Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
یکشنبه 3 تیر 1397 - 06:57

17
اسفند
تغذیه در سفر

تغذیه در سفر

اگر چه در سفر الگوهای خواب مختل شده و عدم امکانات برای آماده سازی غذا می‌تواند افراد را به خوردن ناسالم سوق دهد ولی با تدابیری می‌توانیم هم غذای خوبی مصرف کنیم و هم سالم بمانیم.

دکتر پیام فرحبخش؛ متخصص تغذیه

 

همه مسافرانی که مکرر سفر می‌کنند، می‌دانند که چگونه انتخاب یک غذای ناسالم می‌تواند در ابتدای سفر، همه لذت‌های سفر را از بین ببرد.

در خارج از روال معمول شما می‌توانید عادت‌های غذایی معمول خود را حفظ کنید. همه شما می‌توانید صبحانه بوفه هتل، ناهار و شام رستوران‌های دارای منو باز را مصرف نمایید ولی به اصول تغذیه سالم هم پایبند بمانید.

اگر چه در سفر الگوهای خواب مختل شده و عدم امکانات برای آماده سازی غذا افراد را می‌توانند به خوردن ناسالم سوق دهد ولی با به کار بردن تدابیری می‌توانیم هم غذای خوبی مصرف کنیم و هم سالم بمانیم.

در حالت ایده آل، تعطیلات باید به شما کمک کند تا استراحت کافی کنید و استرس زندگی روزمره را کاهش دهید اما اگر در سفر تمام توجه شما به غذا خوردن باشد، هنگامی که از سفر باز می‌گردید با چند کیلو اضافه وزن مواجه خواهید بود که این خود موجب تولید استرس دوچندان در شما خواهد نمود.

پس بدانیم که خوردن سالم در تعطیلات دشوار نیست به شرط آنکه با کمی ابتکار و پیش برنامه ریزی در حال سفر و در طول اقامت خود، غذاهای سالم و مغذی بخورید.

وقتی پرواز می‌کنید

اکثر خطوط هوایی غذاهای رایگان ارائه می‌دهند ولی وعده‌های غذایی که سرو می‌کنند لزوماً برای شما که ممکن است بیماری زمینه‌ای هم داشته باشید، سالم و مفید نیستند.

قبل از رفتن به فرودگاه حتماً یک وعده یا میان وعده سالم بخورید. میان وعده‌های سبک و سالم مانند آجیل و میوه‌های خشک برای مسافرت‌های هوایی بسیار مناسب هستند.

آن‌ها سرشار از مواد مغذی هستند و در چمدان شما جای زیادی نمی‌گیرند و نیازی نیست که بار سنگینی حمل کنید.

اگر فرصت غذا خوردن پیدا نکردید و باید غذا بخرید، به دنبال سالاد سبزیجات و میوه‌های پیش از بسته بندی باشید.

داشتن میان وعده‌های سالم به شما کمک می‌کند تا از وسوسه خرید کیک‌های پر از خامه و شکلات و دیگر محصولات پر کالری جلوگیری کنید.

به جای نشستن در حالی که برای یک پرواز منتظر هستید، قدم بزنید. ساک دستی‌تان را خودتان حمل کنید و به جای پله برقی یا آسانسور به سمت پله‌ها بروید.

پس از ورود

در صورت امکان اتاق هتلی را تهیه کنید که دارای مایکروویو و یخچال کوچک است. شما نه تنها در هزینه‌های غذایی صرفه جویی خواهید کرد، بلکه قادر به نظارت بر مصرف کالری خود خواهید بود.

تحقیقات کمی ممکن است لازم باشد تا اطمینان حاصل شود که هتل دارای امکانات رفاهی مانند این وسایل است که به آن نیاز دارید.

هنگامی که به هتل خود می‌روید، سری به بازارهای محلی و یا فروشگاه‌های مواد غذایی اطراف بزنید و غذاهای سالم ذخیره کنید.

حتی اگر شما در اتاق مایکروویو ندارید، می‌توانید از آب گرم چای ساز برای تهیه بلغور جو دوسر و سوپ فوری استفاده کنید. در صورت امکان، یک تابه کوچک با خود ببرید تا بتوانید گزینه‌های غذایی خود را گسترش دهید.

سعی کنید کمتر به سراغ مینی بار اتاق بروید چون پر از خوراکی‌های پرکالری است.

هنگام سفارش از سرویس اتاق، مراقب باشید چون اکثر هتل‌ها درخواست‌های ویژه شما را مانند سیب‌زمینی پخته شده به جای سیب‌زمینی سرخ کرده و گذاشتن سس سالاد را در کنار سالاد بجای روی سالاد و به جای ماهی و گوشت سرخ شده ماهی و گوشت کبابی را رعایت می‌کنند.

اگر یخچال اتاق شما دارای یک محفظه فریزر است، سینی‌های آب یخ را با آبمیوه طبیعی پر کنید و اجازه بدهیدکه یخ بزنند. مکعب‌ها را به یک لیوان آب اضافه کنید تا یک نوشیدنی تازه و سالم داشته باشید.

گزینه‌های صبحانه معمولاً یک دسته از شیرینی‌ها و کیک‌ها را ارائه می‌دهند، اما اغلب شامل انتخاب‌های سالم مانند بلغور جو دوسر، نان کل گندم، تخم مرغ پخته شده و ماست چکیده می‌باشد.

پیدا کردن یک رستوران سالم

نکته اول اینست که در مسافرت رستوران‌های خوب را شناسایی کنید. بسیاری از سایت‌های اینترنتی نظرات مراجعه کنندگان به رستوران‌ها را به نمایش می‌گذارند که می‌توانند کمک نسبتاً خوبی باشند.

نکته دوم استفاده از رستوران‌هایی است که ساکنین همان شهر بیشتر به آنها مراجعه می‌کنند و نه مسافران.

در اکثر موارد بهتر است از مراجعه به رستوران‌های زنجیره‌ای خودداری شود چون تعداد کمی از آنها یک غذای سالم تهیه شده با سبزیجات تازه ارائه می‌دهند، اما اکثر آنها غذاهای فست فود دارند.

در نهایت سعی کنید یک تکه میوه تازه و یک لیوان آب قبل از اینکه به رستوران برسید، مصرف نمایید تا ولع و اشتهای شدید شما را محدود کند.

در رستوران

هنگام غذا خوردن اغلب دشوار است که جایگزین‌های سالم را در یک منو بیابید. از کلمات کلیدی خاصی که منجر به تغییر زیادی در کالری می‌شوند، آگاه باشید.

واژه‌های امن عبارتند از: پخته شده،، بدون چربی، تازه، کبابی، پر فیبر، چند غله، سس قرمز، بو داده، بخارپز، گیاه خواری و سبوس‌دار.

با این حال، به خاطر داشته باشید که غذاهای "بدون چربی" اغلب با قند و کالری بیشتری برای جبران عطر و طعم که از بین می‌رود، همراه است.

به طور کلی، گوشت لخم مانند مرغ و گوشت گوساله را بجای گوشت با چربی بالا مانند استیک و همبرگر انتخاب کنید.

پوست گوشت نگذارید را حذف کنید یا درخواست گوشت بدون پوست و گوشت همراه با سبزیجات بخار را به عنوان ظروف غذای خود انتخاب کنید.

استفاده از آب سالم و بهداشتی در طی سفر بسیار مهم و حیاتی است. اسهال مسافران از مسایلی است که به راحتی می‌تواند لذت سفر را تبدیل به رنجی جدی نماید.

همچنین افرادی که به مناطق خاص کوهستانی و کویری مسافرت می‌کنند با آگاه باشند که کم آب شدن بدن با عوارض جدی و گهگاه جبران ناپذیری همراه است که بهتر است در پیاده‌روی‌های حین سفر حتماً بطری آب آشامیدنی سالمی با خود داشته باشید و فارغ از حس تشنگی به صورت مرتب و مستمر از آن بنوشید.

 

برچسب ها: مسافرت، تغذیه در سفر، سفرهای نوروزی، تعطیلات نوروز، مسافرت های نوروزی، رستوران سالم، تغذیه در مسافرت، تغذیه سالم در مسافرت، تغذیه در رستوران ها، میان وعده سفر تعداد بازديد: 177 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز