Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
پنجشنبه 1 آذر 1403 - 23:40

26
فروردین
حقایقی در مورد عطسه

حقایقی در مورد عطسه

زمانی که به خورشید نگاه می‌کنید ممکن است دچار عطسه شوید. البته تنها خورشید نیست که می‌تواند محرک عطسه باشد. هر چیز روشنی که در برابر چشم شما قرار بگیرد می‌تواند باعث ایجاد یک سری واکنش در بدن گردد و عطسه را تحریک نماید.

عطسه ممکن است به خاطر خلاص شدن از مواد محرک ناخواسته همچون گردوخاک، موی گربه یا گرده گیاهان باشد. معمولا ریه‌های انسان به هر چیزی که نیاز نداشته باشد آن را از طریق عطسه به بیرون می‌فرستد. البته چیزهای زیادی در مورد عطسه وجود دارد. در این مقاله همراه ما باشید تا حقایق کمتر شناخته شده در مورد عطسه را مرور کنیم. 

خورشید می‌تواند محرک عطسه باشد 

زمانی که به خورشید نگاه می‌کنید ممکن است دچار عطسه شوید. البته تنها خورشید نیست که می‌تواند محرک عطسه باشد. هر چیز روشنی که در برابر چشم شما قرار بگیرد می‌تواند باعث ایجاد یک سری واکنش در بدن گردد و عطسه را تحریک نماید.

دانشمندان تخمین می‌زنند که این شرایط بین ۱۰ الی ۳۵ درصد افراد را درگیر خود کرده است اما از آنجایی که این تحریک آسیبی به بدن وارد نمی‌کند زیاد مورد مطالعه قرار نگرفته است. دانشمندان هنوز در مورد دلایل ایجاد آن مطمئن نیستند.

برخی از افراد معتقدند که این موضوع به خاطر ناهنجاری در سیستم عصبی پارا سمپاتیک است و برخی دیگر نیز می‌گویند این عطسه صفت باقی مانده ار دوران تکامل انسان است. 

عطسه ممکن است بعد از فعالیت فیزیکی رخ دهد 

عطسه‌های بعد از رابطه جنسی بسیار بیشتر از چیزی است که شما فکرش را می‌کنید. محققان به طور کامل در مورد دلیل ایجاد آن مطمئن نیستند اما معتقدند که چیزی در سیستم عصبی پاراسمپاتیک  وجود دارد  که مواردی همچون ضربان قلب و گوارش را  تنظیم می‌کند. 

سرعت عطسه ممکن است شما را شگفت زده کند 

در سال ۱۹۵۰، یک زیست شناس هارواردی به نام ویلیام فیرث ولز تخمین زد که  عطسه می‌تواند با سرعت ۱۰۰ متر در ثانیه حرکت کند. اگرچه این تخمین کمی اغراق آمیز است اما محققان امروزی معتقدند که سرعت عطسه بسیار زیاد است. تیمی از دانشمندان سنگاپوری در مطالعاتی که انجام دادند دریافتند که عطسه با سرعت ۱۰ mph حرکت می‌کند. 

شما در خواب نمی‌توانید عطسه کنید 

حتما شما هم از شنیدن این موضوع شگفت زده شدید. زمانی که دراز می‌کشید، غشای مخاطی در بینی متورم می‌شود. همین امر باید باعث ایجاد حساسیت بیشتر نسبت به ذرات موجود در داخل و خارج سوارخ‌های بینی گردد اما در طول خواب عمیق تمامی ماهیچه‌های بدن به جز آن‌هایی که چشم را کنترل می‌کنند از کار می‌افتند و نمی توانند وظیفه اصلی خود را انجام دهند.

این مورد شامل ماهیچه‌هایی که باید برای شروع عطسه منبسط  و منقبض شوند نیز می‌شود. حتی اگر در خواب عمیق نباشید باز هم نورون هایی که مسئول عطسه هستند سرکوب می‌شوند. 

زمانی که عطسه می‌کنید به احتمال زیاد قادر به باز نگه داشتن چشم‌های خود نیستید 

اگر توجه کرده باشید به هنگام عطسه نمی‌توانید چشمان خود را باز نگه دارید. این موضوع به خاطر یک عکس العمل غیر ارادی است. اعصابی که در داخل بینی وجود دارد به طور واقعی با اعصاب چشم مرتبط هستند و زمانی که عطسه می‌کنید چشم‌ها نیز بسته می‌شود. 

عطسه باعث متوقف شدن ضربان قلب نمی‌شود 

زمانی که عطسه می‌کنید ضربان قلب ممکن است کمی کندتر شود اما متوقف نمی‌شود. زمانی که حس عطسه کردن به شما دست می دهد یک نفس عمیق می‌کشید و آن را نگه می‌دارید. این نفس عمیق باعث سفت شدن  ماهیچه‌های قفسه سینه شده و فشار موجود در ریه‌ها را افزایش می‌دهد. همین امر منجر به کاهش فشار خون و افزایش ضربان قلب می‌شود.

زمانی که  عطسه صورت می‌گیرد، فشار خون دوباره به حالت اولیه بر می‌گرددو ضربان قلب کمی کندتر می‌شود.  این افت ناگهانی ممکن است باعث ایجاد این تصور شود که ضربان قلب برای چند ثانیه متوقف شده است در حالیکه چنین نیست. 

باید جلوی دهان خود را بگیرید 

مادر شما همیشه به هنگام عطسه گوشزد می‌کند که جلوی دهان خود را بگیرید اما هیچ وقت دلیل قانع کننده‌ای برای این موضوع ارائه نداده است. محققان دانشگاه MIT معتقدند که ذرات کوچک موجود در عطسه حاوی باکتری‌های زیادی است و تا مدت زمان طولانی می‌تواند در هوای اطراف به صورت معلق باقی بماند.

بنابراین زمانی که عطسه می‌کنید باید جلوی دهان خود را بگیرید تا از انتشار این باکتری‌ها در هوای اطراف جلوگیری نمایید.

 

 

منبع: عصر ایران

 

برچسب ها: آلرژی، سرماخوردگی، حقایق عطسه، دلایل عطسه، سرعت عطسه، خواب و عطسه، محرک عطسه تعداد بازديد: 561 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز