یک جراح قلب گفت: ترک سیگار تا 36 درصد خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و تا 50 درصد خطر حمله قلبی را کاهش میدهد.
به گزارش خبرنگار سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) - منطقه کرمانشاه، دکتر معصومعلی معصومی، فوق تخصص جراحی قلب در نشست شورای اداری استان کرمانشاه با تقسیم بندی بیماریهای قلبی به سه دسته بیماریهای مادرزادی، رماتیسمی و کرونر، اظهار کرد: بیماری کرونر قلبی را میتوان معضل قرن نامید و مرگ ناشی از بیماریهای کرونر قلب هر روز در حال افزایش است.
وی با اشاره به روند رو به رشد بیماریهای قلبی، گفت: ریسک فاکتورهای بیماریهای قلبی به دو دسته عوامل غیرقابل کنترل نظیر سن، جنس، نژاد و سابقه خانوادگی و عوامل قابل کنترل مانند چاقی، تغذیه، استرس، عدم تحرک، و کشیدن سیگار تقسیم میشوند.
معصومی با اشاره به نقش تغذیه در بروز بیماریهای قلبی، گفت: متاسفانه تغذیه اکثر افراد جامعه سالم نیست.
وی مصرف روغنهای نباتی جامد را از معضلات جامعه دانست و گفت: اگرچه مصرف روغن جامد از 85 درصد به 50 درصد رسیده، اما باز هم زیاد است.
معصومی مصرف میوه و سبزیجات، ماهی و حبوبات را برای سلامت مفید دانست و ضمن اشاره به نقش ورزش در پیشگیری از بیماریهای قلبی - عروقی، گفت: عدم تحرک یک عامل خطر در بیماریهای قلبی - عروقی است و ورزش تا حد زیادی از بروز این بیماریها پیشگیری میکند.
این متخصص بیماریهای قلبی با بیان اینکه باید ورزش همگانی در جامعه ترویج شود، گفت: متاسفانه بر اساس بررسیها 70 درصد مردم کرمانشاه ورزش نمیکنند.
وی ورزشهای هوازی به صورت مستمر (هر روز) و به میزان حداقل 30 دقیقه در روز را در پیشگیری از ابتلا به بیماریهای قلبی بسیار موثر دانست و گفت: 50 درصد مردم کرمانشاه یا چاقند یا اضافه وزن دارند و همین امر از ریسک فاکتورهای ابتلا به بیماریهای قلبی است.
وی همچنین با بیان اینکه سیگار 40 عنصر سرطانزا دارد، گفت: ترک سیگار خطر بیماریهای قلبی را 36 درصد و خطر حمله قلبی را 50 درصد کاهش میدهد.
وی همچنین کنترل فشار خون را از موارد مهم در پیشگیری از بیماریهای قلبی دانست و گفت: در ایران 20 درصد افراد فشار خون دارند که بخش زیادی از این افراد از آن اطلاع ندارند.