گل كلم
برای آنكه گل كلم شما سفید و درخشان شود، در حین پختن مقدار كمی شیر به آن اضافه كنید. بوی نامطبوع گل كلم را میتوانید با انداختن چند تكه مغز گردو از بین ببرید. بوی كلم را نیز به همین ترتیب میتوان برطرف ساخت.
رنگ ثابت!
اگر مقداری آبلیمو، یا یك قاشق سركه درون آبی كه گل كلم را در آن میجوشانید بریزید، رنگ آن تغییر نخواهد كرد. هیچگاه گل كلم را درون ظروف آلومینیومی نپزید، بلكه سعی كنید برای این كار، از ظروف فولادی (زنگناپذیر) یا ظروف شیشهای و نظایر آن استفاده نمائید تا گل كلم تغییر رنگ ندهد.
از بین بردن بوی كلم
وقتی هر نوع كلم را درون ظرفی گذاشته و خیال دارید آن را بپزید، قبل از آنكه در ظرف را بگذارید، یك ورقه نان خشك (و در صورتی كه از نان بولكی كه به نان سفید معروف است استفاده میكنید، پوسته سخت آن را نه خمیرش را) روی كلم قرار دهید، بوی كلم را خواهد گرفت.
البته پس از پخته شدن باید تكههای نان را برداشت. روش دیگر برای از بین بردن بوی كلم یا گل كلم آن است كه هنگام پختن، اندكی آبلیمو به آن بیفزائید.
چغندر
برای آنكه چغندر به هنگام پخت رنگ قرمز خود را حفظ كند، آن را درسته همراه با 2/5 سانتیمتر از ساقه آن بپزید. همچنین چند قاشق غذاخوری سركه به آب آن اضافه كنید. از بیرنگ شدن چغندر جلوگیری خواهد شد.
جلوگیری از تركیدن سیبزمینی
اگر میخواهید هنگام پختن سیبزمینی، پوست آن ترك نخورد قبل از پختن، قدری كره و یا روغن روی سیبزمینی بمالید نه تنها ترك نخواهد خورد، بلكه طعم و مزه خوبی هم پیدا خواهد كرد. برای جلوگیری از تركیدن پوست سیبزمینیهایی كه مایلید با پوست زیر آتش و یا درون فر بپزید، كافی است با چنگال از چند نقطه، سیبزمینی را سوراخ كنید.
لیمو ترش
همیشه باید لیموهایی را انتخاب كرد كه پوست آنها صافتر و نازكتر و برآمدگی دو سر آنها كوچكتر باشد. این قبیل لیموها آبدارتر و طعم و مزه آن بهتر است.
لیموی آبدار!
لیمو را پیش از آبگیری مدت 15 دقیقه درون آب داغ بیندازید، آب آن تقریباً دو برابر خواهد شد. یا آنكه پیش از آبگیری، لیمو را چند ثانیه درون فر، یا مایكروویو گرم كنید. یا آنكه لیمو را روی دست خود گذاشته و با دست دیگر، در حالی كه روی آن فشار وارد میسازید بغلتانید.
اگر فقط به چند قطره آبلیمو نیاز دارید، یك سر لیمو را با چنگال سوراخ كنید و با فشردن آن، هر مقدار كه لازم است آبلیمو خارج سازید. سپس باقیمانده لیمو را در یخچال بگذارید تا تازه بماند. در مورد لیمو شیرین نیز باید دقت كنید كه پوست آن نازك و شفاف باشد و به اصطلاح میوهفروشها مانند چراغ بدرخشد!
آناناس
هیچگاه آناناس تازه رادرون ژلهای كه به عنوان دسر تهیه میكنید نیندازید. زیرا آناناس تازه شامل آنزیمی است كه مانع از بستهشدن ژله میگردد. برای ژله، از كمپوت آناناس استفاده كنید و یا آنكه آناناس تازه را مدت اندكی- در حدود 5 دقیقه- بجوشانید و نیمپخت كنید تا آنزیم آن از بین برود.
وقتی آناناس كاملا نرسیده است قسمت سر و پوست آن را جدا كنید. ورقه ورقه ببرید و در ظرفی بریزید. رویش را با آب بپوشانید و شكر اضافه كنید تا خوشمزه شود. چند دقیقه بجوشانید، سرد كنید و سپس درون یخچال بگذارید. ترد و تازه و خوشمزه خواهد شد.
كشمش
هنگام خرد كردن كشمش، اگر یك لایه نازك كره به دو طرف چاقو بمالید، كارتان بسیار آسان خواهد شد. اگر میخواهید كشمش را با وسایل برقی خرد كنید، اندكی قبل از این كار، كشمشها را در آب سرد خیس كنید. كشمشها به تیغه فولادین دستگاه نخواهد چسبید.
گردوی سالم
اگر میخواهید مغز گردو را درسته از داخل پوست آن خارج سازید، گردو را یك شب درون آب نمك خیس كنید. سپس به آرامی پوست آن را بشكنید و مغز گردو را بیرون آورید.
میوههای خشك
هنگام جوشاندن میوههای خشك، قدری نمك به آن اضافه كنید. بسیار خوشمزهتر خواهد شد. برای آنكه پسته، بادام، بیسكویت و... تردتر شوند، قبل از مصرف، مدت چند دقیقه آنها را در فر قرار دهید.
برای خواندن بخش اول- مهارتهای آشپزی- اینجا کلیک کنید.