Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
شنبه 8 اردیبهشت 1403 - 06:13

28
بهمن
آش هفت ترشی

آش هفت ترشی

حبوبات، گندم و جو را از شب قبل بخیسانید و بپزید. آن گاه چغندر را پوست گرفته، بپزید و حبه قندی خرد کنید. سپس حبوبات، چغندر، برنج، باقالی، پیاز و سیر را در آب در حال جوش بریزید.

نجمه درویش

 

مواد لازم برای 10 نفر 

نخود                                                                                      یک چهارم  پیمانه

لوبیا قرمز                                                                                یک چهارم پیمانه

عدس                                                                                     یک چهارم پیمانه

گندم                                                                                      یک چهارم پیمانه

جو                                                                                         یک چهارم پیمانه

چغندر پوست گرفته                                                                   300 گرم

برنج نیم دانه                                                                            یک پیمانه

باقالی                                                                                     یک دوم پیمانه

پیاز داغ                                                                                    3 قاشق سوپخوری

سیر داغ                                                                                   به میزان لازم

سبزی خرد کرده (اناریجه، زلنگ، گزنه، پونه، نعنا، گشنیز،برگ سیر)       1 کیلوگرم

 

آب نارنج، آب انار ترش، آب لیمو، آبغوره، سرکه قرمز                             از هر کدام یک چهارم پیمانه

رب ازگیل و رب گوجه سبز                                                              از هرکدام یک چهارم پیمانه

نمک و فلفل                                                                                به میزان لازم

نعنا داغ                                                                                      1 قاشق سوپخوری

روش‌ تهیه آش هفت ترشی 

حبوبات، گندم و جو را از شب قبل بخیسانید و بپزید.

آن گاه چغندر را پوست گرفته، بپزید و حبه قندی خرد کنید.

سپس حبوبات، چغندر، برنج، باقالی، پیاز و سیر را در آب در حال جوش بریزید و اجازه دهید به مدت 15 دقیقه بپزد.

حالا سبزی را افزوده و با حرارت ملایم 30 دقیقۀ دیگر آش را بپزید.

اینک آب نارنج، آب انار ترش، آب لیمو، آبغوره، سرکه قرمز، رب ازگیل، رب گوجه سبز، نمک و فلفل را بیفزائید و اجازه دهید آش جا بیفتد.

اینک آش را در ظرف مناسبی بکشید و با سیرداغ، پیاز داغ و نعنا داغ بیارایید.

یادآوری

* این آش به دلیل استفاده از انواع رب‌‌ها رنگ تیره‌ای دارد.

* می‌توانید بجای آب انار از رب انار استفاده کرد.

* می‌توانید از جعفری و پیازچه نیز استفاده نمائید.

* برنج را حتما از قبل خیس کنید.

* بهتر است آش طعم ترشی رب انار یا آب انار را بگیرد و سپس در صورت تمایل با افزودن شکر طعم آن را ترش و شیرین نمائید.

* می‌توانید از استاک مرغ یا گوشت جهت خوشمزه تر شدن آش استفاده کنید.

* این غذا به آش گزنه نیز معروف است.

* در استان مازندران، درآخرین چهارشنبه سال این آش تهیه می شود.

* همانطور که از نام این آش مشخص است این آش دارای 7 نوع ترشی، 7 نوع حبوبات و 7 نوع سبزی می باشد.

منبع: سایت شور و شیرین

بیشتر بخوانید:

آش دوغ

آش سبزی

آش لبو

آش زرشک

آش ایل

آش ترش

آموزش پخت آش و آبگوشت

 

برچسب ها: آش، آموزش آشپزی، آشپزباشی، روش تهیه آش، طرز تهیه آش، زندگی آنلاین، شور و شیرین، آش هفت ترشی، دستور تهیه آش هفت ترشی تعداد بازديد: 891 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز