهش وزن و درمان چاقی خود یکی از این محصولات را سفارش داده و با انگیزه لاغر شدن آن را مصرف کرده و نتیجه مطلوب را دریافت نکردهاید.
اگر شما نیز با اتکا به تبلیغاتی که در این زمینه وجود دارد و با هدف لاغری سریع و آسان سراغ چای سبز رفتهاید، باید بدانید سخت در اشتباهید، بنابراین به شما پیشنهاد میکنیم تا انتهای این مطلب ما را همراهی کنید تا با جزئیات بیشتر خواص چای سبز به منظور درمان چاقی، اضافه وزن و پیشگیری از ابتلا به این عارضه آشنا شوید.
چه زمانی چای سبز بخورید
اگر تصمیم دارید با مصرف چای سبز با چاقی و اضافه وزن خداحافظی کنید، باید برای مصرف آن در طول روز برنامهریزی داشته باشید و از مصرف این نوشیدنی گیاهی بدون برنامه پرهیز کنید.
بهترین زمان برای نوشیدن چای سبز به منظور کاهش وزن، 2 ساعت پس از صرف غذا در وعدههای غذایی است. به این ترتیب شما علاوه بر آنکه از خواص درمانی چای برای کاهش وزن بهره میبرید، خللی در میزان جذب آهن به وجود نمیآورید؛ زیرا چای سبز همانند چای سیاه موجب کاهش جذب آهن موجود در غذا میشود.
چای سبز به تنهایی کافی نیست
بسیاری از مردم تصور میکنند تنها با نوشیدن چای گیاهی در طول روز میتوانند به هدف بزرگی مثل کاهش وزن دسترسی پیدا کنند. در حالی که این دیدگاه به هیچ وجه صحیح نیست.
نوشیدن چای گیاهی در کنار رعایت رژیم غذایی، فعالیتهای بدنی و ورزش میتواند روند لاغری را سرعت ببخشد و با بهبود سوختوساز بدن میزان کاهش وزن را در طول هفته قابل ملاحظه کند، بنابراین افرادی که تصور میکنند بدون رعایت هیچ یک از نکات ذکر شده و تنها با نوشیدن چای سبز میتوانند اضافه وزن خود را آن هم به شکل کاملا محسوس درمان کنند، سخت در اشتباهند.
از پرخوریهای عصبی پیشگیری کنید
یکی دیگر از خاصیتهای چای سبز خاصیت آرامشبخشی آن است که به پیشگیری از پرخوریهای عصبی که منجر به اضافه وزن و در نهایت چاقی میشود، کمک میکند. افراد زیادی وجود دارند که به محض دریافت فشار عصبی، استرس یا تنشهای ناشی از کار روزانه مشغول به خوردن میشوند و به ریزهخواری روی میآورند که این مسئله به مرور به عادت آنها تبدیل میشود. برای پیشگیری از بروز این عادت نامناسب یا درمان آن، میتوان از چای سبز استفاده کرد. نوشیدن این چای به شما کمک میکند تا از خاصیت آرامشبخشی این گیاه دارویی برای تقویت سیستم عصبی خود استفاده کنید و به این ترتیب مانع بروز اشتهای کاذب ناشی از استرسها یا تنشهای روزمره شوید.
چای سبز؛ چای چربی سوز طبیعی
افرادی که عادت به نوشیدن چای سبز دارند با کمک این نوشیدنی گیاهی به افزایش سوخت و ساز بدنشان کمک میکنند. در حقیقت چای سبز به دلیل داشتن مادهای به نام «پلیفنول» میتواند به افزایش حرارت درونی بدن کمک کرده و به این ترتیب میزان سوخت انرژی موجود در سلولهای چربی را افزایش دهد و تاثیر قابل ملاحظهای بر روند چاقی افراد داشته باشد. به شرطی که افراد چاق یا دارای اضافه وزن در روند رژیم غذایی خود و مقدار کالری روزانهای که دریافت میکنند نیز تجدیدنظر کنند. اینگونه نیست که ما هر میزان کالری که دوست داریم به بدن برسانیم و توقع داشته باشیم با نوشیدن یک تا 2 لیوان چای سبز در روز لاغر شویم و کالری بسوزانیم.
چند لیوان چای بنوشید
اگر برای افزایش سوختوساز بدن قصد دارید چای سبز را به برنامه روزانه خود اضافه کنید، باید توجه داشته باشید نوشیدن 3 تا 4 لیوان چای سبز در طول روز میتواند به این موضوع کمک کند. این تصور که نوشیدن چای سبز در دفعات زیاد میتواند میزان کالریسوزی در بدن را افزایش دهد، ایده اشتباهی است، زیرا با نوشیدن بیش از حد چای سبز در طول روز، بدن علاوه بر آنکه با مشکل تحریکپذیری پایانههای عصبی روبهرو میشود، با اختلال دفع آب و الکترولیتهای بدن مواجه می شود. به این ترتیب همانطور که باید در نوشیدن چای معمولی پرهیزهای لازم را رعایت کنید توصیه شده که در نوشیدن چای سبز نیز افراط نکنید.
پیشگیری از چاقی ناشی از افزایش سن
افرادی که در آستانه میانسالی با بالارفتن سن دچار اضافه وزن و چاقی میشوند نیز میتوانند از چای سبز برای پیشگیری از این بحران کمک بگیرند. به شرط آنکه مصرف روزانه چای سبز را از 30 سالگی در برنامه غذایی روزانه خود بگنجانند. چای سبز علاوه بر آنکه به کندی روند پیری سلولها در اندامهای مختلف بدن کمک میکند به این افراد کمک میکند تا در میانسالی حداقل افزایش وزن را تجربه کنند، زیرا چای سبز به آنها کمک میکند کمترین میزان ذخیره چربی و مواد زائد را در طول سالهای جوانی و میانسالی در بدن داشته باشند.
قرص چای یا چای سبز؟
تبلیغات زیادی درباره لاغری سریع با قرص یا کپسول چای سبز در سایتهای اینترنتی و برخی از مراکز فروش گیاهان دارویی دیده میشود که به مردم وعده میدهند با قرصهای چای سبز میتوانند در مدت زمان بسیار کوتاهی وزن کم کنند. این قرصها در صورتی که تنها حاوی گیاه چای سبز باشند، دقیقا همان خاصیت چای سبز را دارند و میتوانند به افزایش متابولیسم بدن کمک کرده و روند جذب چربیها را در بدن کاهش دهند. مصرف این قرصها نیز مانند چای سبز باید بر اساس قاعده باشد، زیرا زیادهروی در مصرف این قرص با وجود آنکه گیاهی و طبیعی است میتواند همان عوارض چای سبز را داشته باشد.
عوارض احتمالی چای سبز را بشناسید
افزایش بیش از حد دمنــوش چــای سبـــز،کپسولها و قرصهایی که از این گیاه دارویی وجــود دارد، عوارض جانبی متعددی را به همراه دارد. سوء مصرف این گیاه دارویی ممکن است عوارضی مانند سردرد، اختلال در عملکرد دستگاه گوارش، اسهال و تهوع را به همراه داشته باشد که با اصلاح شیوه مصرف به مرور مرتفع میشود. اما از طرفی افزایش فشار خون، تغییرات خلقی و تحریکپذیری، بیقراری و نامنظم شدن ضربان قلب نیز از جمله عوارض جانبی مصرف بیش از اندازه این گیاه دارویی در طول روز است که باید بلافاصله پس از مشاهده آن برای بررسی و پیشگیری از شدت آن با متخصص یا پزشک مشورت شود.
این نکته را جدی بگیرید
افرادی که به نوشیدن چای سبز یا دیگر فرآوردههای این گیاه عادت دارند به این معنی که برای بهرهمندی از خواص درمانی این گیاه دارویی به منظور پیشگیری از اضافه وزن روزانه از این گیاه مصرف میکنند ممکن است در صورت عدم مصرف این گیاه دارویی با عوارضی مانند سردرد، عصبانیت یا افزایش میزان تحریک پذیری رو به رو شوند، بنابراین توصیه شده که برای مصرف هدفمند از این گیاه دارویی با قصد درمان بهتر است با پزشک یا متخصص طب سنتی مشورت شود. علاوه بر این، تجویز این گیاه به هر صورتی برای خانمهای باردار، مادران شیرده و کودکان و نوجوانان پیش از سن بلوغ توصیه نشده است.
با خواص دیگر چای سبز آشنا شوید
افرادی که برای کاهش وزن و تنظیم سوختوساز بدنشان از چای سبز استفاده میکنند، علاوه بر بهرهمندی از خواص این گیاه دارویی برای درمان چاقی خود میتوانند از فواید آن برای کاهش فشار خون، کاهش قند خون، تقویت سیستم ایمنی بدن و تخفیف علائم و نشانههای بیماریهایی مانند پارکینسون، آلزایمر و بیماری مفصلی- استخوانی مانند آرتریت روماتوئید بهره ببرند. علاوه بر این، در تحقیقات مختلف به این نکته اشاره شده که مصرف چای سبز میتواند تاثیر بسیار چشمگیری در کاهش بیماریهای قلبی-عروقی، پیشگیری از بروز سرطانهایی مانند سرطان کولون و تخفیف علائم و نشانههای افسردگی داشته باشد.