Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
دوشنبه 20 آذر 1396 - 07:38

26
آبان
علت سوزش سر دل چیست؟

علت سوزش سر دل چیست؟

گاه ممکن است این درد با حمله قلبی اشتباه شود. دریچه تحتانی مری یا اصطلاحاً اسفنکتر از ماهیچه حلقوی کوچکی تشکیل شده که به غذا اجازه ورود به معده را می‌دهد.

­­متخصصان تغذیه انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی ایران، زیر نظر دکتر فروغ اعظم طالبان و دکتر تیرنگ‌رضا نیستانی

 

سوزش سردل یا بازگشت اسید (رفلکس) هنگامی رخ می‌دهد که اسید هیدروکلریک و پپسین از معده به بخش تحتانی مری تراوش می‌کند و موجب تحریک آستر مخاطی آن ناحیه که فاقد مقاومت کافی در برابر اسیدهای قوی است، می‌شود.

گاه ممکن است درد آن با حمله قلبی اشتباه شود. دریچه تحتانی مری یا اصطلاحاً اسفنکتر از ماهیچه حلقوی کوچکی تشکیل شده که به غذا اجازه ورود به معده را می‌دهد.

ولی برای نگاه داشتن محتویات معده و ممانعت از بازگشت آنها به مری محکم بسته می‌شود.

شل شدن این اسفنکتر بازگشت محتویات معده به مری را امکان پذیر می‌سازد.

این حالت ممکن است ناشی از ضعف ماهیچه اسفنکتر باشد.

فتق هیاتال  که ممکن است در این ناحیه ایجاد شود نیز سبب بازگشت اسید به مری می‌گردد.

خوردن خیلی سریع یا مقدار خیلی زیاد غذا و نیز اضافه وزن همگی سبب وارد آمدن فشار بر ماهیچه اسفنکتر و لذا تضعیف آن می‌شوند.

خوردن غذاهای نامناسب یا ترکیب‌های نامناسبی از غذاهای مختلف نیز می‌تواند موجب سوزش سر دل شود.

غذاهایی که به عنوان شل کننده‌های ماهیچه‌ای عمل می‌کنند و موجب باز شدن نامناسب اسفنکتر مری می‌شوند شامل شکلات، غذاهای چرب و الکل و غذاهایی که اسیدیتۀ معده را افزایش می‌دهند شامل قهوه، ماءالشعیر، شیر و نوشابه‌های گازدار غیر الکلی هستند.

قهوه، مرکبات، غذاهای تند پر ادویه و گوجه فرنگی می‌توانند موجبات تحریک مری حساس را فراهم سازند.

بهتر آن است که 3 ساعت پیش از دراز کشیدن غذا خورده شود.

دراز کشیدن به پهلوی چپ بروز نشانه‌ها را تسریع می‌کند چون مری از سمت راست به معده متصل می‌شود.

نوشیدن آب به محض شروع درد میتواند اسید محرک را رقیق کند.

الف) غذاهای مفید برای سوزش سردل

میوه‌های تازه؛ آناناس؛ پاپایا؛کیوی؛

سبزی‌های تازه؛ جعفری؛

زنجبیل؛سیر؛ رازیانه؛ شوید؛

عصاره‌ها: هویج؛ کرفس.

ب) گیاه درمانی مفید برای سوزش سردل

بابونه Chamomile –  سه تا چهار لیوان در روز، بین وعده‌های غذایی، موجب تسکین غشاءهای مخاطی ملتهب و تحریک شده دستگاه گوارش می‌شود.

سوسنبر  peppermint – احساس سوزش سردل را فرو می‌نشاند.

شیرین بیان – 2 قرص و یا نصف قاشق مرباخوری پودر عصاره DGL (یک ترکیب فعال) قبل یا بین وعده‌های غذایی، تولید اسید معدی را کم می‌کند و استر معده و دوازدهه را تقویت می‌کند.

جنتیانای زرد – 30 دقیقه قبل از وعده‌های غذایی بخورید، مسکن و یا پیشگیری کننده از احساس سوزش سردل.

صبر زرد(آلوورا) – ژل، مسکن غشاهای معدی

طب چینی

طب سوزنی

طب فیزیکی

ماساژ

تمرینات تای چی؛

درمان ذهنی جسمی

یوگا

 

برچسب ها: سوزش سر دل، تغذیه و سوزش سر دل، رفلکس، علت سوزش سر دل، بازگشت اسید معده به مری، درمان ریفلاکس، سوزش سر دل و درمان آن، سوزش سر دل نشانه چیست، سوزش سر دل چیست تعداد بازديد: 484 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز